Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

FORD TRUCKS RADIOGRAFIA PIEŢEI CAMIOANELOR DIN ROMÂNIA

FORD TRUCKS RADIOGRAFIA PIEŢEI CAMIOANELOR DIN ROMÂNIA

Compania Cefin Trucks activează de peste 20 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol. Am stat de vorbă cu Gabriel Tudor – National Sales Manager Segment Construcții Ford Trucks despre dinamica pieţei camioanelor din România, despre segmentele pieţei care au fost cel mai afectate de pandemia mondială, cât și despre segmente care, surprinzător, au o dinamică ascendentă.

Truck Power: S-a modificat în vreun fel comportamentul clientului de la începutul pandemiei din martie până în prezent, datorită situaţiei create? Care sunt aceste modificări constatate și cum v-aţi adaptat la ele?
Gabriel Tudor: Perioada pe care o traversăm este una dificilă, și de mar e incertitudine, în special din per spectiva siguranţei fiecăruia dintre noi, pe care o punem pe primul plan. Es te, de asemenea, o perioadă cu mult e provocări pentru mediul de business, care a trebuit să se readapteze. În domeniul vehiculelor comerciale am cunoscut o scădere semnificativă a volumelor totale în primele două trimestre, urmând o revenire ușoară începând cu Q3. În cazul Cefin Trucks, faptul că principalele segmente în care suntem lideri - cel al vehiculelor de construcţii și al celor municipale – au crescut, a fost un avantaj.

"Credem cu tărie că dezvoltarea unei infrastructuri moderne va fi cheia dezvoltării economice ulterioare în România. Acesta este un concept dovedit a fi de succes atât la nivel mondial, cât și în România."- GABRIEL TUDOR NATIONAL SALES MANAGER SEGMENT CONSTRUCȚII FORD TRUCKS

Truck Power: Care sunt segmentele afectate, din piața camioanelor, și care sunt cele care au luat avânt anul acesta? Cum vă explicați aceste schimbări?
Gabriel Tudor: Sectorul vehiculelor comerciale grele a cunoscut o scădere semnificativă, cu peste 40% în septembrie 2020 față de septembrie 2019, proporția dintre cele 3 segmente (auto tractoare, vehicule de construcții și vehicule specializate) modificându-se. Segmentul de transport internațional a suferit cea mai mare scădere, în contextul actual, celelalte două segmente crescând chiar. Sigur, această scădere a afectat și vânzările F-Max. Vorbind de segmentul de vehicule de construcții, acesta este în creștere, ajungând la un procent de 23.4% din piața totală (față de 13.8% anul trecut în aceeași perioadă). Acest lucru se datorează, în contextul actual, investițiilor în infrastructură ale autorităților, cât și fondurilor europene, distribuite în autostrăzi, drumuri express, drumuri județene etc. În acest context, al schimbării proporțiilor segmentelor din piața vehiculelor comerciale de peste 16t, Ford Trucks, în calitate de lider pe segmentul construcțiilor și al vehiculelor municipale, a urcat pe locul 4 în topul mărcilor, cu o cotă de piață de 12.2%, în segmentul construcțiilor având 27.1% din piață. Produsul nostru cel mai vândut este basculanta 8x4. Avem permanent un stoc de minim 100 vehicule de construcții, disponibil pentru nevoile pieței, realizat din basculante 8x4 și mixere.

Truck Power: Care sunt punctele forte ale camioanelor pentru construcții Ford Trucks, declarate în decembrie 2016, când Cefin Trucks devine dealer exclusiv Ford Trucks în România, cât și validate practic, pe teren, între timp?
Gabriel Tudor: Puterea adevărată, stabilitatea în toate condițiile și consumul redus de combustibil sunt carcateristicile care transformă camioanele pentru construcții Ford Trucks în partenerul pe care clienții noștri pot conta. Consumul redus de combustibil, sistemul puternic de frânare a motorului și durabilitatea extremă în toate condițiile de încărcare vin să depășească exigentele clienților noștri, iar cabina ergonomică reînnoită sporește confortul și randamentul șoferului. Durabilitatea este ADN-ul gamei de vehicule pentru construcții Ford Trucks. Toate vehiculele de construcții Ford Trucks au fost concepute și testate pentru șantiere de construcții dificile. Șasiul lor consolidat, le definește ca unul dintre cei mai buni jucători pentru terenurile dificile.

Truck Power: Ce livrare importantă ați reușit în ultima perioadă?
Gabriel Tudor: Am livrat foarte recent 20 unități basculante 8x4, 4142 D către un client foarte important, Aqua Park. Este cea mai mare flotă livrată până în momentul de față în zona Moldovei, am muncit timp de peste un an pentru ca această livrare să se realizeze și am ținut cu orice preț să câștigăm acest client. Ne responsabilizează și ne și mândrim cu faptul că suntem lideri de piață, iar această livrare ne consolidează poziția de lider de piață pentru al 3-lea an consecutiv pe segmentul camioanelor de construcții, cum sunt camioanele 8x4, 6x4 și betonierele.

Testimonial
În primul rând, raportul calitate preţ ne-a încurajat să optăm pentru Ford Trucks. Am mai achiziţionat în urmă cu un an în jur de 5-6 unităţi, am testat camioanele, suntem mulţumiţi de prestaţia maşinilor, motiv pentru care am decis să continuăm achiziţiile pe marca Ford. Camioanele vor fi folosite în zona de carier ă, balastieră, asfalt, infrastructură rutieră.
GHEORGHE VLASIE, CONSILIER JURIDIC AQUA PARK

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult