Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

CAMIOANE MILITARE IVECO PENTRU FORȚELE ARMATE ROMÂNE

CAMIOANE MILITARE IVECO PENTRU FORȚELE ARMATE ROMÂNE

Iveco Defense Vehicle, filială a grupului CNH Industrial NV, va furniza Forțelor Armate Române 942 de camioane militare, primul lot din cadrul unui contract-cadru pentru mai mult de 2.900 de camioane tactice și logistice cu mobilitate mare. Contractul pe șapte ani, semnat la 30 decembrie 2019, prevede ca primele 942 de vehicule să fie livrate pe parcursul a patru ani, începând cu anul 2020.

Contractul-cadru, cu o v aloare estimată la 3,42 miliarde de lei, include patru tipuri de platforme militare tactice și logistice, din gama de camioane cu mobilitate ridicată fabricate de Iveco Defense Vehicles, cu transmisii 4x4, 6x6, 8x8 și 8x8 Prime Mo ver.

Camioanele militare Iveco se dovedesc extrem de robuste, lonjeroanele șasiului principal, cu secțiune C, a vând o grosime de 8 mm și fiind confecționate din tablă din oțel cu înaltă r ezistență la tracțiune și un niv el ridicat de rigiditate la torsiune.

Gama de camioane, împărțită în două sub-intervale (tactică – SM și logistică – SMH, diferența semnificativă dintre ele constând în dimensiunile anvelopelor și utilizarea roților duble pe axele spate ale modelelor SMH), va cuprinde 16 variante diferite de autocamioane, autocisterne, autofurgoane și autotractoare cu șa, dintre care aproximativ o treime vor fi echipate cu cabină blindată.

Camioanele vor fi echipate cu un sistem central de umflare a anvelopelor (CTIS), sistem de iluminare «Blackout» (specific vehiculelor militare), motoare cu combustibil dual, troliu automat de recuperare și axe tactice, care pot asigura vehiculelor o mobilitate și o capacitate de trecere prin vad excepționale. În plus, configurația acestor vehicule permite transportul lor cu aeronavele militare C-130, pentru a oferi suport tactic în orice operațiune militară.

Majoritatea componentelor provin din gama de camioane comerciale grele de la Iveco Trakker, dar care au fost adaptate semnificativ pentru a respecta standardele militare americane, precum MIL-STD-461C pentru compatibilitatea electromagnetică. Vehiculele pot fi utilizate într-un interval operațional climatic de la – 32O C, până la + 49O C.

Semnarea acestui nou contract-cadru între Ministerul Apărării Naționale și Iveco Defense Vehicles este o dovadă a satisfacției forțelor armate române față de comportamentul în cadrul operațiunilor militare a camioanelor cu mobilitate ridicată achiziționate anterior de la Iveco Defense Vehicles, 57 bucăți în 2015 și 173 buc ăți în 2017, care astfel își consolidează poziția de furnizor cheie de camioane militare pentru Forțele Armate Române. În plus, întru-cât noul contract-cadru are inclusă și o clauză offset ce prevede ca, într-o proporție de aproximativ 80%, camioanele să fie fabricate în România, începând cu cel deal 301-lea camion, acesta se va produce în țara noastră.

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult