Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

UN CIUR CU DOUĂ ETAJE DE SORTARE POATE ELIMINA O STRANGULARE A LANŢULUI DE CONCASARE

UN CIUR CU DOUĂ ETAJE DE SORTARE POATE ELIMINA O STRANGULARE A LANŢULUI DE CONCASARE

Sunt -25 °C în zona stâncoasă Oksala de lângă Jyväskylä, Finlanda, dar la societatea RKJ Rahikainen Ky roca este sfărâmată ca de obicei. De fapt, roca este sfărâmată mai bine decât înainte, acum că vechiul echipament de sortare nu mai constituie o strangulare în procesul de producție.

Compania RKJ Raihikainen Ky este un pionier în concasarea pietrei și livrarea agregatelor în Finlanda! Societatea RKJ Raihikainen Ky, cu sediul central în localitatea Petäjävesi, operează în industria construcțiilor, lucrări de terasare, de 50 de ani și de 10 ani oferă rocă concasată, cu certificat de conformitate CE, companiilor și consumatorilor finlandezi.

DE LA PETÄJÄVESI PÂNĂ ÎN TOATĂ FINLANDA CENTRALĂ

Bunele practici ale societății RKJ Raihikainen Ky din ultimul deceniu se datorează și unei bune colaborări cu compania Metso Outotec. Povestea succesului afacerii de producere a agregatelor l-am aflat chiar de la Jukka Rahikainen, unul dintre proprietarii companiei. L-am așteptat ca să coboare din cabina excavatorului și să vină să vorbească cu noi.

„Aceasta este o afacere de familie. Din 2007, împreună cu fratele și tatăl meu, am fost implicat în activități de concasare a rocilor.” Înainte de asta, tatăl, Reijo Rahikainen, se ocupase de amenajarea teritoriului, efectuând lucrări de terasare (de exemplu, construcții de pământ, săpat șanțuri în păduri etc.).

“Am deschis o carieră într-o zonă stâncoasă de lângă casa noastră din Petäjävesi și ne-am gândit că am putea începe să prelucrăm și roca în continuare. Operațiunile noastre s-au extins puțin de atunci.” - JUKKA RAHIKAINEN, PROPRIETARUL COMPANIEI RKJ RAIHIKAINEN KY

Având în vedere situația actuală, se poate spune că într-adevăr și-au extins operațiunile destul de mult. Compania are deja două linii de concasare, unul în Palokka și celălalt în Leustu, Korpilahti. Scopul este de a produce un milion de tone metrice pe an cu cele două linii de concasare. În prezent, acestea produc până la 700 000 de tone metrice pe an. Noul ciur cu două etaje de sortare, Nordtrack™ S2.11, recent achiziționat pentru cariera Palokka, contribuie la atingerea acestui obiectiv. „Am căutat un echipament de sortare care să aibă suficientă capacitate pentru a cerne materialul, astfel încât să nu fie nevoie să încetinim procesul de concasare. Metso ne-a contactat și ne-a întrebat dacă suntem interesați să încercăm acest tip de echipament”, își amintește Jukka.

NOUL ECRAN AJUTĂ LA CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE

Noul ecran este folosit deja de șase luni. Puntea superioară de sortare este prevăzută cu o sită cu ochiuri de 10 mm, iar puntea inferioară cu o sită cu ochiuri de 2,5 mm. Vechiul utilaj avea o capacitate de sortare de 200 de tone metrice pe oră de pietriș folosit la presărarea drumului. Acum, cu noul ciur de sortare este ușor se produc ușor 250 de tone metrice de material finit curat, dacă materia primă este uscată.

În cariera Perälä se produc agregate de toate tipurile și calitățile: pietriș de presărare, pietriș pentru ruperea capilarității și agregate de la 0–16 mm până la 0–90 mm. Potrivit lui Jukka, pe linia de producție este posibil să se producă 300 – 400 de tone metrice de agregate de 0–31 mm pe oră. Când se realizează agregate mai mari, numai buncărul de alimentare și alimentatorul pot încetini procesul de producție.

Pe șantierul de la Palokka, Rahikainen folosește un linie de producție formată dintrun concasor cu fălci Lokotrack® LT130E™ de la Metso Outotec și un concasor terțiar, format dintr-un concasor cu con Metso MX4 instalat pe un șasiu LT300 cu cale de rulare pe șenile, care este o creație proprie. Un ciur mobil cu două etaje de sortare Nordtrack™ S2.11 a fost adăugat la lanțul de producție în același timp cu concasorul electric cu falcă. Menținerea concasorului cu con MX4 cât mai plin posibil, asigură sfărâmarea rocilor la cea mai bună formă posibilă.

„Forma este importantă atunci când se produc agregate din clasa 8–16 mm pentru industria de construcții. Pietrele ar trebui să arate ca un cub Rubik: dacă sunt prea multe margini lungi, piatra se sfărâmă ușor în bucăți”, explică Jukka.

“Întregul pachet de service este cu adevărat cuprinzător, rapid și de înaltă calitate. Am avut întotdeauna parte de ajutor atunci când am avut nevoie, deși nu i-am sunat întotdeauna în timpul programului de lucru.” - JUKKA RAHIKAINEN, PROPRIETARUL COMPANIEI RKJ RAIHIKAINEN KY


PUTEREA PURĂ ȘI UȘURINȚA DE ÎNTREȚINERE ASIGURĂ UN PROFIT BUN

„Funcționează bine. Nu știu dacă chiar am avut un blocaj al liniei înaintea lui, dar cu siguranță noul echipament de sortare de la Metso ne-a îmbunătățit substanțial activitatea noastră. Am reușit să creștem considerabil capacitatea de producție. Simplitate și putere pură. Ele sunt cheia unei producții ridicate”, spune Jukka. Jukka ne-a lăudat, de asemenea, ușurința de întreținere a ecranului. Punctele de ungere sunt centralizate și există mai mult spațiu în jurul punctului de control al uleiului, așa că lucrurile s-au dezvoltat foarte mult.

Este ușor să se schimbe sitele și să se pregătească echipamentul pentru transport. „Când sunt rabătute benzile transportoare, echipamentul de sortare devine atât de compact încât nu avem nevoie de o mașină de însoțire în față atunci când îl transportăm”, spune Jukka. Serviciul de întreținere Metso Outotec este de asemenea foarte apreciat.

 

Machinery

Recent Posts:

Eficiență garantată până și în cele mai grele condiții de lucru! Este dificil să anticipezi fiecare pas pe care un nou proiect te îndeamnă să îl faci. Cu ce tip de teren va trebui să lucrezi? Va trebui să utilizezi cilindrul în pantă? Vei putea controla grad...


Citeste mai mult

Compania germană de închiriere CR Construction Rental GmbH, cu sediul central în Urmitz, în apropriere de Coblenz și o sucursală în Stuttgart, tocmai și-a întărit flota sa de mașini pentru construcții cu 50 de utilaje Hyundai, de la un mini-excavator de 1 tonă p...


Citeste mai mult

Încă de la început, intenția celor de la JCB a fost de a construi o nouă gamă de excavatoare pe șenile, avansate din punct de vedere tehnic și adaptate la cerințele clienților săi. Seria X de la JCB, lansată în 2018, se concentrează pe fiabilitate. Primul model al noii s...


Citeste mai mult

Nacelele sunt echipamente absolut necesare pentru lucrări de construcții, de întreținere, mentenanță, renovări, inspecții, amenajări și alte activități conexe. Când deții o nacelă pe autoșasiu, devii și mai productiv pentru că te poți deplasa cu utilajul de ridicat oriun...


Citeste mai mult