Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

IANUARIE-IUNIE: VÂNZĂRI SCĂZUTE CU 20%
PERFORMANȚĂ MAI BUNĂ ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI (-8,7%)
RESTART ÎN 2021

Covid-19 nu a scutit în niciun caz sectorul utilajelor pentru construcții. În urma măsurilor luate în perioada de lockdown, între ianuarie și iunie, piața italiană a vehiculelor pentru construcții a scăzut în general cu 20%. Rezultatele nu au fost mai bune în nicio altă parte a lumii, vânzările revenind la nivelurile din 2017.

Datele analizate de Unacea (Uniunea Italiană a Mașinilor de Construcții) și Cer (Centrul European de Cercetare) au fost prezentate miercuri, 14 octombrie 2020 la Veronafiere în cadrul celei de-a 7-a ediții a SaMoTer Day, evenimentul organizat în perioada dinaintea celei de-a 31-a ediții a SaMoTer, expoziția internațională a utilajelor de construcții programată pe 3-7 martie 2021 în Verona, Italia.

Conform studiului Unacea-Cer sectorul din Italia se va îmbunătăți probabil în a doua jumătate a anului și v a închide 2020, în scenariul cel mai optimist, la -8,7%, egal cu 1.414 artic ole de echipamente de construcție în vânzări pierdute. Perspectivele pentru manipulatoare telescopice (-9,7) și utilajele de beton (-10%) sunt relativ similare, în timp ce vehiculele rutiere ar putea înregistra o scădere de doar 2,7%.

Datele rezumate de Unacea-Cer prevăd, de asemenea, un scenariu de înrăutățire în care noile posibile șocuri ar cauza regrese, respectiv de -27,8% pentru utilajele terasiere, -23,4% pentru telehandlere,  22,8% pentru utilajele de beton și -18,3% pentru utilajel e de construcții de drumuri.

Între timp, din iulie încoace, Italia pare să își fi reluat deja expansiunea datorită sfârșitului perioadei de carantina și a efectelor stabilizatoare ale politicilor economice puse în aplicare. Situația se așteaptă să se stabilească în 2021.

Aceasta este o veste bună pentru un lanț de aprovizionare în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în Italia, care în 2019 a înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent (+ 16,9%), pentru vânzările totale de peste 19.500 de unități.

SaMoTer 2021 va fi o oportunitate pentru producători și companii de a se recupera: expoziția găzduită la Veronafiere va avea loc împreună cu cea de-a 9-a ediție a Asphaltica, Siteb (Asociația Italiană a Bitumului Asfaltic), evenimentul pentru sectorul bitumului și al infrastructurii rutiere , și - pentru prima dată - LETExpo, spectacolul axat pe transport, logistică și servicii intermodale durabile organizat de Alis (Asociația de logistică intermodală durabilă).

News

Recent Posts:

  Secția Comercială a Ambasadei Austriei va organiza în perioada 18.05 – 20.05.2021 o misiune economică cu tema Smart City, Urban Technolgy, Smart Airports, la care vor participa mai multe firme austriece. Mai multe companii austriece active în domeniul infrastructuri...


Citeste mai mult

În data de 18 martie 2021 a fost încheiat un nou test cu blindajele THOR produse de Element pentru un concasor Uralmash care funcționează în cadrul companiei EVRAZ ZSMK. Un material mai dur și mai rezistent care a avut o durată de funcționare dublă. Utilizând exemplul c...


Citeste mai mult

Mercedes-Benz România anunță deschiderea noului Centru Logistic din Dragomirești-Vale. Creat pentru a deservi punctele de service autorizate din România, acoperind astfel toate cerințele clienților diviziilor Mercedes-Benz (Passenger Cars, Vans, Trucks & Buses) și smart, prezen...


Citeste mai mult

TERRA România Utilaje de Construcții SRL, parte a Grupului austriac Industrie Holding, cu peste 33 de puncte de vânzare în 13 țări din regiunea Europei de Est și Centrală, dealer exclusiv JCB in România, este începând cu data de 1 martie 2021 distribuitor ofi...


Citeste mai mult