Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Zoom in

ÎN PAS CU DEZVOLTAREA SECTORULUI DE CONSTRUCŢII

ÎN PAS CU DEZVOLTAREA SECTORULUI DE CONSTRUCŢII

Până de curând, utilizarea realității augmentate (AR) în arhitectură și construcție a fost păstrarea marilor corporații cu bugete tehnologice la fel de mari. Nu mai este de actualitate. Tehnologia se democratizează foarte repede. Chiar și firmele mici, care utilizează adesea servicii cloud, pot lua tablete la fața locului și pot folosi AR pentru a vedea cum planurile lor se vor încadra (sau nu se vor încadra) în mediul real.

Tehnologii, cum ar fi analiza datelor, mentenanţa predictivă, prototiparea prin imprimare 3D, solu ţii automate de ges tionare a sit eurilor și inspec ţii abilitate cu drone, preiau acum put erea și în sect orul construcţiilor. Impus de ne voia de a respecta termene tot mai s tricte și specificaţii ambiţioase ale clienţilor, sectorul digitalizează rapid fluxurile de lucru și sis temele de informaţii manuale folosite anterior.

DIGITALIZAREA SECTORULUI DE CONSTRUCŢII
În valurile anterioare de digitalizare, companiile au adoptat tehnologii discrete, fiecare concepute pentru a aborda o singură sarcină. Astăzi, folosind soluţii digitale de gestionare a șantierelor, firmele alimentează date dintr-o serie de sisteme într-un model cu un singur site și într-un singur plan de management de proiect în evoluţie dinamică. Acest lucru permite multor sisteme separate anterior să interacţioneze pentru a deveni mai mult decât suma părţilor lor.

De exemplu, trackerele GPS de pe echipamente ajută managerii șantierelor să vadă exact unde se află fiecare utilaj - fiecare buldoexcavator, buldozer, mixer de ciment, excavator și stivuitor - atât în timp real, cât și peste o anumită perioadă. Folosind tablete și geotrackere, inginerii pot localiza infrastructura subterană existentă înainte de începerea lucrărilor. De asemenea, senzorii conectaţi la structurile și subsistemele cheie furnizează informaţii despre importanţi indicatori, cum ar fi temperatura și umiditatea.

Rezultatul, cel puţin în teorie, este un șantier pe care fiecare lucrare este făcută într-o secvenţă și în condiţii, care maximizează șansele de succes și minimizează costurile și riscurile. Datorită urmăririi GPS și planificării bazate pe date, ratele de utilizare a mașinii sunt menţinute cât mai ridicate și timpul de oprire inactiv sau neplanificat este cât mai mic.

Cel puţin, asta este teoria. Pentru a se asigura că teoria se transforma în realitate, toate mașinile și echipamentele de pe site trebuie să fie la fel de disponibile în lumea reală, precum și în cea virtuală. De aceea, întreţinerea este mai importantă ca niciodată.

INOVAŢIA NU ÎNSEAMNĂ NIMIC FĂRĂ FIABILITATE ȘI PERFORMANŢĂ
Dacă aveţi planificări de lucru pe un șantier complex, până la minut, atunci toate echipamentele din planul respectiv trebuie să fie disponibile, funcţionând la cea mai mare eficienţă, exact în locul potrivit. Dar acest lucru nu se poate îndeplini dacă utilajul înregistrează perioade de oprire neplanificate sau lucrează la niveluri de performanţă scăzute. Conform raportului Shell Powering Peak Performance, 34% dintre factorii de decizie cu privire la alegerea lubrifianţilor în construcţii recunosc că există provocări în a ţine pasul cu cele mai recente practici și tendinţe. Alţi 68% dintre respondenţi consideră că mai multe sfaturi ale terţilor ar îmbunătăţi practicile lor, în timp ce 76% dintre aceștia consideră că un furnizor de lubrifianţi care poate împărtăși expertiza ar fi de nepreţuit pentru compania lor.

Asta e important. Ca și combustibilii, lubrifianţii sunt adesea presupuși greșit a fi mărfuri. În realitate, este complet diferit. Cei mai recenţi lubrifianţi sintetici cu vâscozitate scăzută sunt proiectaţi pentru a fi eficienţi mai mult timp, prelungind timpul dintre intervalele de schimb. Aceștia combină protecţia împotriva uzurii cu proprietăţile de reducere a frecării, contribuind la protejarea împotriva daunelor, dar și la maximizarea cantităţii de energie din combustibilul livrat pieselor mobile ale utilajului. Acest lucru ajută la reducerea costurilor și a emisiilor de combustibil.

ŢINE PASUL CU PROGRESUL PRIN PARTENERIAT
Pe măsură ce industria construcţiilor evoluează, companiile care reușesc să răspundă într-o manieră agilă și inovatoare vor câștiga avantajul concurenţilor. Colaborarea cu Shell este o modalitate de a te asigura că echipamentele avansate funcţionează la niveluri optime. Prin utilizarea produselor inovatoare și performanţe din portofoliul Shell destinat sectorului de construcţii, se transferă inginerilor și personalului din întreţinere cunoștinţele și instrumentele de care au nevoie pentru a aplic a cele mai noi tehnologii în lubrifierea și întreţinerea echipamentelor.

Prin intermediul activelor online, precum LubeMatch și LubeCoach, Elgeka-Ferfelis, reprezentantul oficial Shell Lubricants în România, oferă partenerilor săi serviciile, cunoștinţele și instrumentele de care au nevoie pentru a-și instrui personalul în ceea ce privește cele mai bune practici de ungere, pentru a găsi exact uleiul potrivit pentru vehiculul lor și pentru a menţine acel ulei - și mașina pe care o protejează - în condiţii de vârf. Experţii companiei te pot ajuta să ţii pasul cu schimbarea și să fii în faţa concurenţilor tăi.

Mediul în care industria de construcţii trebuie să funcţioneze nu a fost niciodată mai dur. Marjele sunt mici, cererea pentru o productivitate îmbunătăţită este constantă, iar standardele de mediu continuă.

 

Zoom in

Recent Posts:

Programul fanion al Bursei de Valori București, „Made in Romania” este adresat companiilor românești care prin activitatea și implicarea lor ajută la creșterea economiei țării, dar de asemenea scriu și povești de succes, care inspiră. IRUM s-a numărat printre cele 350 d...


Citeste mai mult

Autocamioanele Truston de la ATP Trucks Automobile - compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, fac parte din proiectele constructorilor de autostrăzi în România.La mai bine de 3 ani de la lansarea noii mărci pe piața auto din Româ...


Citeste mai mult

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din regiune și singurul eveniment din țară dedicat sectorului de tehnologii trenchless, ce are ca misiune prezentarea tuturor noutăților şi inovațiilor din acest domeniu. Deja la cea de-a 5-a ediție, Trenchless R...


Citeste mai mult

5W30, 15W40, 10W40… Toate aceste indicaţii referitoare la gradul de vâscozitate al uleiului te informează despre nivelul de fluiditate al lubrifiantului şi eficacitatea acestuia la temperaturi scăzute şi ridicate. Află mai jos despre gradele de vâscozitate şi când est...


Citeste mai mult