Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Titan Machinery la CoBuild 2024

Titan Machinery la CoBuild 2024

Cu ocazia celei de-a doua ediții CoBuild, Titan Machinery România a participat cu gama de utilaje de la CASE Construction Equipment, utilajele producătorului Wacker Neuson și cele ale producătorului ceh FirstGreen. La standul lor participanții au avut ocazia să vadă gama de utilaje mari de la producătorul CASE, gamă ce este reprezentată de excavatoare pe șenile seria E, excavatoare de la 21t-25t, ce beneficiază de cele mai înalte tehnologii.

Excavatoarele pe șenile CASE din seria E sunt o alegere populară pe șantierele urbane, de infrastructură, de reciclare și de extracție pentru fiabilitatea lor, raportul imbatabil dintre viteza de lucru și control, confortul remarcabil și consumul redus de combustibil. Toate aceste avantaje fac din excavatoarele cu șenile din Seria E de la CASE o alegere excelentă pentru proiectele de construcție care necesită eficiență, economie și adaptabilitate.

EXCAVATOARELE CU ȘENILE CASE DIN SERIA E REPREZINTĂ NOUL STANDARD DE EXCELENȚĂ

Excavatoarele pe șenile din seria E de la CASE Construction Equipment reprezintă răspunsul companiei la provocarea de a atinge un nou punct de referință în ceea ce privește excelența, eficiența și economia. Cu îmbunătățiri practice care cresc productivitatea, cum ar fi: modul de lucru «ECO» pentru reducerea consumului de combustibil și realizarea de economii semnificative pe termen lung, utilizarea noului motor FPT NEF ce asigură performanțe superioare și fiabilitate sporită, noi moduri de lucru și setări hidraulice, aceste noi excavatoare de construcții permit o operare în mai multe moduri, mai eficientă și adaptabilă la diverse condiții de lucru. Alte caracteristici noi includ personalizarea debitului hidraulic prin creerea unui echilibru între mișcările brațului principal, ale balansierului și rotirea turelei pentru a permite aplicații multiple. La fel ca toate echipamentele CASE de nouă generație, excavatoarele pe șenile din seria E sunt e chipate cu modulul CASE SiteConnect pentru întreținere interactivă și pentru ca operatorii să poată solicita asistență de la distanță.


Calitatea și fiabilitatea sporite a excavatoarelor CASE din Seria E sunt o consecință a designului inovativ și robust, gândit pentru a dura:
• Clemele ranforsate îmbunătățesc mai mult forța de fixare a țevilor hidraulice pe braț;
• Forma și grosimea plăcii interioare de ranforsare sporesc rezistența brațului;
• Toleranța bolțurilor cilindrilor hidraulici de pe brațe a fost micșorată pentru a se reduce jocul și zgomotul din interiorul bucșei;
• A fost adăugat un nou mecanism de reglare a supapei de oprire pentru o conectare mai ușoară a țevilor și a supapelor;
• Asamblarea mai compactă a arcului de recul al trenului de rulare de pe CX130E, care include și cilindrul de ungere pe CX160E/ CX180E, facilitează curățarea noroiului,
• CX130E dispune de un motor de deplasare îmbunătățit și mai durabil, în timp ce CX160E/CX180E oferă performanțe sporite în deplasare;
• Rolele superioare de susținere a șenilelor (pe CX160E/CX180E/CX210E/CX250E) au fost reproiectate pentru o mai mare durabilitate.

O altă caracteristică importantă a excavatoarelor cu șenile din Seria E este gradul sporit de polivalență, datorat nivelului ridicat de personalizare pentru fiecare sarcină de lucru. O nouă concepție a modurilor de lucru, bazată pe o poziție independentă a accelerației, oferă o adaptare precisă a excavatorului la cerințele fiecărei sarcini:
• Modul SP (Super Putere) pentru o productivitate maximă (similar seriei D), cu accelerația setată la putere maximă;
• Modul P (Putere) înlocuiește modurile H și A din Seria D, cu setări ale accelerației de la 1 la 10;
• Modul E (ECO) pentru economie maximă de combustibil, cu setări ale accelerației de la 1 la 10;
• Modul L (Ridicare) este optimizat pentru manipularea obiectelor, cu amplificarea puterii activată permanent și sistem de avertizare a suprasarcinii, având setări ale accelerației de la 1 la 6.
Posibilitatea de a alege modurile de lucru disponibile poate fi limitată de operatorul utilajului.

Ceea ce este revoluționar la excavatoarele din Seria E este modul ECO, care reduce consumul de combustibil prin controlul selectiv al motorului și al pompei în funcție de mișcările executate în timpul lucrului. Acesta menține cuplul maxim al pompei hidraulice pentru a oferi o productivitate ridicată, reducând în același timp la minimum consumul de combustibil în timpul operațiunilor cu efort redus.

Echilibrul debitelor hidraulice poate fi, de asemenea, personalizat pentru a se potrivi preferințelor de lucru ale operatorului:
• «Retragerea brațului principal» vs. «Ridicarea brațului balansier»;
• «Retragerea brațului principal» vs. «Rotirea turelei».

Seria E extinde și mai mult gradul de polivalență al excavatoarelor cu șenile CASE, permițând operatorului să selecteze tipul de atașamentul de lucru și să introducă numărul de model personalizat pe monitorul mașinii. Atunci când selectează setările de debit și de presiune hidraulice, operatorul poate seta și debitul maxim pentru a proteja echipamentul. Acum, mai mult ca niciodată, excavatoarele din Seria E se caracterizează prin precizie și controlabilitate îmbunătățite, un control fin și un mod de oper are eficient.

Sistemul hidraulic inteligent CASE (CIHS), caracteristică distinctivă a brandului, este acum combinat cu noi moduri de l ucru și setări hidraulice ajustabile pentru a oferi o operare mai lină și mai performantă decât generația anterioară.

Noua generație de excavatoare a seriei E combină caracteristicile de economisire a combustibilului dovedite ale seriei D cu noi moduri de lucru și setări hidraulice pentru a ridica ștacheta eficienței. Sistemul avansat de gestionare automată a energiei moștenit de la seria D constă în șase funcții cheie de control al energiei:
• «Pump Torque Control» previne scăderile de turație ale motorului din cauza suprasolicitării în caz de funcționare cu sarcină mare a sistemului, reducând în același timp consumul de combustibil în operațiunile în care nu este necesară puterea maximă a pompei hidraulice;
• «Boom Economy Control» scade consumul de combustibil în timpul mișcărilor de coborâre a brațului balansier și de rotație a turelei;
• «Swing Relief Control» reduce debitul inițial al pompei hidraulice, îmbunătățind în același timp controlul la începutul mișcărilor de rotație a turelei pentru a reduce consumul de combustibil;
• «Spool Stroke Control» ajustează automat presiunea hidraulică pe baza feedback-ului senzorilor, evitând o funcționare inutilă;
• «Boom Oil Regeneration»: uleiul care revine la coborârea brațului principal este utilizat pentru a accelera mișcarea de coborâre a brațului (numai de la excavatorul cu șenile CX210E în sus);
• Auto Idle/Idle Shutdown: funcții personalizate și comutabile manual care reduc turația motorului după o perioadă de inactivitate sau opresc motorul după o perioadă de ralanti.

Grație tuturor acestor caracteristici, coordonate de sistemul hidraulic inteligent CASE, împreună cu noul motor diesel FPT și cu motoarele hidrostatice îmbunătățite pentru o eficiență mecanică suplimentară, excavatoarele din seria E oferă performanțe fără precedent și o economie mare de combustibil. Sistemul hidraulic CX160E/CX180E a fost îmbunătățit și mai mult datorită unei creșteri cu 12% a debitului de ieșire al pompei hidraulice.

Noile motoare FPT NEF îndeplinesc standardele actuale de mediu UE Stage V grație tehnologiei inovatoare HI-eSCR2, dezvoltată în cadrul companiei, pentru a obține o reducere drastică a emisiilor. Caracteristicile importante ale noilor motoare FPT NEF sunt:
• Avansata tehnologie de post-tratare a gazelor de eșapament «SCR-on-Filter» combină funcțiile unui filtru de p articule diesel (DPF) cu un sis tem de reducere catalitică selectivă (SCR), construit ca un singur dispozitiv compact, cu design integrat, care nu necesită întreținere, are o eficiență sporită în curățarea gazelor de eșapament fără a compromite performanța motorului și o fiabilit ate ridicată pentru întreaga durată de viață;
• Debitul de admisie a aerului este crescut de un turbocompresor cu răcire aer-aer;
• Injecția multiplă oferă cea mai bună performanță de cuplu motor din clasa sa la turații scăzute;
• Lipsa supapei EGR permite utilizarea 100% de aer proaspăt pentru combustie și nu este necesar un sistem de răcire suplimentar.

Aceste noi motoare FPT NEF își pot îmbunătăți și mai mult performanțele cu emisii de noxe și mai reduse, deoarece pot funcționa cu biodiesel B7 și HVO (o alternativă mai curată și de mai bună calitate la biodiesel, cu performanțe superioare pe vreme rece), dar și cu alți combustibili parafinici, cum ar fi GTL (Gasto- Liquids), CTL (Coal-to-Liquids), BTL (Biomass-to-Liquids). Excavatoarele pe șenile din Seria E contribuie la creșterea productivității generale și prin condițiile ideale de lucru, pentru fiecare zi și confortul îmbunătățit create pentru operatori:
• Cabina presurizată are o etanșare îmbunătățită, cu un spațiu de acces larg și un spațiu sporit pentru picioare;
• Consolele de comandă de pe excavatoarele pe șenile din Seria E sunt suspendate împreună cu scaunul cu suspensie pneumatică și au poziții optimizate ale manetelor de comandă, datorită cărora operatorul își poate menține postura de lucru preferată atunci când ajustează poziția scaunului, care dispune de multe poziții de reglare și, opțional de un sistem de încălzire;
• Excavatorul de construcții din seria E dispune de cel mai mare monitor din industrie (10 inch) cu rezoluție înaltă și are cinci butoane care pot fi configurate pentru a intra direct în meniurile sau ecranele cele mai frecvent utilizate, ceea ce sporește și mai mult eficiența și productivitatea;
• Cursa redusă a pedalei și suportul pentru picioare reduc oboseala în timpul operări;
• Performanța aerului condiționat a fost îmbunătățită cu un upgrade de răcire și cu amplasarea optimă a gurilor de aerisire, iar comenzile automate ale aerului condiționat au fost integrate în monitor;
• Capacitate de depozitare a fost optimizată cu o tavă pentru masa de prânz și o cutie frigorifică, o tăviță pentru smartphone și două suporturi mari pentru băuturi;
• Rolele inferioare de sprijin a șenilelor au fost repoziționate pentru reducerea vibrațiilor în cabină și o deplasare mai lină;
• A fost reproiectată structura antifonică a cabinei, aceasta devenind mai silențioasă, cu un nivel al zgomotului intern mai mic cu 1 dB față de seria D pe modelul CX210E și cu 3 dB mai mic pe
modelele CX250E/CX300E.

Excavatoarele din Seria E de la CASE au fost proiectate pentru funcționare și accesibilitate mai sigure, siguranța fiind pe primul loc, atât în interiorul, cât și în exteriorul cabinei. Astfel, sunt disponibile următoarele elemente de siguranță:
• Structură ranforsată a cabinei conformă cu standardele ROPS și FOPS;
• Protecție deasupra capului ce respectă standardul FOPS de nivel 2;
• Protecția frontală OPG de nivel 2 este instalată din fabrică; grila de protecție și protecția frontală OPG de nivel 1 sunt însă disponibile ca kituri (DIA) disponibile doar la distribuitorii autorizați;
• Alarma de deplasare, pentru o siguranță sporită pe șantier în jurul mașinii, este opțională și se montează în fabrică.;
• Noua funcție de siguranță cu blocare automată a levierului de comandă oprește deplasarea utilajului atunci când operatorul deblochează involuntar încuietoarea porții;
• Detectarea cuplării centurii de siguranță;
• Trepte largi, robuste și confortabile, precum și balustrade pentru acces în siguranță la partea superioară a capotei motorului;
• Plăcile antiderapante împreună cu capacul superior al capotei sunt susținute de două amortizoare cu gaz și asigurate de două  opritoare mecanice;
• O platformă largă pe partea superioară a compartimentului motor pentru a lucra în siguranță la compartimentul motor.

Față de Seria D, cabina excavatoarelor din Seria E a fost îmbunătățită pentru a asigura operatorului o vizibilitate excepțională:
• A fost reproiectată suprafața vitrată pe partea dreaptă pentru a îmbunătății vizibilitatea;
• Au fost instalate standard camere video îmbunătățite, pentru un echilibru mai bun al culorilor, în spate și pe partea din dreapta, iar o cameră video opțională pe partea stângă este disponibilă pentru monitorul CASE Maximum Viev pe 2700;
• A fost instalat un sistem îmbunătățit de degivrare a parbrizului și o nouă duză de spălare de tip spray de difuzie;
• Este disponibil opțional un pachet de proiectoare de lucru LED, pentru o iluminare mai puternică și mai bună, precum și funcția „Follow me” pentru lumini cu temporizator programabil pentru oprire.


Incărcătorul frontral CASE 1121 Seria G Evolution a fost utilajul pus la încercare pentru provocarea comunității. Copiii au fost încurajați să tragă încărcătorul frontal cu ajutorul unor chingi. Activitățile au subliniat importanța colaborării și a muncii în echipă, promovând ideea că împreună suntem mai puternici.

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult