Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

UTILAJELE DE CONSTRUCŢII - PIAȚA ITALIANĂ ÎN LOCKDOWN

IANUARIE-IUNIE: VÂNZĂRI SCĂZUTE CU 20%
PERFORMANȚĂ MAI BUNĂ ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI (-8,7%)
RESTART ÎN 2021

Covid-19 nu a scutit în niciun caz sectorul utilajelor pentru construcții. În urma măsurilor luate în perioada de lockdown, între ianuarie și iunie, piața italiană a vehiculelor pentru construcții a scăzut în general cu 20%. Rezultatele nu au fost mai bune în nicio altă parte a lumii, vânzările revenind la nivelurile din 2017.

Datele analizate de Unacea (Uniunea Italiană a Mașinilor de Construcții) și Cer (Centrul European de Cercetare) au fost prezentate miercuri, 14 octombrie 2020 la Veronafiere în cadrul celei de-a 7-a ediții a SaMoTer Day, evenimentul organizat în perioada dinaintea celei de-a 31-a ediții a SaMoTer, expoziția internațională a utilajelor de construcții programată pe 3-7 martie 2021 în Verona, Italia.

Conform studiului Unacea-Cer sectorul din Italia se va îmbunătăți probabil în a doua jumătate a anului și v a închide 2020, în scenariul cel mai optimist, la -8,7%, egal cu 1.414 artic ole de echipamente de construcție în vânzări pierdute. Perspectivele pentru manipulatoare telescopice (-9,7) și utilajele de beton (-10%) sunt relativ similare, în timp ce vehiculele rutiere ar putea înregistra o scădere de doar 2,7%.

Datele rezumate de Unacea-Cer prevăd, de asemenea, un scenariu de înrăutățire în care noile posibile șocuri ar cauza regrese, respectiv de -27,8% pentru utilajele terasiere, -23,4% pentru telehandlere,  22,8% pentru utilajele de beton și -18,3% pentru utilajel e de construcții de drumuri.

Între timp, din iulie încoace, Italia pare să își fi reluat deja expansiunea datorită sfârșitului perioadei de carantina și a efectelor stabilizatoare ale politicilor economice puse în aplicare. Situația se așteaptă să se stabilească în 2021.

Aceasta este o veste bună pentru un lanț de aprovizionare în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în Italia, care în 2019 a înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent (+ 16,9%), pentru vânzările totale de peste 19.500 de unități.

SaMoTer 2021 va fi o oportunitate pentru producători și companii de a se recupera: expoziția găzduită la Veronafiere va avea loc împreună cu cea de-a 9-a ediție a Asphaltica, Siteb (Asociația Italiană a Bitumului Asfaltic), evenimentul pentru sectorul bitumului și al infrastructurii rutiere , și - pentru prima dată - LETExpo, spectacolul axat pe transport, logistică și servicii intermodale durabile organizat de Alis (Asociația de logistică intermodală durabilă).

News

Recent Posts:

Ianuarie este pentru noi, c a şi pentru majoritatea dintre voi, luna planurilor pentru un întreg an care se aşterne în faţa noastră. Îmi amintesc de ianuarie 2020, când nu mai ştiam cum să ne împărţim şi ce să facem mai întâi. Calendarul de evenime...


Citeste mai mult

Economia globală va avansa în 2021 cu aproximativ 5%, fiind cea mai rapidă rată de creștere înregistrată în secolul 21, urmând să revină la nivelul dinainte de pandemie până la finalul anului curent sau, cel târziu, până la începutul anului vi...


Citeste mai mult

Incheiem un an complicat. În ianuarie eram la turaţie maximă, cu un white-board plin de evenimente şi planuri. În martie deja abia mai ieşeam din case şi ne uit am cu teamă pe fereastră, să nu care cumva să intre virusul. La început de mai ne-am reîntors cu toţii la...


Citeste mai mult

Continental Anvelope anunță instalarea unui nou echipament pentru tratarea emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii sale de anvelope din Timișoara.Noul echipament se numește RTO - Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), și distruge compușii organici volati...


Citeste mai mult