Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

WIRTGEN GROUP - CONSTRUCŢIA UNUI PARC INDUSTRIAL IMPLICĂ O FUNDAŢIE SOLIDĂ

WIRTGEN GROUP - CONSTRUCŢIA UNUI PARC INDUSTRIAL IMPLICĂ O FUNDAŢIE SOLIDĂ

Cu ocazia construcției unui nou parc industrial, mașinile specializate ale Grupului Wirtgen, alături de tractoare John Deere, intră în scenă pentru a pune bazele dezvoltării ulterioare a unei zone de activități economice.

Stabilizarea solului este un proces tehnic deosebit de economic și prietenos cu resursele atunci când vine vorba de îmbunătățirea capacității portante și a calității terenului și de pregătirea acestuia pentru lucrările următoare de inginerie civilă sau de construcții. Pentru a îmbunătăți permanent proprietățile solului, sunt de obicei necesare o serie de mașini pentru construcții specializate, care să lucreze într-o anumită succesiune. În funcție de aplicație, acestea pot include o mașină pentru împrăștierea amestecului de liant, un stabilizator de sol autopropulsat sau unul atașat unui tractor, un autogreder și un rulou compresor pentru compactarea pământului.

REȚETA OPTIMĂ
Pe șantierul viitorului parc industrial, pentru a pregăti o suprafață de peste 80.000 m2 de teren pentru dezvoltarea ulterioară, lucrările inițiale de terasare au presupus ridicarea nivelului terenului cu până la 10 m. Ca parte a acestei intervenții, sute de metri cubi de pământ trebuiau stabilizați și compactați în straturi succesive. Pentru suprafețele cu sol cu portanță mai mică, un amestec de var și ciment a fost utilizat ca liant, într-o proporție de 10 kg/m2. În timp ce varul îmbunătățește caracteristicile de așezare și compactare ale solurilor umede și argiloase, cimentul crește permanent capacitatea portantă, stabilitatea dimensională, precum și rezistența la apă și îngheț.

În plus față de puterea lor mare de compactare, compactoarele cu tambur unic din seria H, de la Hamm, conving prin conceptul lor simplu de operare „Easy Drive” și cabina operatorului care oferă o vedere panoramică excelentă.

CALITATE
În primul rând, distribuitoarele de liant de la Streumaster, companie din cadrul Grupului Wirtgen, au împrăștiat cu precizie amestecul de liant. Apoi, cu ajutorul stabilizatorilor de sol de la Wirtgens-a procedat la încorporarea omogenă a liantului în sol.  Pentru acest proces, s-au utilizat mașini cu tracțiune integrală WR250, pentru stabilizarea solului, care, cu o putere de 766 CP, o lățime de lucru de 2,4 m și o adâncime de lucru de 560 mm, s-au dovedit deosebit de productivi pentru o astfel de lucrare de mari dimensiuni. Cu stabilizatorul WR 250 se poate atinge o rată zilnică de lucru cuprinsă între 6.000 și 12.000 m2.

De asemenea, a fost utilizat și un stabilizator atașat WS 250, numit și freză de stabilizare. Spre deosebire de stabilizatoarele autopropulsate din seria WR, WS 250 necesită un tractor pentru stabilizarea solului pe o lățime de lucru de 2,5 m și o adâncime de până la 500 mm – iar în acest caz a fost utilizat un tractor John Deere 8R 370 din noua serie 8R. Caracteristica esențială a lui WS 250 este ușurința și rapiditatea de atașare la cuplajul standardizat în trei puncte al tractorului, astfel încât echipamentul poate să intervină imediat asupra solului.

În plus față de stabilizarea solului, Wirtgen WR 250 este utilizat, de asemenea, pentru reabilitarea drumurilor, ca reciclator mobil la rec, cu roți.Folosind rotoarele lor puternice de frezare și amestecare a solului, stabilizatoarele de sol de la Wirtgen, atât cele autopropulsate, cât și cel atașat la tractor, au încorporat lianții în sol la o adâncime de 400 mm, creând, strat după strat, un amestec sol – liant, omogen și de înaltă calitate, conform cerințelor proiectului tehnic.

Cu stabilizatoarele atașate de la Wirtgen, precum WS 250, un tractor poate fi rapid transformat într-un stabilizator de sol autopropulsat, putând astfel fi exploatat în mod productiv în afara sezonului agricol.O BUNĂ TEHNICĂ DE COMPACTARE
Pentru consolidarea finală a solului, antreprenorul s-a bazat pe puternicele rulouri compresoare din seria H, de la Hamm. Comportarea excelentă în condiții „off-road” a rulourilor compactoare cu tambur unic din seria H se datorează articulației pivotante în trei puncte care, împreună cu unghiurile mari de atac din față și spate, garantează rulourilor compresoare o manevrabilitate și stabilitate ridicate.

Întru-cât cel mai eficient mod de consolidare a unui sol coeziv este de a utiliza compactoare cu un singur tambur, cu crampoane, pentru lucrările de compactare de pe șantier a fost utilizat un cilindru compactor H 13i P. Cu crampoanele sale trapezoidale, compactorul a lăsat amprente adânci în sol care, datorită suprafeței crescute, s-au uscat mai bine. Apoi autogrederele au nivelat solul, urmate fiind de seria H de compactoare, ce au intervenit din nou, de astă dată echipate cu un tambur neted, asigurând astfel compactarea finală a solului stabilizat și rigiditatea sa finală.

Machinery

Recent Posts:

Liebherr a prezentat noul său graifer GMM 50-5, destinat celor mai solicitante aplicații din industria de reciclare și manipulare a deșeurilor. Proiectat inteligent, graiferul tip portocală cu cinci gheare nu a fost dezvoltat doar pentru clienți, ci și mai ales în colaborare cu aceștia...


Citeste mai mult

Bazându-se pe succesul încărcătoarelor frontale compacte Cat® M-Series, noile încărcătoare frontale Cat® 906, 907 și 908 de următoarea generație se prezintă cu o cabină a operatorului reproiectată, care valorifică la maximum tehnologiile Cat exclusive ce îm...


Citeste mai mult

Cu instalațiile deplasabile de concasare și sortare din seria NW Rapid™, nu mai este necesar să se facă compromisuri între timp, mobilitate și capacitate de producție și se poate profita de noi oportunități de afaceri. Echipamentele deplasabile sunt concepute special pentru prod...


Citeste mai mult

Valoarea brandului Hyundai constă în promisiunea şi e fortul de a livra mai multă performanţă şi beneficii prin produsele şi serviciile oferite. Cu investiţii masive în calitate şi inginerie inovativă, Hyundai oferă clienţilor săi tehnologie superioară de nivel mondial, sus...


Citeste mai mult