Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Vânzările de echipamente pentru construcții vor scădea cu 19%

Vânzările de echipamente pentru construcții vor scădea cu 19%

Se așteaptă ca vânzările la nivel mondial de mașini și utilaje pentru construcții să scadă cu 19%, astfel încât, de la câte 1,1 milioane de unități vândute consecutiv în 2018 și 2019, se va ajunge la 891.000 de unități vândute în acest an, conform prognozelor revizuite ale companiei private specializate, de cercetare de piață și previziuni de marketing la nivel internațional, în domeniul industriei de construcții, minerit, terasare, echipamente de construcții și agricole – Off-Highway Research.

Cel mai ușor impact este așteptat în China, unde prognoza anterioară a Off-Highway Research rămâne neschimbată, cu o scădere de 8% a vânzărilor față de 2019.

Compania spune că impactul pandemiei de Covid-19 pe piața chineză a fost relativ scurt, iar recuperarea a fost puternică, încă de la începutul lunii aprilie. În celelalte regiuni majore ale lumii, scăderea vânzărilor preconizată în acest an, variază între 19 – 30%.

Chris Sleight, director general al companiei Off-Highway Research, declara: „Unul dintre aspectele marcante ale prognozei noastre îl reprezintă variația vânzărilor de la o țară la alta.”

„Țările care au reacționat rapid și au putut controla răspândirea Covid-19 se așteaptă la un impact mai ușor asupra pieței lor de echipamente – China și Germania fiind două exemple principale. Alte țări, în care răspândirea Covid-19 a fost mai puțin controlată, vor resimți mult mai puternic impactul pandemiei asupra cererii de echipamente.”

Privind mai departe, Compania Off-Highway Research se așteaptă la o îmbunătățire moderată a vânzărilor în 2021, dar Sleight a spus că există o incertitudine în această prognoză.

„Toată lumea ar fi de acord că ne aflăm pe un teritoriu necunoscut. Previziunile noastre se bazează într-o oarecare măsură pe ipoteza că al doilea trimestru al anului 2020 va fi cel mai rău pentru industrie și că o îmbunătățire se va resimți în majoritatea țărilor, în a doua jumătate a anului.”

„Redresarea economică în curs depinde de relaxarea măsurilor de izolare în condiții de siguranță și presupune că nu va exista un al doilea vârf al numărului de infecții. De asemenea, ea depinde și de măsurile ferme de politică guvernamentală pentru stimularea activității economice. Acestea ar putea fi necesare pentru o perioadă mai lungă de timp.”

Off-Highway Research a raportat anterior că închiderea fabricilor și măsurile de izolare naționale din întreaga lume vor face ca, în acest an, întreaga industrie a echipamentelor de construcții la nivel mondial să aibă pierderi de producție estimate la 43.000 de unități.

News

Recent Posts:

  Secția Comercială a Ambasadei Austriei va organiza în perioada 18.05 – 20.05.2021 o misiune economică cu tema Smart City, Urban Technolgy, Smart Airports, la care vor participa mai multe firme austriece. Mai multe companii austriece active în domeniul infrastructuri...


Citeste mai mult

În data de 18 martie 2021 a fost încheiat un nou test cu blindajele THOR produse de Element pentru un concasor Uralmash care funcționează în cadrul companiei EVRAZ ZSMK. Un material mai dur și mai rezistent care a avut o durată de funcționare dublă. Utilizând exemplul c...


Citeste mai mult

Mercedes-Benz România anunță deschiderea noului Centru Logistic din Dragomirești-Vale. Creat pentru a deservi punctele de service autorizate din România, acoperind astfel toate cerințele clienților diviziilor Mercedes-Benz (Passenger Cars, Vans, Trucks & Buses) și smart, prezen...


Citeste mai mult

TERRA România Utilaje de Construcții SRL, parte a Grupului austriac Industrie Holding, cu peste 33 de puncte de vânzare în 13 țări din regiunea Europei de Est și Centrală, dealer exclusiv JCB in România, este începând cu data de 1 martie 2021 distribuitor ofi...


Citeste mai mult