Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

UTILBEN, garanția utilajelor fiabile

UTILBEN, garanția utilajelor fiabile

Procesul de achiziție a unui utilaj este un pas esențial în dezvoltarea afacerii dumneavoastră. Este o decizie ce implică luarea în calcul a cel puțin 3 factori majori: nevoie, buget și preferințe. Asta înseamnă că trebuie să stabiliți ce tip de echipament vă va ajuta să vă creșteți profitul sau să vă ușurați munca, de ce sumă de bani dispuneți pentru această investiție și ce v-ar plăcea să vă cumpărați. Un produs nou, second-hand, un brand anume și așa mai departe. Dar, poate cel mai important, ar trebui să vă preocupe fiabilitatea noului dumneavoastră echipament. Adică, să vă achiziționați un utilaj care prezintă siguranță în funcționare. UTILBEN, cel mai mare importator de echipamente second-hand din România, vine în sprijinul dumneavoastră cu sfaturi mai mult decât utile în acest sens.


Fiabilitatea este determinată de marca și modelul utilajului, țara de proveniență, anul de fabricație, motorul, transmisia, dotările de care dispune și multe altele. Aceste detalii pot fi aflate cu ajutorul seriei de șasiu. Important este ce faceți cu toate aceste specificații tehnice. Este nevoie de timp și implicare, pentru o documentare meticuloasă. Este un efort considerabil, așa că venim în ajutorul dumneavoastră cu informații prețioase, acumulate în cei peste 13 ani de experiență ai UTILBEN.


Se spune că totul pleacă de la bani. Și, când vorbim de echipamente performante, aspectul financiar nu este de neglijat. În funcție de suma de care dispuneți, puteți opta pentru un produs nou sau second-hand. Bineînțeles, un utilaj nou este de preferat, însă prețul acestuia poate fi și de 3 ori mai mare decât dacă v-ați lua unul la mâna a doua. Avantajul unui echipament nou este că acesta vine la pachet cu o garanție de la 1 an la 3 ani, de regulă. Perioadă în care producătorul vă garantează că nu veți avea probleme. Iar, dacă totuși vor fi, nu mai este grija dumneavoastră. Noi, la UTILBEN, ne asigurăm că această garanție se aplică în litera legii pentru toate utilajele comercializate de noi. Dezavantajul unui produs nou este că ați pierdut din start cel puțin 20% din valoarea lui în momentul în care acesta a părăsit linia de producție.


Un utilaj second-hand este, în primul rând, mai avantajos ca preț. În funcție de orele lucrate și de vechimea acestuia, prețul poate fi un chilipir față de un produs nou. Iar, dacă veți face achiziția de la un importator de încredere, atunci veți primi și garanție și siguranța unui echipament fiabil. În plus, costul unui utilaj second-hand poate fi amortizat mult mai rapid decât dacă v-ați cumpăra unul nou. În funcție de volumul dumneavoastră de muncă, banii investiți – căci un echipament este o investiție, nu o cheltuială – pot fi recuperați în aproximativ 2 ani. La UTILBEN, lucrăm doar cu furnizori de încredere și care au o vastă experiență în vânzarea de utilaje fiabile. Parteneriatele noastre sunt cu adevărat fructuoase și și-au dovedit succesul timp de 13 ani.


Pentru a stabili cu exactitate dacă un utilaj este fiabil, aveți nevoie de o serie de informații prealabile. Detalii generale despre el și despre dotările de care dispune. Cel mai valoros factor atunci când vă cumpărați un echipament second-hand este istoricul acestuia. Orele de lucru, eventualele daune și reparații efectuate, modul în care a fost folosit, numărul de proprietari și, de ce nu, prețurile de vânzare și revânzare.

Orele de funcționare. Sunt reale sau nu? Cum stabiliți acest lucru? Este un fapt bine-cunoscut că timpul de lucru poate fi modificat cu ușurință. O metodă neloială sau înșelăciune de-a dreptul, puteți spune! O metodă bună prin care puteți stabili dacă parametrii de funcționare sunt reali este să faceți un simplu calcul matematic. Un utilaj este pus la muncă, în medie, 8 ore pe zi. Dacă presupunem că nu este pus la treabă și în weekend, asta înseamnă că numărul de ore de funcționare într-un an ar trebui să fie de aproximativ 2.000. Dacă achiziționați un echipament cu o vechime de 5 ani, să spunem, atunci ceasul de bord ar trebui să indice 10.000 de ore. Tot ce este cu mult sub acest număr ar trebui să vă pună serios pe gânduri.


Cunoașterea istoricului utilajului este esențială. Trebuie să aveți o evidență clară a intrărilor în service și a frecvenței mentenanței. Dacă acesta a fost avariat, este necesară o fișă de service și o listă cu piesele înlocuite. Ajută să știți și calitatea componentelor folosite: after-market sau originale. În funcție de cronologia datelor, puteți stabili dacă numărul de ore lucrate este real. Așa că veți fi de două ori mai câștigat dacă echipamentul cumpărat este însoțit de o documentație ca la carte. Noi, la UTILBEN, doar așa lucrăm. Fără compromisuri.


Se spune că o poză face cât o mie de cuvinte. Acest lucru nu a fost poate niciodată mai adevărat dacă utilajul second-hand pe care vreți să îl cumpărați este din străinătate. Practic, achiziția se bazează exclusiv pe textul din anunțul de vânzare, pozele de prezentare și discuția pe care o veți purta cu dealerul. De mare ajutor ar fi un videoclip, care să ilustreze în detaliu produsul, de preferință, pornit. Pus în funcțiune și, ideal, la lucru.


Modul în care a fost folosit utilajul este deosebit de important pentru uzura și fiabilitatea acestuia. Mediul de lucru poate fi o influență extrem de nocivă asupra echipamentului. Dacă un utilaj a lucrat non-stop într-o carieră de piatră, atunci puteți fi sigur că puterea acestuia a scăzut la jumătate față de ziua în care a ieșit pe poarta fabricii. Așadar, atenție mare!


Bineînțeles, cea mai edificatoare probă este cea de lucru. Dacă aveți posibilitatea să puneți produsul efectiv la treabă, înainte să îl cumpărați, veți obține informații prețioase. Dacă utilajul a fost exploatat excesiv sau în mod necorespunzător, motorul, transmisia și sistemul hidraulic vor fi cele mai afectate. Echipamentul nu va da randament, va pierde putere și va fi ineficient în muncă. Trebuie să acordați o deosebită atenție puterii pe care o exercită utilajul și dacă motorul se încinge excesiv. Sunt semne clare a unei uzuri ridicate și mentenanței improprii. La UTILBEN, specialiștii noștri verifică în detaliu aceste aspecte, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.


Suntem de acord că un raport complet asupra unui produs înainte de cumpărare este greu de obținut, dar nu este imposibil. Pe măsură ce dosarul utilajului este mai stufos, cu atât șansa ca acesta să fie cu adevărat fiabil este mai mare! Așadar, dacă sunteți în căutarea echipamentului perfect adaptat nevoilor dumneavoastră și vreți să faceți o achiziție în deplină siguranță, fără riscul unor vicii ascunse sau surprize neplăcute, apelați cu încredere la un importator cu experiență, care are o reputație impecabilă, un importator care vă oferă garanția unui utilaj fiabil. UTILBEN!

Industry

Recent Posts:

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult