Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Focus plus

Trenchless Romania Conference & Exhibition - Ediția a 7-a, 28 Iunie 2023

Trenchless Romania Conference & Exhibition - Ediția a 7-a, 28 Iunie 2023


Cea de 7-a ediție a evenimentului Trenchless Romania Conference & Exhibition a avut loc în data de 28 iunie în București. Devenit deja o tradiție evenimentul a reunit și în acest an companii naționale și internaționale din industria de foraje orizontale dirijate. Și anul acesta, evenimentul a avut o participare remarcabilă și a creat o atmosferă unică în care toată lumea s-a bucurat de o conferință tematică dedicată și de networking de calitate cu profesioniști din industrie.

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din țară dedicat sectorului de tehnologii trenchless și are ca misiune prezentarea tuturor noutăţilor şi inovaţiilor din domeniu. În fiecare an aducem sub umbrela Trenchless Romania cei mai importanți actori din industrie, pe de o parte producători și distribuitori de echipamente pentru instalarea, reabilitarea sau renovarea rețelelor de utilități publice și de cealaltă parte beneficiarii și operatorii de rețele, reprezentanți ai companiilor de construcții, reprezentanți ai autorităților locale și centrale etc.

Evenimentul se bucură încă de la prima ediție de susținerea asociațiilor internaționale de profil: GSTT (Asociația Germană pentru Tehnologii Trenchless), AATT (Asociația Austrică pentru Tehnologii Trenchless), UKSTT (Asociația Engleză pentru Tehnologii Trenchless). De asemenea, printre partenerii tradiționali ai evenimentului se numără și ARA (Asociaţia Română a Apei), FPSC (Federația Patronatelor Societăților din Construcții ) ARACO (Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii) și AHK (Camera de Comerţ Romano-Germană).

Instalarea și reabilitarea conductelor subterane pentru utilități publice precum cele de apă, canalizare, fibră optică, gaze creează șantiere de lucru care perturbă și îngreunează traficul, mai ales în zonele urbane. Pentru a evita toate aceste blocaje se pot utiliza tehnologii de subtraversare trenchless, care permit efectuarea lucrărilor pentru utilitățile publice fără a fi necesară excavarea de șanțuri. Tehnologiile trenchless sunt soluţia optimă pentru traversarea de drumuri şi a altor coridoare de transport, precum şi a râurilor şi a căilor navigabile.Metodele de forare fără şanţ deschis pot fi utilizate şi pentru instalarea, reabilitarea şi înlocuirea utilităţilor subterane situate în zone sensibile din punct de vedere ecologic şi locaţii în care accesul este limitat datorită existenţei unor structuri de construcţie şi vegetaţie. În cele mai multe dintre cazuri, tehnologiile de forare fără şanţ deschis sunt singurele viabile pentru construcţii, acestea fiind totodată şi cele mai puţin costisitoare şi mai puţin disruptive.

Și anul acesta am avut onoarea să îi avem alături de noi de Dr. Klaus Beyer, Director Executiv GSTT și pe Dr. Ioan Bica, Vicepreşedinte ARA (Asociaţia Română a Apei). De asemenea o prezentare a situației actuale a sectorului de construcții a fost făcută de Adriana Iftime, Director General FPSC, aceasta a expus problemele stringente ale momentului din cadrul instituțional pentru sectorul de construcții.

Programul conferintei a inclus doua paneluri dedicate prezentarilor tehnice, în cadrul cărora peste 15 specialisti si experti în domeniu și-au expus ultimele noutăți din gama de produse. Evenimentul a oferit și posibilitatea de expunere si prezentare a utilajelor si produselor atât în zona de expoziție exterioară cât și interioară.

Reducerea impactului social și economic prin utilizarea tehnologiilor fără săpătură în proiectele de reabilitare a conductelor pentru apă potabilă, canalizare, gaze, agent termic și industriale a constituit subiectul central prezentării realizată de către Daniel Turza, Branch Manager Blejkan Construct. Compania Blejkan Construct SRL este specializată în reabilitarea fără săpătură a conductelor de canalizare, apă, tehnologice și de gaze – și este parte a grupului BLEJKAN, lider pe piața de reabilitare fără săpătură din Polonia. Studiul de caz expus a fost CL-22 „Reabilitarea liniei Izvarna - Craiova II, Tronson VI”, primul proiect încheiat și recepționat, din cele 22 de proiecte cu finanțare europeană ale Companiei de Apă Oltenia.În calitate de subcontractant, compania BLEJKAN CONSTRUCT a executat mai mult de 80% din totalul lucrărilor din proiect și a finalizat lucrarea în 21 de luni (02.03.2021 - 25.01.2023):
- Reabilitarea conductei de aducțiune fir II, 4 132 m lungime, DN 1050 PN10 SN5000;
- Reabilitarea conductei de aducțiune fir II, 4 426 m lungime, DN 1050 PN12 SN5000.

La categoria proiecte internaționale RELINEEUROPE a prezentat un record de reabilitare a unei conducte în Finlanda. Jakub Kania, Area Sales Manager Eastern Europe and Austria RELINEEUROPE a realizat prezentarea frumosului proiect în care cel mai vechi oraș din Finlanda a devenit scena unui nou proiect de reabilitare trenchless a conductelor care a stabilit un nou record: 1 000 de metri de conducte vechi au fost reabilitate cu succes în doar 40 de zile, folosind zece căptușeli Alphaliner1800H cu o greutate totală de 212 tone.

Evenimentul a găzduit cea de-a 7-a ediție Trenchless Romania Awards. Trenchless Romania Awards este singura sesiune de premiere pentru proiecte în domeniul tehnologiilor trenchless și este dedicată tuturor celor care au înţeles beneficiile folosirii tehnologiilor no-dig, şi mai ales care au aplicat aceste tehnologii în lucrările lor. Gala Trenchless Romania Awards nu este doar proiectele din domeniul trenchless, ci este mai ales despre oamenii din spatele acestor proiecte, oameni ce au reuşit ca prin întreaga lor activitate să contribuie semnificativ la dezvoltarea acestor tehnologii.Câștigătorii TRENCHLESS ROMANIA AWARDS 2023

  • Tehnologie de reabilitare

Reabilitarea liniei Isvarna – Craiova II cu tehnologie relining
BLEJKAN CONSTRUCT

  • Record mondial în domeniul reabilitării

212 tone de liner GRP instalat în cel mai scurt timp
RELINEEUROPE GmbH

  • Tehnologie Microtunneling

KERA.Drive jacking pipes
STEINZEUG-KERAMO N.V.


Focus plus

Recent Posts:

Sala Ateneului Român s-a dovedit neîncăpătoare, la cel de-al șaselea eveniment emblematic pentru antreprenoriatul feminin și egalitatea de gen. Devenită tradiție, Gala CONAF „Women in Economy – We dream, we can, we lead!”, s-a desfășurat anul acesta, în pr...


Citeste mai mult

Până acum câţiva ani aflam cele mai importante cifre din piaţa de utilaje pentru construcţii de la Asociaţia Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcţii (ADUC) care avea o prezentare în cadrul Robuild – conferinţa noastră anuală de profil. Din 2020 lucrurile s-au ...


Citeste mai mult

După instalarea în iulie 2021 a lui Roberto Righi la conducerea Prometeon Tyre Group, acesta a ajuns în prezent singurul producător global care se concentrează exclusiv pe anvelope dedicate sectorului de vehicule profesionale, pentru aplicații industriale, rutiere, agricole și de co...


Citeste mai mult

Potrivit hotărârii Parlamentului European, autoturismele și autoutilitarele până în 3,5 tone, noi, nu vor mai avea voie să elibereze emisii de gaze poluante. Cu alte cuvinte, înmatricularea acestor mașini noi echipate cu motoare pe benzină și die sel nu va mai fi permi...


Citeste mai mult