Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

DAF TRUCKS ÎN 2021 PERFORMANŢE SOLIDE ÎNTR-UN AN PLIN DE PROVOCĂRI

DAF TRUCKS ÎN 2021 PERFORMANŢE SOLIDE ÎNTR-UN AN PLIN DE PROVOCĂRI

Lider pe piața europeană în șase țări și pe segmentul autotractoarelor pentru semiremorci, DAF Trucks a avut un an excelent. Producția de camioane a ajuns l a 60.000 de unități, o reflectare clară a cererii mari în domeniul tr ansporturilor, ca urmare a redresării puternice a economiei. Fără îndoială, punctul culminant a fost introducerea noii generații DAF XF, XG şi XG+. Aceste modele pentru transport pe distanțe mari au avut ca rezultat un registru de comenzi plin pentru producătorul de camioane din Eindhoven.

Cel mai important eveniment a fost acordarea celor mai prestigioase două premii din industria camioanelor. Noua generație XF, XG şi XG+ a fost votată „International Truck of the Year 2022” datorită noului standard pe care l-a stabilit în ceea ce privește eficiența, siguranța şi confortul șoferului. În plus, conceptul de camion DAF XF H2 cu motor cu combustie pe bază de hidrogen a câștigat râvnitul „Truck Innovation Award 2022”. Toate acestea confirmă faptul că noua generație de camioane DAF reprezintă o platformă complet nouă, pregătită pentru noi sisteme de propulsie alternative pe drumul către un viitor și mai curat.

60.000 CAMIOANE
Este de la sine înțeles că 2021 a fost, ca urmare a pandemiei de Covid-19, un an foarte dificil pentru DAF, în mar e parte din cauza disponibilității reduse a pieselor. De fapt, nu cererea de camioane a determinat în cele din urmă cifr ele de producție, ci mai degrabă disponibilitatea cipurilor și a altor componente. În 2021, aproximativ 49.000 de camioane CF şi XF de mar e și mediu tonaj au ieșit de pe linia de pr oducție (comparativ cu 37.600 în 2020), precum și aproximativ 11.000 de camioane de distribuție LF (9.000 în 2020).

DAF Trucks poate privi înapoi la un an excelent. Producția de camioane s-a ridicat la aproximativ 60.000 de unități. Punctul culminant absolut a fost introducerea noii generații DAF XF, XG și XG+, care a fost proclamat „Camionul internațional al anului 2022”.Lider de piață în 6 țări europene DAF a obținut o cotă de piață de 15,9% (2020: 16,3%) în Europa în segmentul de mare tonaj (16 tone și mai mult) și de 10,1% (comparativ cu 9,5%) în segmentul ușor. Ca și în anii precedenți, DAF a fost lider de piață în 2021 pentru segmentul de mare tonaj în Țările de Jos (28,5%), Regatul Unit (29,4%), Polonia (24,3%), Ungaria (24,8%), Bulgaria (23,8%) şi Portugalia (19,0%). De asemenea, DAF a rămas lider de piață de necontestat în Europa pe segmentul de autotractoare de mare tonaj pentru semiremorci.

VÂNZĂRI ÎN AFARA EUROPEI
În 2021, DAF a vândut 8.600 de camioane în afara Uniunii Europene în 2021, comparativ cu 5.900 în 2020. Acest număr a inclus o comandă mare de camioane de mare tonaj din Columbia și o comandă de câteva zeci de vehicule de colectare a deșeurilor, complet echipate, din Ghana. În plus, camionul cu numărul 10.000 construit local a fost produs în Taiwan, unde DAF este lider de piață printre mărcile europene, pe segmentul vehiculelor de mare tonaj. De asemenea, în afara Europei, DAF a încheiat anul ca lider de piață în Israel și a înregistrat progrese mari, printre altele, în Australia și Brazilia.

CU 10% MAI MULTE MOTOARE PACCAR VÂNDUTE
În 2021, DAF a vândut 2.250 de motoare PACCAR unor producători de top de autocare, autobuze și vehicule speciale. Aceasta reprezintă o creștere cu peste 10% față de anul 2020, când DAF Components a vândut doar 2.000 motoare. De asemenea, în 2021 DAF a primit două comenzi de la Forțele Armate Belgiene, pentru livrarea în următorii ani a unui total de 900 vehicule cu tracțiune pe toate punțile, echipate sau nu cu cabină blindată.

„RECORD DUPĂ RECORD”
„Nu mai puțin de 40% dintre toate camioanele rulate nou-vândute au fost livrate împreună cu un contract de reparații și întreținere DAF MultiSupport - un record”, a declarat Richard Zink, membru al Consiliului de conducere DAF, cu responsabilități pentru Marketing și Vânzări. „Aceasta înseamnă că din ce în ce mai mulți clienți optează pentru asistență maximă în perioada de funcționare, atât în ceea ce privește costurile, cât și disponibilitatea vehiculului. Un număr record de operatori de transport au apelat la serviciile PACCAR Financial, care a vândut, de asemenea, un număr fără precedent de vehicule rulate.”

DEZVOLTAREA CONTINUĂ ȘI ÎN 2022
„Datorită relansării economice, cererea de camioane în Europa este în creștere și, cu noua generație DAF XF, XG şi XG+, DAF deține un produs excelent în mâinile sale”, a spus Harry Wolters, președintele DAF Trucks. „Acestea sunt primele și singurele camioane de pe piața care respectă noile reglementări europene privind masele și dimensiunile vehiculelor. Aceasta înseamnă că XF, XG şi XG+ au stabilit noi repere în domeniile eficienței, siguranței și confortului șoferului. Ne așteptăm ca, până în 2022, piața europeană de camioane să atingă în jur de 260.000 - 300.000 de vehicule. Cu o gamă de modele de top și servicii de primă clasă, suntem pregătiți, împreună cu distribuitorii noștri profesioniști, să continuăm să ne dezvoltăm.”

TH Trucks SRL
Sediu central:
Com. Gilău, jud. Cluj,
Str. Principală nr. 1333, CP: 407310
+40 372 200 000
+40 372 200 003
office@thtrucks.ro

Truck Power

Recent Posts:

În cadrul expoziției internaționale bienale pentru profesioniștii din transportul rutier și urban, SOLUTRANS 2023, ce se va desfășura în perioada 21 – 25 noiembrie în c omplexului expozițional Eurexpo Lyon, Franța, Goldhofer va fi prezent cu «STEPSTAR», ce...


Citeste mai mult

Anvelopele sunt componente esenţiale ale fiecărui vehicul. Modul în care sunt gestionate are un impact foarte mare pentru afacerea dvs., iar verificarea manuală a anvelopelor este o sarcină care consumă timp. Dar cum obţineţi cea mai bună valoare din investiţia dvs. în anvelope?...


Citeste mai mult

Pentru noul proiect de cale ferată „Tren Maya”, compania de transport greu PESADO a fost însărcinată să transporte o locomotivă electrică cu o greutate de aproximativ 180 t pe o distanță de 2 250 km, de la San Luis Potosi la Valladolid, Yucatan.In Mexic, ori de câte o...


Citeste mai mult

Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero pe și în jurul ș ...


Citeste mai mult