Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

Alaturi de Kässbohrer „Catre urmatorii 125 de ani”

Alaturi de Kässbohrer „Catre urmatorii 125 de ani”

La cea de a 67-a editie a salonului IAA Vehicule Comerciale 2018,  Kässbohrer, producator de semiremorci ce a beneficiat de cea mai rapida crestere din Europa, a expus cele mai inovatoare si mai noi produse din gama sa extinsa de vehicule si de optiuni digitale Kässbohrer si si-a prezentat serviciile sale pentru semiremorci in lumea mobilitatii, transportului si logisticii.

Kässbohrer a participat la cea de-a 67-a editie a IAA sub sloganul „Towards The Next 125 Years”, demonstrand astfel determinarea companiei de a lucra in continuare pentru a gasi un echilibru perfect intre tehnologie si ingeniozitate - motto-ul companiei «Enginuity», adoptat in anul 2002, este un termen compus prin combinarea a doua cuvinte «engineering» (inginerie) si «ingenuity» (ingeniozitate), pentru a dezvolta noi tehnologii si a raspunde astfel la evolutia dinamicii industriale. In acest spirit, la 125 de ani de la constituirea companiei, Kässbohrer a redefinit ceea ce poate realiza ingineria remorcilor, continuand sa-si extinda la nivel mondial variata gama de produse, de la semiremorci cu prelata laterala pana la cisterne si silozuri pentru transportul pulberilor, semiremorci platforma, trailere cu platforma joasa sau cu platforma extensibila si multe alte modele, precum si de tehnologii digitale.

In prezentarile sale la IAA - 2018, Kässbohrer s-a concentrat  pe modul in care inovatia in sectorul remorcilor contribuie la modelarea viitorului industriei auto in domeniile interconectarii vehiculelor, a conducerii autonome, logisticii urbane si serviciilor de transport.

D-na. Iffet Türken, membru in consiliul de administratie al  Kässbohrer, declara ziaristilor prezenti la deschiderea standului: „Kässbohrer este o companie de inginerie, iar mostenirea noastra este plina de inovatii cum ar fi productia primelor remorci cu 4x2 axe si dezvoltarea sistemului de tractare a semiremorcilor, care a schimbat cursul industriei vehiculelor comerciale. Suntem hotarati sa lucram sub motto-ul nostru «Enginuity» - echilibrul perfect al ingineriei si ingeniozitatii, pentru a dezvolta noi tehnologii si a raspunde la schimbarile dinamice ale industriei. Pe parcursul urmatorilor 125 de ani, noi vom investi mai mult in capacitatile noastre de cercetare si dezvoltare, precum si de productie, pentru a contribui la progresul afacerilor clientilor nostri.”

In cursul conferintei de presa, d-na. Türken a prezentat si semiremorca pentru transport containere K.SHG AVMH, cu sasiu multifunctional. Cu aceasta semiremorca Kässbohrer a castigat premiul „Trailer Innovation 2019” la categoria „Sasiuri”. Decernarea acestui premiu reprezinta recunoasterea la nivel international a designului si tehnologiilor folosite pentru executia sasiului multifunctional pentru containere K.SHG AVMH.

Particularitatea acestui sasiu consta in designul unic al profilului central telescopic, care rezolva toate problemele legate de torsionarea cadrului, care duc la deteriorarea permanenta a semiremorcilor de acest gen pentru transportul containerelor. Proiectarea acestui profil central octogonal, cu unghiuri de 1500 si 1200, primul de acest fel folosit in constructia sasiului semiremorcilor multifunctionale extensibile, a rezolvat o problema veche de mai bine de 30 de ani. Pana acum, la acest tip de semiremorci, profilul central telescopic era rectangular, iar aceasta forma crea multe probleme de torsiune, mai ales cand se extindea sasiul, probleme care, in final, cauzau daune permanente semiremorcii.

Aceasta semiremorca cu profil central octogonal permite reducerea tensiunilor auxiliare ale tuturor componentelor sudate, eliberand pe cat posibil intregul sasiu de tensiuni si prevenind astfel daunele permanente rezultate in urma operatiunilor obisnuite in care este utilizat un profil central rectangular. Cu noul profil, extensiile frontale, mediane si din spate, precum si mecanismele de blocare atent proiectate, asigura cea mai usoara operare, chiar si pentru sofer mai putin experimentat.

Cu aceasta semiremorca se pot transporta containere de la 20 la 40 de picioare, in conditii de deplina siguranta.

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult