Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Stivuitoare pe şantiere - manipularea materialelor de construcţii

Stivuitoare pe şantiere - manipularea materialelor de construcţii

 

În anul 2020, lucrările de construcţii din România s-au aflat pe un trend ascendent, având cea mai semnificativă evoluţie din UE. De asemenea, impactul pandemiei asupra pieţei materialelor de construcţii a fost mai redus comparativ cu alte sectoare ale economiei. Pentru anul 2021, previziunile arată o menţinere a acestui trend însă accentul se mută din zona rezidenţială către proiectele de infrastructură. 

Pentru acest domeniu care prezintă o oarecare stabilitate în contextul actual, producătorul de stivuitoare Yale Materials Handling, oferă o gamă diversă de utilaje şi soluţii logistice proiectate pentru a îndeplini cele mai complexe solicitări din domeniul construcţiilor. 

Manipularea cu uşurinţă a materialelor de construcţii 

Stivuitoarele Yale sunt flexibile şi pot fi echipate cu numeroase tipuri de ataşamente pentru a manipula materiale de construcţii diverse. Ataşamentele hidraulice tip clamp, simple sau duble, permit manipularea cărămizilor şi a blocurilor de piatră cu o eficientă maximizată. Această operaţiune asigură o bună optimizare a productivităţii, care se traduce prin economie de timp şi bani. 

Ataşamentele cu furci duble sau multiple sunt, de asemenea, populare în manipularea materialelor de construcţii. Rezultatul este acelaşi: operaţiuni mai rapide şi o productivitate crescută. 

Atât modelele standard de stivuitoare marca Yale, cât şi cele proiectate pentru aplicaţii speciale, pot fi echipate cu elemente de asistare a operatorului şi de avertizare a pietonilor. 

- Cabina cu design ergonomic ce asigură o vizibilitate excelentă în toate direcţiile;
- Semnalizare intermitentă, alarmă şi marcaje reflectorizante;
- Lumini intermitente faţă/spate şi indicatoare luminoase de avertizare a pietonilor (Blue Point şi Red Zone);
- Sistem inovator de detectare a obiectelor – senzorii identifică prezenţa imediată a obstacolelor şi reduc automat viteză stivuitorului până la un nivel de siguranţă;
- Dispozitive retrovizoare pe catarg şi camere video pentru o manipulare precisă. 

Operaţiuni eficiente într-un mediu neprietenos 

Mediul de lucru din construcţii, cu mult praf, a reprezentat mereu o provocare pentru producătorii de stivuitoare. Problemele cu uzură rapidă a componentelor şi a sistemelor de răcire, precum şi disconfortul operatorului, sunt toate cauzate de prezenţa prafului.
Yale Materials Handling a proiectat stivuitoare cu tehnologii avansate pentru a depăşi problema prafului:
- La cerere, ventilator de răcire cu curăţare inversă automată pentru a reduce praful provocat de acesta;
- Ungere automată pentru a îndepărta praful din zonele critice de uzură;
- Capota ventilată pentru protecţie împotriva prafului şi a murdăriei;
- Cabina presurizată cu filtru separat, uşor de curăţat.

Manipulează cu grijă, minimizează riscul de deteriorare 

Betonul prefabricat, ţevile din ciment, cărămizile sau alte materiale fragile de construcţii reprezintă bunuri valoroase care trebuie manipulate cu un risc minim de deteriorare. Păstrând în centrul atenţiei optimizarea profitului clienţilor săi, Yale oferă:
- Design robust şi stabil al catargului şi al şasiului pentru a minimiza şocurile asupra mărfii;
- Furci cu margini rotunjite pentru a manipula materiale cu formă cilindrică;
- Furci cu protecţie din cauciuc pentru a proteja materialele de construcţii. 

Consultanţii Vectra, beneficiind de expertiză tehnică a producătorului de stivuitoare Yale, pot proiecta soluţii personalizate pentru operatorii din domeniul construcţiilor. Pentru cereri de ofertă, nu ezitaţi să ne scrieţi pe adresa vanzari@vectra.ro.

 

Vectra Eurolift Service SRL

Adresă: Șoseaua Odăi, Nr. 409, Sector 1,Bucuresti, CP 013606

Telefon: 031.425.44.00-07

Website: www.vectra.ro

 

 

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult