Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

POVESTEA UNUI CONSTRUCTOR DE SUCCES DIN BANAT

POVESTEA UNUI CONSTRUCTOR DE SUCCES DIN BANAT

Tehnica modernă de care beneficiază industria mondială de construcții a fost adoptată treptat, cu succes, și de dezvoltatorii acestui sector în România. Proiectele mici, până la cele mai mari și complexe, pot fi executate astăzi cu o viteză mai bună și cu o calitate mai mare, date fiind, nu numai pregătirea inginerilor, ci și tehnica avansată de care dispune flota de utilaje a României.

Echipa de comunicare a Titan Machinery România a ajuns în vestul țării, pe câteva dintre șantierele din județele Timiș și Arad, ale unui tânăr constructor pasionat de utilaje din localitatea Jebel, Timiș. Echipa noastră a aflat de proiectele pe care le are acest constructor și a urmărit la lucru o mare parte a utilajelor cu care compania SC AXC Mega Construct pune umărul la dezvoltarea infrastructurii din această zonă. După conspectarea șantierelor, am stat de vorbă cu domnul inginer Alin Popa, administratorul acestei firme de construcții. Acesta ne-a împărtășit cu mândrie reușita sa în acest domeniu. Prin multă muncă și răbdare, trecând prin complicata perioadă de criză a anilor 2008-2010, tânărul constructor a reușit să mențină ridic ată activitatea firmei pe care o gestionează singur, astăzi, la 35 de ani.

"Banii de la nuntă i-am inv estit în echipamente pentru construcții." - ALIN POPA, ADMINISTRATOR SC AXC MEGA CONSTRUCT

Reporter: Care este povestea acestei companii românești? Cum a luat naștere și cum ați ajuns să preluați această afacere?
Alin Popa: Totul a început în familie. Este o afacere începută de tatăl meu, iar eu, bineînțeles, am dezvoltat această pasiune pentru utilaje și construcții încă de mic. Părinții mei au avut la înc eput câteva magazine, apoi, în anul 2004, s-au îndreptat către construcții și utilaje pentru construcții. O perioadă ambele afaceri au decurs împreună. Alături de tata și de înc ă doi frați am căpătat experiență și am preluat firma de familie în 2011. Pot să spun că 2011 a fost anul cu foarte multe începuturi pentru mine, pentru că atunci m-am căsătorit. Banii de la nuntă i-am investit în echipamente pentru construcții și până la urmă s-a dovenit a fi o măsur ă inspirată, pentru că lucrurile au evoluat bine.

Reporter: Ați moștenit această afacere de familie transmisă din tată în fiu. Ați preluat activele, tot ceea ce înseamnă desfășurare, coordonare, șamd. Ce pregătire aveați și ce ați făcut înainte de a prelua această afacere?
Alin Popa: Am făcut o pregătire în domeniul utilajelor, specializarea mecanică pentru agricultură, iar în paralel cu aceasta am făcut o facultate de management. Însă, baza a fost practica pe care am avut-o la firma condusă de tatăl meu. Am început cu un încărcător frontal, un excavator, după aceea buldoexcavatoare și tot așa.Am mizat pe utilajele pe car e le aveam în flotă, ne-am concentr at să le întreținem. La început ne-am bazat pe închiriere, în special pentru prestări servicii. După aceea, treptat am început să mai dezvoltăm afacerea, iar acum mergem în paralel și închirieri și prestări servicii cu partenerii noștri. M-a ajutat parteneriatul cu tatăl meu, sunt mândru de colaborarea noastră. Am un frate și un cumnat alături de care lucrez, dar și parteneri de afaceri de la alte firme.

Reporter: Ce tip de lucr ări efectuați și în ce zone?
Alin Popa: Efectuăm tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, terasamente, plus construcții de hale pentru lanțuri mari de magazine, dar facem și demolări. Lucrăm în județele Arad și Timiș, dar am avut lucrări și în județul Caraș – Severin, chiar și în localitățile Reșita și Caransebeș. Mai departe de atât, am avut o lucrare de anvergură și la Târgu- Jiu, am făcut lucrări de canalizare. Totuși încercăm să ne concentrăm pe aria bine definită a celor două județe: Arad și Timiș. În ceea ce privește proiectele, avem o arie mai largă de abordare, am făcut proiecte și pentru folosirea energiei regenerabile. Am achiziționat un generator electric cu celule fotovoltaice pe care îl folosesc pe șantiere.

Reporter: Cu ce utilaje lucra tatăl dumneavoastră la început, în perioada 2004- 2011, și cum ați continuat dumneavoastră?
Alin Popa: Tatăl meu a început cu utilaje la mâna a doua (SH), r espectiv un încărcător frontal și un excavator pe roți de 12 tone. După aceea am mai cumpărat un buldoexcavator mai vechi. În 2007, înaint e de criză, am luat buldoexcavatoare bune cu o v echime de aproximativ 2 ani. După 2007 am înc eput să achiziționăm utilaje ceva mai bune. Apoi, în 2009 am luat și un înc ărcător telescopic nou. (Va urma).

Machinery

Recent Posts:

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult

Instalațiile portabile de concasare și sortare NW Rapid de la Metso sunt concepute pentru a oferi o rentabilitate mai rapidă a investiției. Metso a optimizat toate etapele importante din parcursul de viață al sistemelor portabile de concasare și sortare - începând de la achiziție...


Citeste mai mult

Încărcătoarele pe roți din seria G Evolution de la CASE Construction Equipment au fost concepute pentru a îndeplini trei cerințe simple, dar esențiale, pe care constructorii le așteaptă de la un încărcător pe roți: productivitate ridicată, o mai mare fiabilitate și mai ...


Citeste mai mult

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult