Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Vânzările de echipamente pentru construcții vor scădea cu 19%

Vânzările de echipamente pentru construcții vor scădea cu 19%

Se așteaptă ca vânzările la nivel mondial de mașini și utilaje pentru construcții să scadă cu 19%, astfel încât, de la câte 1,1 milioane de unități vândute consecutiv în 2018 și 2019, se va ajunge la 891.000 de unități vândute în acest an, conform prognozelor revizuite ale companiei private specializate, de cercetare de piață și previziuni de marketing la nivel internațional, în domeniul industriei de construcții, minerit, terasare, echipamente de construcții și agricole – Off-Highway Research.

Cel mai ușor impact este așteptat în China, unde prognoza anterioară a Off-Highway Research rămâne neschimbată, cu o scădere de 8% a vânzărilor față de 2019.

Compania spune că impactul pandemiei de Covid-19 pe piața chineză a fost relativ scurt, iar recuperarea a fost puternică, încă de la începutul lunii aprilie. În celelalte regiuni majore ale lumii, scăderea vânzărilor preconizată în acest an, variază între 19 – 30%.

Chris Sleight, director general al companiei Off-Highway Research, declara: „Unul dintre aspectele marcante ale prognozei noastre îl reprezintă variația vânzărilor de la o țară la alta.”

„Țările care au reacționat rapid și au putut controla răspândirea Covid-19 se așteaptă la un impact mai ușor asupra pieței lor de echipamente – China și Germania fiind două exemple principale. Alte țări, în care răspândirea Covid-19 a fost mai puțin controlată, vor resimți mult mai puternic impactul pandemiei asupra cererii de echipamente.”

Privind mai departe, Compania Off-Highway Research se așteaptă la o îmbunătățire moderată a vânzărilor în 2021, dar Sleight a spus că există o incertitudine în această prognoză.

„Toată lumea ar fi de acord că ne aflăm pe un teritoriu necunoscut. Previziunile noastre se bazează într-o oarecare măsură pe ipoteza că al doilea trimestru al anului 2020 va fi cel mai rău pentru industrie și că o îmbunătățire se va resimți în majoritatea țărilor, în a doua jumătate a anului.”

„Redresarea economică în curs depinde de relaxarea măsurilor de izolare în condiții de siguranță și presupune că nu va exista un al doilea vârf al numărului de infecții. De asemenea, ea depinde și de măsurile ferme de politică guvernamentală pentru stimularea activității economice. Acestea ar putea fi necesare pentru o perioadă mai lungă de timp.”

Off-Highway Research a raportat anterior că închiderea fabricilor și măsurile de izolare naționale din întreaga lume vor face ca, în acest an, întreaga industrie a echipamentelor de construcții la nivel mondial să aibă pierderi de producție estimate la 43.000 de unități.

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult