Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

TENDINŢA VIITORULUI ÎN INFRASTRUCTURA RUTIERĂ UTILIZAREA ASFALTULUI CU TEMPERATURĂ SCĂZUTĂ

TENDINŢA VIITORULUI ÎN INFRASTRUCTURA RUTIERĂ UTILIZAREA ASFALTULUI CU TEMPERATURĂ SCĂZUTĂ

Producția de asfalt la temperatură redusă, cunoscut și sub denumirea de asfalt la temperatură joasă, asfalt călduț sau amestec călduț, nu este un subiect nou – testarea procesului a început încă din anii 1990. În zilele noastre, când autoritățile de construcție a drumurilor se concentrează și pe probleme precum amprenta de carbon, conservarea resurselor și reducerea consumului de energie, toată lumea vorbește despre asfaltul produs la o temperatură redusă.

Instalațiile de mixare a asfaltului de la Benninghoven sunt utilizate în întreaga lume și sunt dovada că standardele înalte în ceea ce privește calitatea amestecului și eficiența economică, împreună cu reglementările pentru protecția climei, pentru sănătate și siguranță, pot fi toate combinate perfect.

CE ESTE ASFALTUL CU TEMPERATURĂ REDUSĂ

Asfaltul cu temperatură redusă este format din amestecuri bituminoase care au o temperatură de fabricație de 110° C până la 130° C, spre deosebire de asfaltul fierbinte care este produs de obicei la 140° C până la 180° C – deși cea mai comună temperatură este cea de 160° C, utilizând bitum fierbinte ca liant.

Avantajul acestui proces: producția și prelucrarea amestecurilor cu temperatură redusă poate fi efectuată într-un mod complet tradițional, ceea ce este foarte practic.

REDUCEREA VÂSCOZITĂȚII BITUMULUI

Bitumul necesită o temperatură de cel puțin în jur de 140° C pentru a obține o bună umezire și acoperire a agregatelor în malaxor. Sub această temperatură, rămâne prea vâscos. Pentru a scădea temperatura în timpul producției de asfalt, vâscozitatea bitumului trebuie redusă temporar. Acest lucru se realizează prin adăugarea de apă (bitum spumant) sau aditivi. Când bitumul fierbinte este amestecat cu apă, bitumul face spumă și volumul crește de mai multe ori. Suprafața de contact crescută permite o mai bună umezire a agregatelor în mixer. Aceasta înseamnă că agregatele sunt mai bine acoperite chiar și la o temperatură mai scăzută.

POTENȚIAL RIDICAT DE ECONOMISIRE A ENERGIEI ȘI CO2

Potrivit asociației germane a producătorilor de asfalt „Deutscher Asphaltverband”, o scădere a temperaturii cu doar 30° C are ca rezultat o economie de 0,9 l de păcură (sau echivalentul său de combustibil) per tonă de asfalt finit. Pentru o producție zilnică de 2000 t de material asfaltic, aceasta reprezintă o economie de 1 800 l de ulei sau până la trei sferturi din consumul anual de energie alocat pentru încălzirea unei case unifamiliale. Totodată, reducerea emisiilor de CO2 este de aproximativ 6000 kg pe zi.

 

Machinery

Recent Posts:

Comisia Europeană a adoptat un plan de măsuri a cărui implementare va reduce emisiile poluante cu 55% până în anul 2030, raportat la situația din 1990. Veți spune că este un proiect mult prea îndrăzneț pentru a deveni realitate în doar 8 ani și poate aveți dreptate...


Citeste mai mult

„Compact” este un cuvânt aproape prea lung pentru a descrie noul EWR130E. Dimensiunile sale sunt atât de strânse încât spatele, la doar 1,55 m (5’ 1”), și consola față, la doar 1,81 m (5’ 11”), oferă cea mai scurtă rază de rotir...


Citeste mai mult

CASE Construction Equipment a lansat la începutul lunii mai, în Europa, noua sa gamă de mini-excavatoare din Seria D, care cuprinde 20 de modele, de la 1 tonă la 6 tone, inclusiv 2 modele electrice. Pe lângă faptul că oferă o linie completă de mașini optimizate, concepute pe...


Citeste mai mult

Șantierele din România necesită utilaje fiabile, dure și manevrabile, pe care să te poți baza indiferent de situație. Nu este deloc ușor de găsit un excavator care să întrunească toate aceste condiții, mai ales la un bun raport calitate-preț. Compania Sunward s-a remarcat la ...


Citeste mai mult