Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

FORD TRUCKS ÎNCEPE ANUL 2021 CU NOI PRODUSE, NOI SPECIFICAŢII ȘI TEHNOLOGII INOVATOARE

FORD TRUCKS ÎNCEPE ANUL 2021 CU NOI PRODUSE, NOI SPECIFICAŢII ȘI TEHNOLOGII INOVATOARE

Bazându-se pe o experiență de peste jumătate de secol în domeniul camioanelor grele și pe o dezvoltare dinamică a produselor, compania turcă Ford Trucks începe anul 2021 cu două noi variante de camioane, plus servicii și tehnologii actualizate pe toată gama sa actuală de produse, distribuite în 44 de țări.

Familia de autotractoare F-MAX, care include de acum două noi variante, F-MAX Blackline și F-MAX L, inclusiv noi specificații și caracteristici, aduce clienților Ford Trucks și tehnologii de mobilitate conectată. Cu tehnologia ConnectTruck, compania introduce funcții de control de la distanță, oferind mai mult confort și operativitate sporită.

F-MAX BLACKLINE, O EDIȚIE LIMITATĂ DE DOAR 250 DE UNITĂȚI CU NUMERE DE SERIE SPECIALE
F-MAX Blackline, varianta exclusivistă a autotractorului F-MAX, premiat internațional, va fi fabricat doar ca ediție limitată. Fiecare vehicul va avea un număr de serie special și emblema «Blackline Series» pe ușă. Doar 250 de unități vor fi fabricate pentru această ediție limitată, care va fi disponibilă într-o culoare exterioară specială argintie „moondust”, cu dungi albastre și negre care să accentueze stilul vehiculului, precum și cu faruri cu LED-uri și rame negre, roți cu jante și capace protecție negre și capace negre la oglinzile retrovizoare. F-MAX Blackline are un design interior de înaltă calitate, cu husa scaunelor din stofă de culoare neagră, cu dungi albastre pe mijloc și cusătura albastră, pe lângă dunga albastră și detalii de cusătură albastră de pe volanul din piele și compartimentele spațioase de depozitare. Consola frontală F-MAX Blackline, precum și spațiile de depozitare pentru pat și cele de sub pat prezintă, de asemenea, detalii distincte de design negru.

Fiind un brand inovator care ascultă nevoile clienților noștri, ne concentrăm eforturile de cercetare și dezvoltare pe introducerea pe piață a tehnologiilor de ultimă generație. Credem că, prin scăderea costului total de proprietate, putem adăuga mai mult în valoarea produsului pentru clienții noștri. Cu fiecare produs nou pe care îl dezvoltăm, obiectivul nostru este să-i ajutăm pe clienții noștri să își gestioneze afacerea cât mai profitabil. Suntem mândri să oferim clienților noștri din întreaga lume, o nouă gamă de produse și tehnologii. Vom continua să oferim mai multă eficiență, performanțe chiar mai bune și tehnologii de vârf pentru clienții noștri.” - SERHAN TURFAN VICEPREȘEDINTE FORD TRUCKS

CONNECTTRUCK OFERĂ NOI FUNCȚII CARE UȘUREAZĂ VIAȚA ȘOFERILOR ȘI A MANAGERILOR DE FLOTE
Ford Trucks își transformă vehiculele în produse de mobilitate conectată, bazate pe date și echipate cu tehnologii de ultimă generație, de care beneficiază clienții. Noile tehnologii includ funcții precum controlul vitezei bazat pe sistemul GPS și sistemul multimedia care ușurează viața șoferilor și a managerilor de flote. De asemenea, noile funcții implementate, ce pot fi acționate cu o telecomandă, permit utilizatorilor aplicației My Ford Trucks să își controleze vehiculele de la distanță, oferind șoferilor un nivel și mai ridicat de confort.

Între timp, portalul online ConnecTruckGlobal. com a fost extins pentru a include noi caracteristici web, în special pentru flote. În prezent portalul permite administratorilor de flote să-și urmărească vehiculele pe computer, laptop sau tabletă, cu funcții bonus în plus față de aplicația mobilă. Noile funcții oferă șoferilor și administratorilor de flote acces la datele istorice ale vehiculului și la informații despre traseu, totul în câteva clicuri.

NOUL AUTOTRACTOR F-MAX L - AUTONOMIE DE PÂNĂ LA 5.000 KM CU UN SINGUR PLIN DE COMBUSTIBIL
Ford Trucks își propune să depășească așteptările clienților săi cu noul autotractor F-MAX L, cu un ampatament mai lung și o autonomie de până la 5.000 de kilometri cu un singur rezervor. Rezervorul de combustibil F-MAX L, de 1.350 litri, este cu 300 de litri mai mar e decât rezervorul standard F-MAX, oferind avantaje semnificative de transport în combinație cu ampatamentul extins al autotractorului de 3750 mm. De asemenea, clienții pot alege și opțiunea de rezervor de 1.050 litri.

„MODUL ECO +” ESTE DE ACUM ÎN ECHIPAREA STANDARD PENTRU TOATE VARIANTELE F-MAX, REDUCÂND CONSUMUL DE COMBUSTIBIL CU 5%
Deoarece consumul de combustibil și costul total de proprietate sunt cele mai importante criterii în sectorul vehiculelor utilitare grele, Ford Trucks a introdus funcția „Modul Eco +”, permițând șoferilor să crească eficiența consumului de combustibil cu până la 5%. Începând din 2021, funcția „Modul Eco +” va fi o caracteristică standard în toate variantele F-MAX. Când „Modul Eco +” este activat, sistemul ia măsuri pentru a reduce automat consumul de combustibil. Funcția „Max Cruise” stabilește cea mai eficientă viteză a vehiculului pe baza condițiilor de drum și a t opografiei identificate cu ajutorul sistemului de monitorizare GPS. De asemenea, este activată funcția „Eco Roll”, care asigură o utilizarea optimă a accelerației atunci când se conduce vehiculul la vale, astfel încât camionul să parcurgă distanța maximă cu un consum minim de combustibil. Când este activat „Modul Eco +”, puterea motorului de 480 CP este limitată la 450 CP , iar viteza vehiculului este limitată la 85 de kilometri pe oră. Dacă motorul autovehiculul funcționează la turația de ralanti mai mult de cinci minute, motorul se oprește automat, pentru a e conomisi combustibil.
Acest lucru este benefic mai ales dacă vehiculul este lăsat în funcțiune în timp ce așteaptă la vamă sau la încărcare. În plus, pentru a economisi combustibilul, funcția de „kickdown”, pentru schimbarea vitezelor în sus, este, de asemenea, dezactivată în „Modul Eco +”. Proprietarii de flote pot controla și monitoriza de la distanță toate aceste caracteristici, folosind aplicația mobilă My Ford Trucks.

DE ACUM, CAMIOANELE FORD SUNT ȘI MAI CONFORTABILE CU TRANSMISIA AUTOMATĂ ZF ECOTRONIC CU 9 TREPTE
Inginerii de la Ford Trucks au analizat așteptările și preferințele clienților europeni și a u oferit o nou ă transmisie automată cu 9 trepte pentru camioanele din seria rutieră. Această nouă transmisie va oferi șoferilor un confort semnificativ în conducere, în spe cial în zonele urbane cu trafic intens, reducând în același timp consumul de combustibil și, în consecință, costul total al proprietății. Transmisia automată cu 9 trepte, ZF EcoTronic, este disponibilă pentru camioanele ușoare și pentru cele echipate cu motoare de 330 CP. Prin eliminarea schimbării manuale a treptelor de viteză la aceste camioane, schimbarea vitezelor este mai rapidă și mai eficientă, astfel că, în cazul vehiculelor speciale, cum ar fi cele pentru pompieri, unde fiecare secundă contează, deplasarea va fi mai rapidă.

AXĂ SPATE DIRECTOARE, PENTRU O MANEVRABILITATE ȘI O RAZĂ DE VIRARE ÎMBUNĂTĂȚITĂ
Departamentul de proiectare de la Ford Trucks a înțeles foarte bine importanța deosebită a manevrabilității și a razei mici de virare a unui v ehicul, mai ales al unuia cu trei axe, în timpul utiliz ării urbane, fapt pentru care au dezvoltat o nouă axă spate cu roți simple, direcțională, pentru a spori manevrabilitatea vehiculelor Ford 9LT 6X2. Noul sistem îmbunătățește raza de viraj cu 9%, oferind o experiență de condus mai confortabilă, în special în condiții urbane, cu străzi strâmte.

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult