Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

TEHNOLOGIA PERSONALIZATĂ CONFORM CERINȚELOR PRODUCĂTORILOR DE ASFALT DIN ROMÂNIA BENNINGHOVEN

TEHNOLOGIA PERSONALIZATĂ CONFORM CERINȚELOR PRODUCĂTORILOR DE ASFALT DIN ROMÂNIA BENNINGHOVEN

Trei producători de asfalt din România, din Timișoara, Bistrița și Blejoi, au decis să investească în tehnologia de ultimă generație de la BENNINGHOVEN, achiziționând stații de asfalt ECO și TBA. Tehnologia de vârf de la Benninghoven asigură o calitate ridicată a producției și facilitează producerea rapidă a asfaltului pentru încărcare directă.

STAȚIE DE ASFALT ECO 2000, ÎN TIMIȘOARA
În vestul României, există Societatea Drumuri Municipale (SDM) – Timișoara SA care este în relații de afaceri cu Grupul Wirtgen de peste 30 de ani. De aceea, atunci când s-a pus problema înlocuirii instalației existente de amestecare a asfaltului, pentru a face față cererii crescânde de asfalt de calitate, în special pentru proiectele de reabilitare din Timișoara și împrejurimi, SDM – Timișoara a optat spre produsele Benninghoven, achiziționând o stație de asfalt ECO 2000. Această instalație de amestecare și dozare a asfaltului, este caracterizată printr-un nivel ridicat de mobilitate și, prin urmare dispune de o flexibilitate optimă, având componentele de bază instalate în containere optimizate, simplu și rentabil de transportat în întreaga lume, ușor și rapid de montat în locațiile stabilite, nefiind necesare fundații de beton și beneficiind de punere imediată în funcțiune datorită principiului „plug & work”.

Foto: Alexandru Simionca, Director General la Societatea Îndemânarea Construct SRL și Marius Borodi, Manager Tehnic
"Există o mulțime de opțiuni dif erite care permit companiei BENNINGHO VEN să satisfacă perfect cerințele clienților și, mai pr esus de toate, obiectivele instalației." VALENTIN MARTANOV DIRECTOR GENERAL LA SDM – TIMIȘOARA

Pe lângă tehnologiile implementate în aceste stații de asfalt, aceste opțiuni acoperă și aspectul estetic al instalației. O culoare specifică poate fi necesară din diferite motive, iar cerințele clientului pot ține seama de anumite culori corporative sau stabilite de autoritățile locale pentru integrarea instalației în mediul înconjurător. ECO 2000 de la Timișoara este vopsit preponderent în culoarea portocaliu. BENNINGHOVEN are implementate standarde înalte de producție, iar printre acestea, numărându-se noua instalație de acoperire cu vopsea prin pulverizare a pieselor cu lungimea de până la 13 m și înălțimea de până la 4 m. Protecția împotriva coroziunii astfel realizată este deosebit de durabilă, suprafața fiind, de asemenea, rezistentă la zgârieturi și lovituri, la intemperii și abraziune. În plus, suprafața este rezistentă la radiații UV, fără a fi nevoie de acoperire cu lacuri transparente.

"Cu BENNINGHOVEN ca partener am putut satisface toate cerințele, chiar și într-o rezervație naturală!" ALEXANDRU SIMIONCA DIRECTOR GENERAL LA SOCIETATEA ÎNDEMÂNAREA CONSTRUCT SRL

STAȚIE DE ASFALT ECO 2000, ÎN BISTRIȚA
O altă stație mobilă de amestecare a asfaltului ECO 2000 a fost pusă în funcțiune în 2018, în nordul României, de societatea Îndemânarea Construct SRL. Aici, noua tehnologie de ultimă generație de la BENNINGHOVEN a înlocuit o stație veche de asfalt, iar caracteristica specială a locației acestei noi stații de asfalt este că ea este situată în mijlocul unei rezervații naturale, într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării. Autoritățile locale au impus condiții de autorizare foarte stricte pentru construcția acestei instalații industriale în zonă. Satisfacerea condițiilor de autorizare impuse pentru funcționarea stației de asfalt în cadrul rezervației naturale s-a datorat eficienței cu totul remarcabile a arzătoarelor EVO JET, dezvoltate continuu și testate de zeci de ani pe stațiile de asfalt Benninghoven.

Implementarea celei mai recente tehnologii de control a arzătorului cu jet face ca emisiile de gaze poluante să fie minime. La stația de asfalt de la Bistrița, pentru încălzirea uleiului, se folosește un arzător cu jet tip EVO JET 2, ce utilizează un singur tip de combustibil. În plus, pe lângă instalațiile noi de amestecare a asfaltului cu toate avantajele lor, BENNINGHOVEN furnizează soluții de adaptare a arzătoarelor ECO JET pentru stațiile de asfalt mai vechi. Aplicarea soluțiilor retrofit de la BENNINGHOVEN pe stațiile de asfalt mai vechi, le crește eficiența și le sporește avantajele economice și ecologice.

O mare parte dintre componentele din instalația de amestecare a asfaltului sunt operate folosind aer comprimat. În ceea ce privește alimentarea cu aer comprimat, BENNINGHOVEN lasă la alegerea clientului sursa. Acesta poate opta între o unitate independentă cu compresor sau un container specific de la Benninghoven, echipat cu un compresor dimensionat corespunzător. Soluția cea mai bună, cu avantaje clare și recomandată de Benninghoven, este cea a containerului specific, echipat cu un compresor dedicat. În acest caz, un compresor cu șurub este instalat în interiorul unui container standard de 20' (6,10 m), în continuarea unui spațiu util destinat unui atelier pentru operatori, prevăzut cu instalație electrică de iluminare și priză de alimentare.

STAȚIE DE ASFALT TBA 2000, ÎN BLEJOI
O stație de asfalt TBA 2000 instalată la Blejoi, la 50 km nord de București, a început recent să producă asfalt de înaltă calitate. Instalația transportabilă TBA 2000 se dovedește criteriul de referință pentru o instalație complexă de amestecare a asfaltului, cu un standard de calitate excepțional. Instalațiile TBA sunt adecvate atât pentru utilizarea semi-mobilă, cât și pentru utilizarea staționară, având o capacitate de producție de la 160 până la 320 t/h.

„Instalația noastră TBA 2000 este foarte bine echipată”, spunea Andrei Burlacu, director general la Strabenbau, societatea în administrarea căreia este stația de asfalt de la Blejoi. Acest lucru se dovedește deosebit de important, deoarece mixtura asfaltică o dată preparată nu este stocată ci este încărcată direct în vehicule adecvate, conform comenzii. Strabenbau este o companie ambițioasă din industria românească de construcții. „Am avut o experiență foarte bună cu mașinile produse de grupul WIRTGEN”, spunea Andrei Burlacu, referindu-se la flota de mașini a societății Strabenbau, ce include finisoare de afalt VŌGELE și compactoare cu role HAMM.

Tânăra echipă de management a luat în considerare creșterea producției de asfalt, planificând deja achiziționarea unei noi stații de asfalt TBA. Două caracteristici ale instalației TBA se dovedesc deosebit de valoroase pentru a facilita încărcarea directă în vehicule cât mai repede posibil: generosul siloz fierbinte care poate conține până la 80 t de minerale albe și sistemul de comandă BENNINGHOVEN BLS 3000, care controlează întreaga instalație în baza unei rețete a amestecului ce are la bază sistemul de comenzi și articolele din componența mixturii asfaltice.

Astfel, oricât de multe rețete de mixturi asfaltice dorește clientul, acestea pot fi introduse în ciclul de producție și gestionate. Când se primesc comenzile, rețeta adecvată trebuie, de regulă, doar apelată. Sistemul automat de comandă BLS 3000 urmărește, coordonează și reglementează operativ desfășurarea procesului de producție. Dispeceratul stației de asfalt TBA 2000 de la Blejoi poate reacționa flexibil la întârzierile din cadrul procesului de producție zilnic, împărțind comenzile în operațiuni parțiale sau întrerupându-le pentru a acorda prioritate altor comenzi. Cantitatea de mixtură asfaltică rămasă neonorată este stocată apoi automat și luată în considerare la reluarea comenzii în cauză.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult