Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

RECICLAREA DEŞEURILOR DIN BETON ŞI ASFALT

RECICLAREA DEŞEURILOR DIN BETON ŞI ASFALT

Agregatele reprezintă materialul de bază din compoziţia betonului şi asfaltului. Acestea se regăsesc în proporţie de 90% în pavajele de asfalt şi în proporţie de 80% în mixturile de beton. Sunt 3 motive esenţiale pentru a lua în considerare reciclarea deșeurilor din beton şi asfalt: buget, mediu înconjurător, fezabilitate.

Pentru că atât betonul cât şi asfaltul reciclat sunt la fel de rezistente ca cele originale, devine oportună reprocesarea deşeurilor din beton şi asfalt, pentru a construi de o manieră ecologică, pentru a realiza proiecte viabile şi benefice pentru economie.

Betonul şi afaltul reciclat pot fi folosite cu precădere în aplicatiil de reabilitare de drumuri, poduri, clădiri, acoperişuri. Reciclarea betonului şi asfaltului diminuează excavările, investiţiile, epuizarea combustibililor, asociate producerii materialelor noi.

RECICLAREA DEŞEURILOR DIN CONSTRUCŢII ŞI DEMOLĂRI

Deşeurile din construcţii şi demolări sunt deşeuri generate în timpul construcţiei, renovării şi demolărilor de clădiri, drumuri, poduri şi altele, fluxul de deşeuri conţinând un procent ridicat de cărămizi, beton, lemn şi alte materiale reutilizabile. Reciclarea deşeurilor din construcţii şi demolări devine o adevărată industrie, cu venituri şi beneficii semnificative, precum scăderea cantităţilor de deşeuri depuse la groapa de gunoi, reducerea gazelor cu efect de seră, recuperarea materialelor reciclabile şi nu în ultimul rând crearea de noi locuri de muncă.

Reciclarea materialelor de construcţii are ca rezultat obţinerea de materiale pentru cele mai diferse aplicaţii:
Nisip reciclat
• pentru acoperiri de cabluri, ţevi
Nisip stabilizat
• pentru nivelări, aşezare pavaje
Piatră spartă
• pentru fundaţii, umpluturi şi terasamenteRECICLAREA DEŞEURILOR DIN PREFABRICATE

În fabricile producătoare de materiale de construcţii precum: pavele, cărămizi, prefabricate de beton, procesul de producţie are ca rezultat şi un procent de deşeuri şi rebuturi din procesul de producţie. Reciclarea acestor deşeuri devine o preocupare tot mai des întâlnită în rândul acestor producători.

Câteva aspecte pozitive justifica pe deplin fiecare investiţie în direcţia recuperări deşeurilor rezultate din procesul de producţie: eliberarea spaţiilor destinate depozitarii deşeurilor, reintroducerea deşeurilor şi rebuturilor în procesul de fabricaţie, protejarea mediului şi nu în ultimul rând aspectul economic rezultat din cele de mai sus.

 

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult