Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

TERRA România Utilaje de Construcții a incheiat anul 2022 cu afaceri de 53 milioane euro

TERRA România Utilaje de Construcții  a incheiat anul 2022 cu  afaceri de 53 milioane euro

Pentru TERRA România Utilaje de Construcții, companie care face parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcții din Europa, 2022 a fost mai ales despre consolidare, stock management ( controlul stocurilor) într-o piață cu evoluție greu predictibilă, și completarea portofoliului de produse. Anul trecut, Terra România Utilaje de Construcții a avut afaceri de 53 milioane euro. Această valoare confirmă evoluția bună a companiei din ultimii ani, un plus de circa 4 milioane de euro față de cifra de afaceri din 2019 – an de referință pentru TERRA România Utilaje de Construcții.

După un 2020 extrem de dificil pentru toate companiile din orice domeniu - marcat de restricții și incertitudini - a urmat 2021 care, pentru noi, a însemnat revenirea pe creștere. În 2022, ne-am concentrat eforturile pe consolidarea relațiilor cu clienții, completarea echipei, consolidarea brandurilor din portofoliu si completarea portofoliului de produse”, declară Victor Vasluian, director general TERRA România Utilaje de Construcții. În prezent, compania are investiții cumulate de peste 15 milioane de euro în patru sedii regionale: București, Brașov, Turda, Timișoara și sunt estimate creșteri de la an la an.

De altfel, TERRA România Utilaje de Construcții și-a păstrat anul trecut cifra de afaceri din 2021 chiar dacă nivelul general al pieței de construcții nu a avut aceeași dinamică. Conform spuselor lui Victor Vasluian, după o primă jumătate pe creștere, piața echipamentelor de construcții a scăzut în următoarele șase luni, per total aflându-se sub cea din 2021.

Vânzările de utilaje JCB, în principal buldoexcavatoarelor, au reprezentat unul dintre punctele stabile pentru TERRA România Utilaje de Construcții. De asemenea, în ultimii ani, au crescut și vânzările de echipamente Sennebogen datorită creșterii notorietății brandului pe piața românească și a strategiei de dezvoltare în această direcție.

Directorul general al TERRA România Utilaje de Construcții pariază în următorii ani și pe Dynapac, un producător de echipamente premium pentru construcția de drumuri și autostrăzi (cilindrii compactori și repartizoare de asfalt), intrat în portofoliul companiei în 2021.

La capitolul noutate, pe segmentul echipamentelor pentru industria de reciclare, din 2023 TERRA România Utilaje de Construcții a început să distribuie un nou brand – Pronar, jucător foarte activ în acest domeniu, în Europa.

Cu o echipă de 103 persoane, TERRA România Utilaje de Construcții merge mai departe cu proiectele de recrutare, odată cu dezvoltarea businessului pe termen mediu și lung. ”Astăzi, este greu de făcut previziuni despre evoluția pieței de utilaje de construcții pe parcursul lui 2023, în contextul în carefoarte mulți factori externi pot influența acest domeniu. Totuși, înclin să cred, cu optimism, că vom asista la o creștere față de 2022”, spune Victor Vasluian.

Într-un raport realizat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, sunt citați specialiști care estimează o creștere de 8,4% pentru această piață în 2023, odată cu creșterea generală a sectorului construcțiilor, unde cererea pentru proiecte noi este tot mai mare.

 

 

Machinery

Recent Posts:

Cel mai popular si modern concasor cu con din lume, Nordberg® HP, trece printr-o nouă evoluție. Noul concasor cu con Nordberg® HP200e™ oferă performanțe în ceea ce privește debitul, producție mai mare a anumitor fracțiuni de agregate și timp de funcționare mai bun î...


Citeste mai mult

Caracteristicile superioare ale maşinilor sunt completate de experienţa şi profesionalismul CTE SOLUTION în domeniul echipamentelor de construcţii, iar parteneriatul CTE SOLUTION cu HYUNDAI şi MECALAC este deja binecunoscut pe piaţa românească de peste 15 ani. În calitatea s...


Citeste mai mult

Compania GOMACO este renumită pentru producția sa de utilaje cu scopuri precum: turnarea și finisarea bordurilor, rigolelor, platformelor din beton, precum și a pistelor aerportuare, amplasării sau împrăștierii materialului, corectare, echipamentelor pentru canalele de irigatii sau fluv...


Citeste mai mult

CASE lansează noile comenzi joystick pentru autogrederele 836C și 856C. Noile joystick-uri de comandă oferă un control îmbunătățit al lamei centrale de nivelare, concomitent cu o serie de îmbunătățiri ale direcției, care se adaugă la caracteristicile deja excelente ale autogr...


Citeste mai mult