Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

FORD TRUCKS LIDER PENTRU AL DOILEA AN CONSECUTIV ÎN SEGMENTUL VEHICULELOR MUNICIPALE ȘI DE CONSTRUCȚII

FORD TRUCKS LIDER PENTRU AL DOILEA AN CONSECUTIV ÎN SEGMENTUL VEHICULELOR MUNICIPALE ȘI DE CONSTRUCȚII

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, anunță că a menținut poziția de lider pe segmentul de vehicule municipale, dar și pe piața de vehicule pentru construcții, conform înmatriculărilor raportate de DRPCIV în anul 2019. Obiectivul pentru 2020 este atingerea unei cote de piață de peste 10%, în urcare de la 8,1% în 2019, printr-o creștere organică ce ar trebui să situeze brandul Ford Trucks în topul primilor trei jucători din domeniu, raportat la volumelede camioane noi vândute în România până în anul 2021.

“Pentru al doilea an consecutiv am reușit performanța de a ne menține poziția de lider de piață în segmentul de Vehicule pentru construcții, cu o cotă de piață de 28,3%, precum și în zona de Vehicule municipale cu o cotă de piață de 68,9%. Am atins o cifră de afaceri la sfârșitul anului 2019 de 53 milioane Euro pentru vânzarea de vehicule noi și rulate și 10 milioane Euro în service, cu o creștere de la 35 milioane euro, respectiv 8,5 milioane euro în 2018. Vrem să le mulțumim clienților noștri pentru că au avut încredere în noi și suntem mândri că ne-au ales să le fim parteneri. De asemenea suntem recunoscători atât partenerului nostru extern, Ford Trucks, pentru suport și sprijin permanent, cât și partenerilor noștri de service din țară”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

“Vânzările Ford Trucks din 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018 (555 v s 357) și lucrăm pentru o creștere ulterioară în 2020 de peste 20%, în ciuda unei piețe în scădere. În 2020 ne vom concentra pe modelul destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, segment în care potențialul de a crește cota noastră de piață este mai mare, și mizăm pe atingerea unui procent de 5% a acesteia. Investim permanent în organizația noastră, atât în oameni și sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service, prin deschiderea a două noi centre în 2020.”-  Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.


“Vehiculele Ford Trucks sunt prezente pe piața din România din anul 2016, distribuite prin Cefin Trucks, iar parteneriatul nostru s-a dovedit a fi un real succes de-a lungul celor trei ani. Împărtășim același obiectiv, și anume de a consolida poziția de lider în segmentul vehiculelor de construcții și cele municipale, și să creștem în segmentul de transport internațional cu Ford F-MAX, unde avem potențial de creștere a cotei de piață”, adaugă Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

FORD TRUCKS – EVOLUŢIE ACCELERATĂ PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ
Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activităţii de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%. În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%. Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unităţi livrate și o cotă totală de piaţă de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unităţi Ford Trucks, cifră celebrată alături de parteneri și clienţi.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks.

Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internaţional, Cefin Trucks intenţionează să-și mărească cota de piaţă în segmentul respectiv, unde potenţialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziţiei de lider pe segmentul Cons trucţii și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks va extinde reţeaua de service, adăugând o dimensiune multibrand acesteia.

“Ford Trucks are o strategie de expansiune complexă, urmând ca începând din anul 2020 să definitiveze rețeaua de distribuitori în Europa de Vest, ce a început în 2019, cu adăugarea pe harta Ford Trucks a Spaniei, Portugaliei și Italiei. Această etapă vine după finalizarea strategiei de dezvoltare a rețelei în Europa Centrală și de Est. De asemenea rețeaua de service existentă în Europa de Vest este în proces de îmbunătățire.” - Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult