Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

IANUARIE-IUNIE: VÂNZĂRI SCĂZUTE CU 20%
PERFORMANȚĂ MAI BUNĂ ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI (-8,7%)
RESTART ÎN 2021

Covid-19 nu a scutit în niciun caz sectorul utilajelor pentru construcții. În urma măsurilor luate în perioada de lockdown, între ianuarie și iunie, piața italiană a vehiculelor pentru construcții a scăzut în general cu 20%. Rezultatele nu au fost mai bune în nicio altă parte a lumii, vânzările revenind la nivelurile din 2017.

Datele analizate de Unacea (Uniunea Italiană a Mașinilor de Construcții) și Cer (Centrul European de Cercetare) au fost prezentate miercuri, 14 octombrie 2020 la Veronafiere în cadrul celei de-a 7-a ediții a SaMoTer Day, evenimentul organizat în perioada dinaintea celei de-a 31-a ediții a SaMoTer, expoziția internațională a utilajelor de construcții programată pe 3-7 martie 2021 în Verona, Italia.

Conform studiului Unacea-Cer sectorul din Italia se va îmbunătăți probabil în a doua jumătate a anului și v a închide 2020, în scenariul cel mai optimist, la -8,7%, egal cu 1.414 artic ole de echipamente de construcție în vânzări pierdute. Perspectivele pentru manipulatoare telescopice (-9,7) și utilajele de beton (-10%) sunt relativ similare, în timp ce vehiculele rutiere ar putea înregistra o scădere de doar 2,7%.

Datele rezumate de Unacea-Cer prevăd, de asemenea, un scenariu de înrăutățire în care noile posibile șocuri ar cauza regrese, respectiv de -27,8% pentru utilajele terasiere, -23,4% pentru telehandlere,  22,8% pentru utilajele de beton și -18,3% pentru utilajel e de construcții de drumuri.

Între timp, din iulie încoace, Italia pare să își fi reluat deja expansiunea datorită sfârșitului perioadei de carantina și a efectelor stabilizatoare ale politicilor economice puse în aplicare. Situația se așteaptă să se stabilească în 2021.

Aceasta este o veste bună pentru un lanț de aprovizionare în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în Italia, care în 2019 a înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent (+ 16,9%), pentru vânzările totale de peste 19.500 de unități.

SaMoTer 2021 va fi o oportunitate pentru producători și companii de a se recupera: expoziția găzduită la Veronafiere va avea loc împreună cu cea de-a 9-a ediție a Asphaltica, Siteb (Asociația Italiană a Bitumului Asfaltic), evenimentul pentru sectorul bitumului și al infrastructurii rutiere , și - pentru prima dată - LETExpo, spectacolul axat pe transport, logistică și servicii intermodale durabile organizat de Alis (Asociația de logistică intermodală durabilă).

News

Recent Posts:

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult

Anul 2019 apare, privit retrospectiv, de o normalitate ieşită din comun comparativ cu ceea ce a urmat de la începutul lui 2020 încoace. Să comparăm acum 2020 cu 2021, dar să şi raportăm începutul lui 2022 la ultimii 2 ani, pare total nepotrivit şi disproporţionat. În...


Citeste mai mult

Anul 2019 apare, privit retrospectiv, de o normalitate ieşită din comun comparativ cu ceea ce a urmat de la începutul lui 2020 și p ână acum. Să comparăm acum 2020 cu 2021, dar să şi raportăm începutul lui 2022 la ultimii 2 ani, pare total nepotrivit şi disproporţionat. ...


Citeste mai mult