Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

YANMAR SV15 VT, SV17 VT ȘI SV19 VT - UN TRIO FORMIDABIL

YANMAR SV15 VT, SV17 VT ȘI SV19 VT - UN TRIO FORMIDABIL

Yanmar Compact Equipment EMEA a anunțat lansarea a trei noi modele de mini-excavatoare din noua generație – SV15 VT, SV17 VT și SV19 VT. Dezvoltate de la zero, fiecare dintre cele trei mini excavatoare, la care s-au adoptat tehnologii de ultimă generație pentru operator, oferă performanțe de top, superioare oricăror altor mini-excavatoare din clasa lor. Combinând robustețea, fiabilitatea și polivalența, alături de o extraordinară stabilitate în timpul lucrului, fiecare model garantează rezultate impresionante într-un pachet extrem de compact, ce se dovedește perfect pentru aplicații de lucru urbane, în spații restrânse.

Cu ocazia lansării noii generații SV de miniexcavatoare, Sota Takami, director pentru dezvoltare CE la Yanmar Compact Equipment EMEA, a declarat: „La dezvoltarea noilor mașini, ne-am concentrat pe ușurința de operare și productivitatea maximă. Odată cu revizuirea diferitelor componente - inclusiv cabina și brațul - am putut crește semnificativ performanța mini-excavatoarelor noastre.”

”Scopul final pentru Yanmar este să oferim întotdeauna clienților noștri cea mai bună soluție. Așadar, am făcut schimb de idei cu utilizatori din diferite zone pentru a le înțelege exact nevoile și am decis să reproiectăm întreaga gamă de produse. Suntem foarte mândri să vă prezentăm trei modele complet noi.”- CEDRIC DURAND DIRECTOR PENTRU MANAGEMENTUL PRODUSELOR EMEA LA YANMAR COMPACT EQUIPMENT EMEA

Noile mini-excavatoare sunt disponibile în variantele, cu structură deschisă și acoperiș sau cabină închisă, dar și cu o varietate de opțiuni suplimentare, inclusiv puncte suplimentare de ancorare, senzor acustic cuplare centură de siguranță, girofar și scut de protecție din policarbonat (versiunea cu structură deschisă cu acoperiș), care întrunesc standardele de protecție a operatorului.

Ca la oricare model Yanmar, siguranța a fost considerată o prioritate. Miniexcavatoarele Yanmar sunt certificate ROPS, TOPS și FOPS, atât pentru versiunea cu structură deschisă cu acoperiș, cât și pentru cea cu cabină completă, iar operatorii beneficiază de vizibilitate de jur-împrejur, lumini puternice de lucru cu LED-uri și centură de siguranță portocalie, în echiparea de serie a mini-excavatoarelor.

Având în vedere că aceste modele sunt disponibile cu opțiunea de brațe de săpat lungi sau scurte și lame de nivelare lungi/ scurte, o gamă largă de pivotare a brațului (750/600) și ecartament extensibil al trenului de rulare, ele se dovedesc foarte potrivite pentru o v arietate de aplicații. Pentru o protecție superioară, furtunurile hidraulice au fost poziționate în interiorul brațului, în timp ce cilindrii hidraulici pentru acționarea brațelor sunt situați într-o poziție superioară pentru a evita orice deteriorare accidentală. Opțional, pentru protecție maximă și minimizarea timpul de oprire inutil, sunt disponibile sisteme de protecție suplimentare pentru cilindrul hidraulic de acționare a cupei.

Descrise ca fiind „fiabile” și „durabile la închiriere”, mini-excavatoarele au fost proiectate pentru a oferi o utilizare simplă și confortabilă. Concepute pentru a atrage companiile de închiriere, toate cele trei modele au capota motor și capote laterale largi pentru a ușura întreținerea. Podeaua cabinei mașinilor permite, de asemenea, accesul direct la componentele hidraulice, rezervoarele de combustibil/ulei hidraulic și radiator. Bateria și cutia de siguranțe sunt amplasate într-un compartiment cu acces controlat, sub scaunul operatorului, pentru a maximiza securitatea.

Cele trei modele sunt echipate standard cu sistemul telematic de la distanță SmartAssist de la Yanmar, pentru gestionarea flotei. Locația și starea de funcționare a echipamentelor sunt raportate în timp real, sistemul permițând urmărirea de la distanță prin intermediul unui computer sau smartphone.


MINI-EXCAVATORUL YANMAR SV15 VT
Conceput să exceleze chiar și în cele mai dificile condiții de lucru, cel mai mic model din gamă, SV15 VT, oferă putere și performanță la îndemâna operatorului. Echipat cu un motor diesel Yanmar din seria TNV, binecunoscută pe plan mondial, cu injecție indirectă, 3 cilindri, 854 cmc și control mecanic al injecției, conform cerințelor UE Stage V, noul model de mini-excavator combină o productivitate impresionantă cu un consum redus de combustibil.

Pompa cu dublu angrenaj din cadrul sistemului hidraulic oferă un debit de 28,6 l/min, la o presiune maximă de 205 bar, asigurând o forță de săpare de 7,4/6,7 kN (braț scurt/lung) și 12,9 kN (la cupă). Totodată este disponibilă standard o linie hidraulică auxiliară pentru acționarea unui picon sau a unui burghiu pentru pământ, cu acționare de la pedală. Viteza de deplasare este de 1,9 sau 3,7 km/h, iar forța de tracțiune dezvoltată, funcție de viteza de deplasare, este de 13,3/8 kN. Stabilitatea în timpul lucrului poate fi îmbunătățită prin extinderea ecartamentului trenului de rulare (745 – 945 mm).

Având dimensiuni compacte și masă operațională de doar 1595 kg/1685 kg (structură deschisă cu acoperiș/cabină completă), SV15 VT poate fi ușor transportat între șantiere, împreună cu un set de cupe pe o remorcă monoax de 2,5 tone. Patru puncte de ancorare la șasiu (standard) și patru pe șasiul turelei (opțional) facilitează pregătirea pentru transport.

MINI-EXCAVATORUL YANMAR SV17 VT
Oferind puterea și performanța unui model mai mare, SV17 VT se dovedește partenerul perfect pentru lucrări de execuție a șanțurilor și pentru amenajarea teritoriului în zone urbane restrânse sau pe proprietățile rezidențiale. Dispunând de același motor (15,5 kW la 3600 rpm) care echipează mini-excavatorul SV15 VT, noul model SV17 VT garantează performanțe cu adevărat de top, în condițiile în care, pe acest model este integrat apreciatul sistemul hidraulic ViPPS de la Yanmar, care cumulează debitul de la pompe hidraulice separate pentru a obține combinația optimă de viteză, putere
și echilibru, care să garanteze o funcționare uniformă și simultană a mișcărilor de lucru.

Astfel, modelul dezvoltă o forță de săpare de 9,9/8,9 kN (braț scurt/lung) și 16 kN (cupă), o forță de tracțiune de 12,8kN/8,1 kN (în prima/a doua viteză de deplasare) și beneficiază de două viteze de deplasare (2,4 sau 4,8 km/h). Stabilitatea în timpul lucrului poate fi îmbunătățită prin extinderea ecartamentului trenului de rulare (75-1090 mm). Masa operațională de doar 1700 kg/1790 kg (structură deschisă cu acoperiș/cabină completă) și dimensiunile compacte, permit transportul pe o remorcă monoax cu masa totală de cel puțin 2,5 tone. Dispunerea și numărul punctelor de ancorare sunt la fel ca la modelul mai mic din gamă.

MINI-EXCAVATORUL YANMAR SV19 VT
Proiectat pentru aplicații mai solicitante, dar simplu și ușor de utilizat, SV19 VT oferă o productivitate extraordinară într-un gabarit extrem de compact. Perfect adaptat pentru o diversitate de aplicații de terasare, dar și de demolare, noul model SV19 VT are avantajul unei raze de rotație scurtă a turelei, atât în față, cu brațul pliat, cât și în spate, la care se adaugă o amplitudine largă de oscilație a brațului, ceea ce îi asigură performanțe maxime și îl clasează în postura de lider al acestei categorii. Masa operațională de doar 1880 kg / 1970 kg (structură deschisă cu acoperiș / cabină completă) și dimensiunile compacte, permit transportul pe o remorcă monoax cu masa totală de 3,5 tone. Dispunerea și numărul punctelor de ancorare sunt la fel ca la celelalte modele din gamă.

Proiectat pentru excelență, SV19 VT este echipat cu un motor Yanmar din apreciata serie TNV, conform cerințelor UE Stage V, tot cu 3 cilindri, dar cu o cilindree de 1116 cmc și care dezvoltă cu 30% mai multă putere (20,2 kW la 3600 rpm), la care se adaugă reputatul sistemul hidraulic ViPPS de la Yanmar (39 l/min la o presiune maximă de 220 bari). Operatorul beneficiază de o forță de săpare de 11,4/9,3 kN (braț scurt/lung) și 16,7 kN (cupă), o forță de tracțiune de 12,9 kN și două viteze de deplasare – 2,4 sau 4,4 km/h, selectabile de la un comutator situat pe maneta de comandă a lamei de nivelare.

Funcția de modificare automată a raportului de transmisie în funcție de efortul înregistrat, este disponibilă în configurația standard. Cu un design orientat spre a îmbunătăți productivitatea și a maximiza eficiența pe șantier, SV19 VT combină perfect eleganța și utilitatea. Similar cu modelul SV17 VT, cabina oferă vizibilitate la 360 ° a zonei de lucru, în timp ce pedalele de comandă ergonomice, manetele, comenzile de comutare, controlul proporțional al celui de-al treilea circuit hidraulic din joystick și o interfață digitală de comandă asigură practicitate maximă și maximizează confortul operațional.

Trenul de rulare extensibil (980 – 1320mm), o amplitudine largă a oscilației brațului, și opțiunea unei contragreutăți suplimentare de 50 kg, SV19VT asigură o stabilitate optimă și acea flexibilitate remarcabilă care se potrivește fiecărei aplicații.

Utilajele vor fi disponibile pe piața românească la sfârștitul anului 2021 prin intermediu dealer-ului YANMAR din România, SC MEM IMPEX SRL.

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în ...


Citeste mai mult