Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

IANUARIE-IUNIE: VÂNZĂRI SCĂZUTE CU 20%
PERFORMANȚĂ MAI BUNĂ ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI (-8,7%)
RESTART ÎN 2021

Covid-19 nu a scutit în niciun caz sectorul utilajelor pentru construcții. În urma măsurilor luate în perioada de lockdown, între ianuarie și iunie, piața italiană a vehiculelor pentru construcții a scăzut în general cu 20%. Rezultatele nu au fost mai bune în nicio altă parte a lumii, vânzările revenind la nivelurile din 2017.

Datele analizate de Unacea (Uniunea Italiană a Mașinilor de Construcții) și Cer (Centrul European de Cercetare) au fost prezentate miercuri, 14 octombrie 2020 la Veronafiere în cadrul celei de-a 7-a ediții a SaMoTer Day, evenimentul organizat în perioada dinaintea celei de-a 31-a ediții a SaMoTer, expoziția internațională a utilajelor de construcții programată pe 3-7 martie 2021 în Verona, Italia.

Conform studiului Unacea-Cer sectorul din Italia se va îmbunătăți probabil în a doua jumătate a anului și v a închide 2020, în scenariul cel mai optimist, la -8,7%, egal cu 1.414 artic ole de echipamente de construcție în vânzări pierdute. Perspectivele pentru manipulatoare telescopice (-9,7) și utilajele de beton (-10%) sunt relativ similare, în timp ce vehiculele rutiere ar putea înregistra o scădere de doar 2,7%.

Datele rezumate de Unacea-Cer prevăd, de asemenea, un scenariu de înrăutățire în care noile posibile șocuri ar cauza regrese, respectiv de -27,8% pentru utilajele terasiere, -23,4% pentru telehandlere,  22,8% pentru utilajele de beton și -18,3% pentru utilajel e de construcții de drumuri.

Între timp, din iulie încoace, Italia pare să își fi reluat deja expansiunea datorită sfârșitului perioadei de carantina și a efectelor stabilizatoare ale politicilor economice puse în aplicare. Situația se așteaptă să se stabilească în 2021.

Aceasta este o veste bună pentru un lanț de aprovizionare în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în Italia, care în 2019 a înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent (+ 16,9%), pentru vânzările totale de peste 19.500 de unități.

SaMoTer 2021 va fi o oportunitate pentru producători și companii de a se recupera: expoziția găzduită la Veronafiere va avea loc împreună cu cea de-a 9-a ediție a Asphaltica, Siteb (Asociația Italiană a Bitumului Asfaltic), evenimentul pentru sectorul bitumului și al infrastructurii rutiere , și - pentru prima dată - LETExpo, spectacolul axat pe transport, logistică și servicii intermodale durabile organizat de Alis (Asociația de logistică intermodală durabilă).

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult