Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Zoom in

SPECTRU EXTINS - Part 2

Atunci când spui Volvo, exprimi calitate, siguranță și eficiență. Chiar și așa, aducerea laolaltă a acestor mașinării fascinante a ridicat câteva probleme de ordin organizatoric și logistic. Totuși, nimic nu stă în calea brandului suedez când vine vorba de un photo shooting memorabil.

Probabil ați citit recent știrea cum că inelele planetei Saturn vor dispărea în 2025. De fapt, acestea vor deveni invizibile pentru o perioadă atunci când corpul ceresc este privit de pe Terra. Acum, permiteți-mi să vă creez un excercițiu de imaginație: strângerea laolaltă a întregului spectru de vehicule Volvo a avut cu siguranță o componentă „cerească”, fiind mai dificilă decât alinierea concomitentă a planetelor Venus, Mercur, Neptun, Marte și Saturn împreună cu dispariția inelelor planetei din urmă.

Chiar și în spectrul comercial și heavy machinery, calitatea Volvo excelează până și la nivel estetic.

Deși discutăm despre un singur producător, activitatea construirii și comercializării vehiculelor Volvo este împărțită pe mai multe divizii, iar țara noastră nu face excepție în acest puzzle comercial.

Cum vă puteți da seama, obținuerea autoturismelor din imagini nu a impus dificultăți, însă obținerea camioanelor și a utilajelor de construcții s-a lovit de alte probleme. În primul rând, discutăm despre orarul fiecărui reprezentant din România, al disponibilității noastre și a faptului că aceste vehicule se află momentan (în mod miraculos) în curtea fiecărei reprezentanțe, deși anul în curs a fost unul extrem de bun, care a impus comercializarea tuturor exemplarelor, chiar și a celor destinate showroomului.

Camionul Volvo FH Electric își propune schimbarea din temelii a transportului rutier pe distanțe medii. Fiind silențios și cu emisii locale zero, acest camion își va găsi rapid locul în flotele curate ale viitorului. 

Așadar, dacă sunteți pasionați de fenomenele astronomice cu frevență extrem de rară, revistele Mașini și Utilaje și AUTO BILD România vă sar mereu în ajutor.

Gentle GIANT

Deși se află în producție de opt ani, actuala generație Volvo XC90 se simte la fel de proaspătă ca în momentul lansării din 2015. Cel mai mare SUV din gama producătorului suedez a fost primul vehicul dezvoltat pe platforma Scalable Product Architecture, oferind totodată o construcție mai ușoară și posibilități extinse de hibridizare. Exact acesta din urmă este și subiectul nostru de astăzi, fiind alături de motorizarea de vârf, intitulată XC90 Recharge T8.

Modelul plug-in hybrid este pus în mișcare de un propulsor de doi litri care dispune atât de turbină, cât și de compresor mecanic, iar puterea sa ajunge la 310 CP. Se adaugă un motor electric cu 145 CP (montat pe puntea din spate), iar puterea maximă a sistemului ajunge la 455 CP.

Așadar, reprizele de accelerație realizate de Volvo XC90 Recharge T8 sunt realmente fulminante, însă mașina a fost gândită să impresioneze și la celelalte capitole. În timpul rulării electrice, acumulatorul cu o capacitate brută de 18,8 kWh poate asigura o autonomie de până la 73 de kilometri (WLTP) în mod complet silențios. Sigur, nici măcar atunci când pornește motorul termic nu poate fi vorba despre un zgomot deranjant, deoarece insonorizarea se ridică la cel mai înalt nivel.

De top este și interiorul, unde degetele tale vor simți doar materiale de foarte bună calitate, în timp ce asamblarea nu lasă loc de critici. Scaunele aferente echipării Plus pot primi opțional tapițerie din piele Nappa cu ventilație, iar confortul oferit este realmente suveran.

La drum, XC90 T8 se „întinde” fabulos și permite parcurgerea unor distanțe însemnate fără a lăsa urme de oboseală pe fețele șoferului și ale pasagerilor, mulțumită confortului la rulare și a spațiului vast disponibil, unde pot călători până la șapte persoane.

Dat fiind gabaritul extins al mașinii (aproape cinci metri lungime), se preferă rularea în mediul extraurban, unde chiar și la viteze de autostradă, consumul de combustibil rămâne în limite decente pentru nivelul acesta de putere.
Chiar dacă la bordul mașinii noastre de test nu se regăsea sistemul audio Bowers & Wilkins cu 19 difuzoare și amplificare cu 1.400 de wați (3.090 de euro extra pentru echiparea Ultimate), nu am simțit lipsa acestuia, deoarece sistemul premium Harman Kardon oferit în standard pentru echiparea Plus s-a achitat minunat de sarcinile multimedia din timpul testului nostru.

Motorizarea cu 455 CP impune un preț de listă care pornește de la 87.410 euro, însă dacă intrați pe site-ul ofertevolvo.ro, puteți găsi modelul XC90 Recharge T8 disponibil începând de la 66.601 euro (fără TVA), iar avantajul major în cazul achiziționării unui astfel de vehicul este reprezentat de stocul cu livrare imediată.

Volvo XC90 este un testament al siguranței și al confortului. L-am condus alături de motorizarea de vârf cu 455 CP și performanțe economice remarcabile.

Volvo XC90 este un testament al siguranței și al confortului. L-am condus alături de motorizarea de vârf cu 455 CP și performanțe economice remarcabile.

Zoom in

Recent Posts:

Pe măsură ce Castrol se apropie de lansarea unei noi formule revoluționare a produsului emblematic, Castrol EDGE, marcând astfel aniversarea de 125 de ani, am stat de vorbă cu Bogdan Creţu, Castrol Technical Services Specialist – Balkans în legătură cu procesul complex adopt...


Citeste mai mult

Autoritățile naționale s-au alăturat evenimentului nostru pentru a-l transforma într-o platformă esențială pentru profesioniștii din domeniul protecției mediului și energiilor regenerabile. Această colaborare va contribui semnificativ la identificarea și implementarea celor mai efi...


Citeste mai mult

Goodyear TPMS Heavy Duty este soluția care permite monitorizarea în timp real a presiunii și temperaturii anvelopelor, cât și localizarea vehiculelor. Include un GPS încorporat care le permite managerilor de flote să-și urmărească vehiculele, precum și să primească notifi...


Citeste mai mult

Sportul cu motor, pasiunea, căutarea continuă a performanței și valoarea tinerelor talente, toate s-au reunit cu ocazia celei de-a noua ediții a competiției „100 km dei Campioni”, care a avut loc de joi 11 ianuarie până sâmbătă 13 ianuarie la complexul Motor Ranch VR...


Citeste mai mult