Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

CELE MAI UTILE GADGET-URI PENTRU ŞOFERII DE CAMIOANE

CELE MAI UTILE GADGET-URI PENTRU ŞOFERII DE CAMIOANE

Şoferii de camioane petrec mult timp pe drum și departe de casă - dar acesta nu este un motiv pentru a nu a vea cât mai mult din confortul de acasă. Propunem astfel unele dintre cele mai bune gadget-uri pentru ca viața la volanul camionului să fie cât mai confortabilă.

APARAT DE CAFEA PORTABIL, ALIMENTAT CU PROPAN
Soferii de camion nu numai că pot lua cu ei amestecul preferat de cafea pe drum, dar pot economisi bani, nefiind nevoiți să cumpere cafea de la stațiile de camioane, dacă investesc într-o cafetieră cu alimentare cu propan. Cafeaua proaspăt preparată este gata în 18 minute, chiar și în condiții extreme - și poate fi menținuta fierbinte în cabină dacă dispun şi de un termos pentru călătorie.

ESPRESSOR PORTABIL
Pentru adevărații cofficianado, consumatori de espresso care au nevoie de un bust de energie din când în când, se recomanda aparatul espresso cu presă manuală, aparat care poate fi conectat la o brichetă de 12v.

SET DE CAMPING
Gătitul propriu poate fi o opțiune bună pentru şoferii aflați pe drum, mai ales dacă aceştia sunt interesați de ceea ce mănâncă sau vor să economisească. Dacă dispun de un set de bucătărie de camping, cu aragaz mic și cratiță, vor şti exact ce au de făcut. Acesta ar trebui să se împacheteze compact pentru a economisi spațiu în cabină și, dacă există și coolbox cu conectare la o sursă de 12V, alimentele se pot păstra proaspete în cabină, oricând gata de gătit.

MAŞINA DE SPĂLAT PORTABILĂ SCRUBBA
Această mică geantă de spălare inteligentă pentru camping ajuta şoferii să îşi poată spăla hainele în timpul călătoriei. Maşina de spălat portabila este compactă, autonomă şi face treaba unui ciclu obișnuit al unei mașini de spălat în doar trei minute.

INSTRUMENT DE INSPECȚIE ÎNAINTE DE CĂLĂTORIE
Acest gadget util, de înaltă tehnologie şi extrem de eficient care poate fi prins de un breloc pentru o depozitare ușoară, permite șoferilor să verifice adâncimea benzii de rulare a anvelopei, cursa frânei, grosimea sabotului de frână sau o eventuală deteriorare a parbrizului. De asemenea, acest instrument ajută șoferii să identifice momentul oportrun de a merge cu camionul în service pentru verificări sau eventuale reparații.

MONITOR PORTABIL DE VERIFICARE A PRESIUNII ANVELOPELOR
Un alt instrument util și simplu este un monitor de verificare a presiunii în anvelope care va asigura că anvelopele corespund normelor. Este ușor de utilizat: pur și simplu se acționează senzorii pe anvelopă și se introduce monitorul în brichetă. Ecranul se aprinde apoi pentru a informa dacă vreuna dintre anvelope are nevoie de un plus de umflare (sau de dezumflare).

SET MULTIFUNCȚIONAL
Investiția într-un set multifuncțional, de exemplu Leatherman, ideal, cu carcasă, lama cu blocare și o mulțime de instrumente practice. De asemenea, ar trebui să fie ușor de transportat și depozitat în camion.

TĂIETOR DE CUTII
La drum lung, apar frecvent situații în care trebuie să se taie hârtie, plastic, bandă sau multe alte materiale. Un tăietor de cutii bun - cu câteva lame de rezervă - va fi util în majoritatea călătoriilor.

MĂNUȘI DE LUCRU DIN PIELE
Şoferii de camioane trebuie să aibă întotdeauna la îndemână o pereche de mănuși de lucru din piele de bună calitate. Mănușile de lucru bune pentru toate scopurile vor menține mâinile curate și ferite de tăieturi și abraziuni atunci când se încarca sau se descarcă camionul sau sunt necesare oricare dintre nenumăratele lucrări care trebuie făcute pe drum.

OCHELARI DE SOARE DE REZERVĂ
Purtarea ochelarilor de soare este o necesitate pentru șoferii de camioane atunci când soarele strălucește: reduc strălucirea, minimizează oboseala ochilor și împiedică orbirea temporară (și periculoasă). Dar toată lumea își pierde sau nu-și găseşte ochelarii la un moment dat, de aceea ar fi recomandata existența unei perechi de rezervă în cabină.

O LANTERNĂ BUNĂ
O lanternă robustă, bună, poate fi un tovarăș de încredere pentru viața pe drum dar e ste, de asemenea bine să existe şi o rezervă. Pentru aceasta, recomandăm o lanternă lichidă astfel încât să nu existe grija lipsei bateriilor. Majoritatea oferă aproximativ o oră de lumină pentru un minut de pornire.

ȘERVEȚELE PENTRU BEBELUȘI ȘI IGIENIZANT PENTRU MÂINI
Doar pentru că nu exista întotdeauna acces la apă și săpun, nu există niciun motiv pentru care să nu se facă curățarea şi igienizarea pe drum. Un pachet de şervețele pentru bebeluși și o sticlă de dezinfectant pentru mâini, vor ține bacteriile la distanță.

Truck Power

Recent Posts:

În cadrul expoziției internaționale bienale pentru profesioniștii din transportul rutier și urban, SOLUTRANS 2023, ce se va desfășura în perioada 21 – 25 noiembrie în c omplexului expozițional Eurexpo Lyon, Franța, Goldhofer va fi prezent cu «STEPSTAR», ce...


Citeste mai mult

Anvelopele sunt componente esenţiale ale fiecărui vehicul. Modul în care sunt gestionate are un impact foarte mare pentru afacerea dvs., iar verificarea manuală a anvelopelor este o sarcină care consumă timp. Dar cum obţineţi cea mai bună valoare din investiţia dvs. în anvelope?...


Citeste mai mult

Pentru noul proiect de cale ferată „Tren Maya”, compania de transport greu PESADO a fost însărcinată să transporte o locomotivă electrică cu o greutate de aproximativ 180 t pe o distanță de 2 250 km, de la San Luis Potosi la Valladolid, Yucatan.In Mexic, ori de câte o...


Citeste mai mult

Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero pe și în jurul ș ...


Citeste mai mult