Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Trenchless Romania Conference & Exhibition, Ediția a IV-a 13 Iunie 2019, Bucuresti

Trenchless Romania Conference & Exhibition, Ediția a IV-a  13 Iunie 2019, Bucuresti

«Orasele smart au nevoie de tehnologii trenchless!»

 

Singurul eveniment eveniment din România care promovează tehnologiile no-dig de foraj orizontal dirijat și-a deschis porțile celei de-a patra ediții în data de 13 Iunie 2019 la Hotel Caro Club din București. Ampla manifestare a reunit companii naționale și internaționale din domeniu și a adus împreună producători și distribuitorii de utilaje și tehnologii dedicate sectorului no-dig, pentru foraj orizontal dirijat (HDD), pipejacking, pipe bursting, microtunnelling, reabilitare a conductelor (CIPP), precum și alte tehnologii trenchless ce reprezintă soluții ideale pentru instalarea utilităților subterane din zonele urbane cu trafic intens. De la eveniment nu au lipsit nici reprezentanții Ambasadei Austriei la București, aceștia manifestându-și dorința de strânsă colaborare cu companiile prezente la conferință.

Evenimentul a fost susținut de ISTT (Societatea Internațională pentru tehnologii trenchless), GSTT (Asociația Germană pentru tehnologii trenchless) și AATT (Asociația Austrică pentru tehnologii trenchless). De asemenea, printre evenimentului s-au numărat ARA (Asociaţia Română a Apei),  ARSCM (Asociația pentru Smart City și Mobilitate), APPFE (Asociația Parteneriat pentru Proiecte și Fonduri Europene), Petroleum Club România și AHK (Camera de Comerţ Româno-Germană).

O susținere deosebită a venit și din partea asociațiilor naționale ADUC (Asociaţia Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcții), ARACO (Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii), PSC (Patronatul Societăţilor de Construcţii), și APMCR (Asociaţia Producătorilor de materiale pentru construcţii din România).

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de Mark André Haebler, Președinte AATT și membru în board-ul ISTT.”Ambiție, loialitate, integritate și o minte deschisă! Mi-a plăcut orașul București încă de la prima vizită și am cunoscut aici oameni extraodinari care mi-au devenit prieteni. Sunt foarte bucuros să fac parte din proiectul Trenchless Romania. Doresc să aduc salutările mele în calitate de Președinte AATT și totodată aduc și salutările lui Jari Kaukonen, Președinte ISTT. Este deosebit de plăcut să văd că numărul participanților crește de la an la an și să observ că industria de tehnologii trenchless din România este în creștere.
România este o țară cu multiple oportunități, dacă oferim soluții rapide și sustenabile pentru construcția și reabilitarea utilităților acest lucru ajută nu numai economia, cât și angajatorii acestei țări frumoase. Sigur, avem nevoie de mai multă formare si training pentru profesioniști astfel încât România să joace un rol principal pe harta pieței de tehnlogii trenchless în Europa de Est.”


De asemenea, în deschiderea oficială a evenimentului au luat cuvântul și Klaus Beyer, Director Executiv GSTT și Vice-Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilittate, Cristian Dragu.

Evenimentul a fost împărțit în 4 paneluri. Primul panel a fost dedicat deschiderii oficiale și a fost urmat de două paneluri cu prezentări tehnice din zona tehnologiilor pipeline și a sistemelor de reabilitare a retelelor de apă și canalizare. Prezentarile au inclus expuneri de proiecte locale și internaționale pentru direct pipe, microtunneling și reabilitare de conducte de gaze.


Ziua de conferință s-a încheiat cu sesiunea de decernarea a premiilor pentru proiecte din domeniul tehnologiilor trenchless - TRENCHLESS AWARDS.

Impreună cu partenerul de mobilitate Volkswagen Vehicule Comerciale invitații au avut plăcerea sa fie preluați de la aeroport cu un VIP Shuttle beneficiind astfel de o experiență de neuitat.

Main Info Trenchless Romania 2019:
Editia a 4-a
Total participanţi: 202
Total parteneri: 17
Expozanţi stand interior: 17
Paneluri : Panel 1- Official Opening ; Panel 2 – Tehnologii Pipeline pentru conducte de gaze; Panel 3- Sisteme pentru rețele de apă și canalizare; Panel 4 – TRENCHLESS ROMANIA AWARDS


 

Pe toată durata evenimentului participanții s-au putut bucura de o degustare specială de vin, asigurată de Crama Viișoara, dintr-o zonă viticolă a județului Constanța plină de istorie.

Gala Trenchless Romania Awards nu este doar despre proiectele din domeniul trenchless, ci este mai ales despre oamenii din spatele acestor proiecte, oameni ce au reuşit ca prin întreaga lor activitate să contribuie semnificativ la dezvoltarea acestor tehnologii.


In această ediție, câștigătorul premiului la categoria soluții de reabilitare a conductelor / Trenchless Pipe Relining a fost CIS GAZ SA  pentru folosirea tehnologiei Primus Line în lucrarea de relining pentru o conductă de tiței OMV PETROM.


La categoria Tunneling premiul a mers către METROUL SA pentru proiectul Town to Countryside connectivity design with trenchless BIM.


Dupa cum spuneam, Trenchless Romania Awards este despre oamenii din spatele proiectelor, prin urmare premiul pentru contribuție semnificativă pentru tehnologiile trenchless în Europa de Est a mers către ROMNED INDUSTRIAL FOUNDATION SRL reprezentată de Ron Van Dam, General Manager pentru proiectul Trenchless Solutions for smart cities.


Partenerii Trenchless Romania Editia a 4-a au fost:

Iniţiator - Tracto-Techink GmbH&Co.Kg;

Sponsor Platinium   - Herrenknecht AG;
Local sponsor –  RomNed Industrial Foundation Equipment -  VERMEER ROMANIA;
Sponsor Conferință  - Ludwig Pfeiffer , Metroul SA;
Sponsori Bronz – DEFIGO Ltd, BKP Berolina GmbH&Co. KG; Derrick Company (USA), Funke Gruppe, Gerodur, Hermes Technologie, IBG Hydrotech , International Investments, Iridex Group Plastic, Primus Line;
Expozanți – Titan Technik AG - Uhrig Rausch, CALA SA și TUSS.

 

News

Recent Posts:

Economia globală va avansa în 2021 cu aproximativ 5%, fiind cea mai rapidă rată de creștere înregistrată în secolul 21, urmând să revină la nivelul dinainte de pandemie până la finalul anului curent sau, cel târziu, până la începutul anului vi...


Citeste mai mult

Incheiem un an complicat. În ianuarie eram la turaţie maximă, cu un white-board plin de evenimente şi planuri. În martie deja abia mai ieşeam din case şi ne uit am cu teamă pe fereastră, să nu care cumva să intre virusul. La început de mai ne-am reîntors cu toţii la...


Citeste mai mult

Continental Anvelope anunță instalarea unui nou echipament pentru tratarea emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii sale de anvelope din Timișoara.Noul echipament se numește RTO - Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), și distruge compușii organici volati...


Citeste mai mult

  Dacă deţineţi un stivuitor, probabil că ştiţi deja cât de importantă este întreţinerea acestuia, pentru a avea o performanţă ridicată şi pentru a prelungi durata sa de viaţă. Stivuitoarele sunt echipamente robuste, proiectate pentru a lucra în cele mai grele c...


Citeste mai mult