Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Zoom in

TRENCHLESS ROMANIA CONFERENCE & EXHIBITION, EDIŢIA A V-A, 20 OCTOMBRIE BUCUREȘTI-ROMÂNIA

TRENCHLESS ROMANIA CONFERENCE & EXHIBITION, EDIŢIA A V-A, 20 OCTOMBRIE BUCUREȘTI-ROMÂNIA

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din regiune și singurul eveniment din țară dedicat sectorului de tehnologii trenchless, ce are ca misiune prezentarea tuturor noutăților şi inovațiilor din acest domeniu. Deja la cea de-a 5-a ediție, Trenchless Romania Conference & Exhibition a avut loc pe 20 octombrie la București, România.

După un an de pauză cauzată de situația pandemică globală, anul acesta evenimentul a reușit să reunească producători și distribuitori de echipamente și tehnologii dedicate sectorului no-dig pentru foraj dirijat orizontal (hdd), pipejacking, înlocuire conducte, microtuneluri, instalare conducte. reabilitare (CIPP) și alte tehnologii fără șanț care sunt soluții ideale pentru instalarea de utilități subterane în zonele urbane cu trafic intens. Evenimentul a găzduit Trenchless Romania AWARDS, momentul special de premiere a celor mai relevante proiecte care au folosit tehnologii no-dig în regiune.

Trenchless Romania Conference &Exhibition 2021 a fost susținut de Societatea Germană pentru Tehnologii Trenchless (GSTT) și Asociația Austriacă pentru Tehnologii Trenchless (AATT). Alături de ei parteneri ai evenimentului au fost și AHK (Camera de Comerț Româno-Germană), ARACO (Asociația Antreprenorilor din România), PSC (Asociația Companiilor de Construcții) și Petroleum Club România.

În această ediție deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de Jari Kaukonen – Președinte al ISTT (Asociația Internațională pentru Tehnologii Trenchless). Susținerea ISTT pentru eveniment este o dovadă a strânsei colaborări pe care Trenchless Romania a dezvoltat-o cu ISTT încă din 2016. Cu ocazia acestei ediții s-a semnat și un acord de colaborare și integrare în structurile ISTT, proces aflat în prezent în derulare.

”Această perioadă de pandemie de Covid-19 a provocat o închidere a lumii. ISTT nu a avut nici un eveniment internațional din 2019. Contractarea peste granițe a fost dificilă și nu am putut vedea evoluția în teren în acele zile grele. Acum văd lumea deschizându-se din nou și acest eveniment organizat în România este un bun exemplu în acest sens. Sunt foarte sigur că vom avea cea mai reușită săptămână la Helsinki în toamna viitoare când vom avea următorul show internațional No-Dig. Sper că acesta va fi un nou început al utilizării metodelor fără șanț atunci când înțelegem toate beneficiile metodelor.” - JARI KAUKONEN, PREȘEDINTE AL ISTT (ASOCIAŢIA INTERNAŢIONALĂ PENTRU TEHNOLOGII TRENCHLESS)

România este o țară cu multiple oportunități, iar necesitatea adoptării de tehnologii inovative devine din ce în ce mai stringentă mai ales în zonele urbane. Dacă oferim soluții rapide și sustenabile pentru construcția și reabilitarea utilităților acest lucru ajută nu numai economia, cât dezvoltarea durabilă și sustenabilă a țării. Sigur, în continuare avem nevoie de mai multă formare și training pentru profesioniști astfel încât România să joace un rol principal pe harta pieței de tehnlogii trenchless în Europa de Est. Evenimentul a fost împărțit în 3 paneluri.

Primul panel a fost dedicat deschiderii oficiale și a fost urmat de două paneluri cu prezentări tehnice din zona tehnologiilor pipeline și a sistemelor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Prezentarile au inclus expuneri de proiecte locale și internaționale pentru direct-pipe, microtunneling și reabilitare de conducte de gaze.

”O parte importantă a muncii noastre este să inițiem conferințe și expoziții în străinătate pentru a oferi schimbul global de idei și experiențe în tehnologiile fără tranșee. Căutăm mereu să intensificăm cooperarea cu ISTT și mă bucur foarte mult că s-a găsit un nou acord, care continuă nu doar ideea fără tranșee în România, dar conține și ideea ISTT împreună cu noi. Îmi face mereu plăcere să fiu oaspetele acestui oraș frumos, Bucureștiul are mare nevoie de tehnologiile no-dig.” - JENS HÖLTERHOFF, PREȘEDINTELE GSTT (SOCIETATEA GERMANĂ PENTRU TEHNOLOGII TRENCHLESS)


CÂȘTIGĂTORII PREMIILOR TRENCHLESS ROMANIA AWARDS 2021

National Project
Reabilitarea rețelei de canalizare în Abrud, Alba
BLEJKAN CONSTRUCT SRL


Trenchless Pipe Rehabilitation
Reabilitarea rețelei de apă prin metoda CIPP-BlueLine in Arad
DIRINGER & SCHEIDEL ROMANIAInnovation
SAERTEX-LINER® H2O, GRP liner pentru apă potabilă
SAERTEX MULTICOMCea de-a 6-a ediție TRENCHLESS ROMANIA CONFERENCE & EXHIBITION va avea loc în data de 14 iunie 2022.

Zoom in

Recent Posts:

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane și cea mai tânără linie de business din cadrul ATP Group, depășește 250 de unități produse și atinge afaceri de 20,7 milioane de euro, în primii patru ani de activita...


Citeste mai mult

În urma unor investiții majore, noua unitate de producție din localitatea Cesena, situată lângă Marea Adriatică, în regiunea Emilia-Romagna, Italia, va deveni una dintre cele mai importante unități de producție de mașini de construcții compacte de la CASE Comstruction Equ...


Citeste mai mult

Preformanță, scris negru pe gri……pentru că asfaltul este, desigur, gri. Etapa de campionat mondial World Superbike de la Imola s-a încheiat cu un succes determinant pentru riderii de la Pata Yamaha Prometeon WorldSBK. Pometeon, sponsor al etapei de la Imola și al echipei Pa...


Citeste mai mult

Având în vedere:- Comunicatul de presă al ARACO din 17.07.2023 - Sectorul construcțiilor – o prioritate națională: ARACO îndeamnă Guvernul României să adopte o soluție negociată pentru o dezvoltare sustenabilă din punct de vedere socio-economic;- Protestul anun...


Citeste mai mult