Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Unde este avantajos să utilizați piese de uzură marca THOR?

Unde este avantajos să utilizați piese de uzură marca THOR?

 

Acum doi ani Element a lansat un nou produs din gama THOR pentru echipamentele de concasare. Este clar că piesele de uzură produse utilizând tehnologia THOR vor rezista mai mult decât cele furnizate de producătorul echipamentului, dar cine beneficiază de utilizarea blindajelor din aliaje modificate? Care companii nu vor beneficia de utilizarea lor?
Piesele de uzură utilizate în concasare consumă cea mai mare parte a bugetului anual de întreținere al echipamentului. Companiile miniere tind să utilizeze piese care să reducă acele cheltuieli pentru obținerea produsului finit. Pentru aceasta nu e suficient să se cumpere piese ieftine. Este mai important să se ia în calcul durata de utilizare a pieselor de uzură sau altfel spus intervalul dintre reparații.
Toate piesele de uzură Element sunt proiectate pentru a rezolva exact această sarcină: nu atât reducerea prețului piesei cât mai mult posibil, ci mai degrabă reducerea costului pe tona de minereu concasat.


Piața europeană a pieselor de uzură
Conform celor spuse de Managerul departamentului de sortare-concasare,Tatiana Shayer, la acest moment există două tipuri de produse pe piață.
"Primul produs este acela furnizat de producătorul de echipamente. Aceste piese au o durată mare de funcționare dar sunt și foarte scumpe. Al doilea tip este un analog fără marcă. Acestea sunt întotdeauna mult mai ieftine dar nu au aceeași durată de viață precum cele din prima categorie. De regulă, în ciuda prețului scăzut, ajung să coste clientul mai mult pe tona de produs " spune ea.
Potrivit Tatianei, încă de la început, Element a produs ‘blindajele standard portocalii’ care din punct de vedere al prețului pe ora de funcționare sau al prețului pe tona de produs sunt mai profitabile decât analoagele fără marcă sau cele furnizate de producătorul echipamentului.


Pentru cine a fost creat THOR?
Eficiența economică a blindajelor noastre ‘portocalii’ satisface cerințele companiilor miniere de a reduce costurile cu produsul finit. Cu toate acestea Element a observat un gol pe piață; nu doar pentru a reduce costul orelor de lucru al blindajelor dar și pentru a reduce frecvența înlocuirii lor deoarece oprirea în sine și toate lucrările de înlocuire contribuie la costul produsului finit.
Aveam nevoie de un produs care să poată combina o durată de viață mărită cu un preț cu 30% mai redus comparativ cu blindajele furnizate de producătorul echipamentului. Prin urmare, în 2019 Element a început să dezvolte blindaje cu o durată de utilizare extinsă realizate prin tehnologia de turnare THOR (oferind cea mai mare rezistență posibilă).
Tehnologia de turnare modificată optimizează procesul de cristalizare ceea ce îmbunătățește microstructura materialului și morfologia incluziilor de carbură. De asemenea reduce numărul de impurități nocive pe lângă incluziunile nemetalice și gazoase. Din acest motiv materialul blindajelor THOR nu este predispus la fisurare și se uzează mai puțin. În acelați timp Element nu face modificări notabile în compoziția chimică a structurii. Astfel tehnologia THOR poate fi utilizată pentru producția de piese din diferite tipuri de oțel mangan.


Rezultate teste
"În 2019 și 2020 testele cu primele seturi de blindaje THOR au arătat o creștere a duratei de viață în comparație cu blindajele standard portocalii cu o medie de 29%” spune Shayer.

Conform rezultatelor testelor din 2021 realizate la o companie minieră din Rusia blindajele THOR instalate pe un concasor HP500 au avut o durată de viață cu 12% mai mare față de blindajele furnizate de producătorul concasorului. La sfârșitul lunii iulie echipa service a demontat blindajele și a constatat un timp de funcționare de 4016 ore comparativ cu cele 3500 de ore lucrate anterior. 

"În 2020, THOR a fost testat de șase companii la 13 modele diferite de concasoare cu un total de 125.500 tone procesate.
În anul următor încă nouă clienți au testat produsul. Anterior THOR a fost testat doar pe blindaje de concasoare cu fălci sau cu con, acum THOR este testat și pe concasoare giratorii.
În 2022 vom adăuga gamei de produse și plăcile laterale ale concasoarelor cu fălci pentru a fi testate. Acestea sunt și ele expuse la uzură intensă" a adăugat Shayer.

Scopul aplicației
Utilizare acestei tehnologii nu este limitată doar la blindaje. Turnarea modificată poate fi utilizată la confecționarea blindajelor supuse unei uzuri pronunțate: apărătoare pentru brațe și buncăre conice, pentru a numi doar câteva. Totul depinde de condițiile specifice și de necesitatea unei rezistențe sporite la uzură. Element ajută clientul să calculeze beneficiile unei anumite soluții pentru a obține efectul economic maxim.
"Vindem și livrăm acest produs în paralel cu testarea de aproape trei ani așa că am acumulat o bază de date destul de mare cu privire la eficacitatea acestor blindaje modificate. În medie blindajele THOR au o durată de utilizare cu 30% mai mare comparativ cu blindajele Element standard și costă doar cu 15% mai mult decât acestea", spune specialistul.
Cu toate acestea THOR nu își va demonstra eficacitatea deplină:
1. Pe concasoare cu fălci pentru concasarea primară. Doar atunci când se procesează roci abrazive sau când există o cantitate mare de material mărunt în materialul de alimentare compania va observa o reducere semnificativă a costurilor.
2. Când nu este nevoie să se mărească durata de viață. De exemplu dacă întreținerile și reparațiile sunt programate des. În acest caz, chiar și cu o capacitate de viață reziduală mare a blindajelor acestea vor fi înlocuite și nu vor fi utilizate la întregul lor potențial.
În toate celelalte cazuri THOR va ajuta la reducerea costurilor de întreținere a echipamentelor miniere. Clientul trebuie:
- Să reducă costul unitar al blindajelor atunci când lucrează cu materiale abrazive;
- Să mărească intervalul de reparații de până la două ori;
- Să obțină o durată de viață egală pentru înlocuirea simultană a tuturor rândurilor de blindaje ale concasoarelor giratorii (segmentele rândurilor sunt realizate din diferite tipuri de aliaje, inclusiv THOR)
Pentru toate produsele din gama THOR Element oferă un program de testare industrială pentru a demonstra eficacitatea soluției.

La efectuarea testelor cu blindaje THOR Element garantează:
- O anumită durată de viață în tone sau ore de funcționare. Acești parametrii sunt întotdeauna menționați în condițiile de testare iar dacă piesa de schimb nu furnizează orele specificate în contract Element returnează banii sau înlocuiește piesa în mod gratuit;
- Absența defectelor de fabricație pe toată durata de viață a piesei;
- Suport service din partea Element (un inginer dedicat va însoți piesa la locul de montare pentru a se asigura de corecta instalare a acesteia).

Pentru a testa THOR contactați Element prin reprezentantul său oficial în România:Florin.Halmajan@element.global.

 

    

 

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult