Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

IANUARIE-IUNIE: VÂNZĂRI SCĂZUTE CU 20%
PERFORMANȚĂ MAI BUNĂ ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI (-8,7%)
RESTART ÎN 2021

Covid-19 nu a scutit în niciun caz sectorul utilajelor pentru construcții. În urma măsurilor luate în perioada de lockdown, între ianuarie și iunie, piața italiană a vehiculelor pentru construcții a scăzut în general cu 20%. Rezultatele nu au fost mai bune în nicio altă parte a lumii, vânzările revenind la nivelurile din 2017.

Datele analizate de Unacea (Uniunea Italiană a Mașinilor de Construcții) și Cer (Centrul European de Cercetare) au fost prezentate miercuri, 14 octombrie 2020 la Veronafiere în cadrul celei de-a 7-a ediții a SaMoTer Day, evenimentul organizat în perioada dinaintea celei de-a 31-a ediții a SaMoTer, expoziția internațională a utilajelor de construcții programată pe 3-7 martie 2021 în Verona, Italia.

Conform studiului Unacea-Cer sectorul din Italia se va îmbunătăți probabil în a doua jumătate a anului și v a închide 2020, în scenariul cel mai optimist, la -8,7%, egal cu 1.414 artic ole de echipamente de construcție în vânzări pierdute. Perspectivele pentru manipulatoare telescopice (-9,7) și utilajele de beton (-10%) sunt relativ similare, în timp ce vehiculele rutiere ar putea înregistra o scădere de doar 2,7%.

Datele rezumate de Unacea-Cer prevăd, de asemenea, un scenariu de înrăutățire în care noile posibile șocuri ar cauza regrese, respectiv de -27,8% pentru utilajele terasiere, -23,4% pentru telehandlere,  22,8% pentru utilajele de beton și -18,3% pentru utilajel e de construcții de drumuri.

Între timp, din iulie încoace, Italia pare să își fi reluat deja expansiunea datorită sfârșitului perioadei de carantina și a efectelor stabilizatoare ale politicilor economice puse în aplicare. Situația se așteaptă să se stabilească în 2021.

Aceasta este o veste bună pentru un lanț de aprovizionare în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în Italia, care în 2019 a înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent (+ 16,9%), pentru vânzările totale de peste 19.500 de unități.

SaMoTer 2021 va fi o oportunitate pentru producători și companii de a se recupera: expoziția găzduită la Veronafiere va avea loc împreună cu cea de-a 9-a ediție a Asphaltica, Siteb (Asociația Italiană a Bitumului Asfaltic), evenimentul pentru sectorul bitumului și al infrastructurii rutiere , și - pentru prima dată - LETExpo, spectacolul axat pe transport, logistică și servicii intermodale durabile organizat de Alis (Asociația de logistică intermodală durabilă).

News

Recent Posts:

În cadrul unui show desfășurat la centrul JCB World Headquarters, din Staffordshire, Regatul Unit (UK), JCB a dezvăluit presei de specialitate noile sale produse lansate în acest an. Noul dumper electric 3TE JCB își extinde oferta de dumpere 100% electrice de șantier cu șas...


Citeste mai mult

Libertatea lansează o nouă provocare pentru toți colecționarii pasionați de automodelism, sub forma unei machete la scara 1/8, pe care fanii celui mai îndrăgit automobil românesc din toate timpurile și-o pot construi singuri.Dacia 1300 reprezintă o bornă importantă a istoriei a...


Citeste mai mult

În fața unui peisaj economic în continuă schimbare, industria carierelor și balastierelor din România se confruntă cu presiuni crescânde asupra eficienței și rentabilității operațiunilor. Pentru a aborda aceste provocări complexe și a-și menține competitivitatea,...


Citeste mai mult

iONTRON Hybrid, prezentată prima dată la târgul de utilaje de constructii Bauma 2022, este o noutate la nivel mondial datorită noii soluții integrate în gama de pompe hidraulice. Motorul electric este alimentat de la energia electrică de pe șantier și nu necesită baterii suplimen...


Citeste mai mult