Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

MICHELIN AGILIS 3 NOILE ANVELOPE DE VARĂ PENTRU AUTOUTILITARE, SUNT DISPONIBILE ÎN ROMÂNIA

MICHELIN AGILIS 3 NOILE ANVELOPE DE VARĂ PENTRU AUTOUTILITARE, SUNT DISPONIBILE ÎN ROMÂNIA

După lansarea anvelopelor MICHELIN Agilis CrossClimate anul trecut, Michelin continuă dezvoltarea gamei pentru vehicule ușoare, prin noile anvelope MICHELIN Agilis 3. Aceste anvelope de vară oferă un nivel înalt de protecție pe carosabil ud și eficiență energetică (economie la consumul de combustibil și reducerea emisiilor1 de CO2), pe lângă robustețea și durabilitatea specifice brandului MICHELIN.

Când vine vorba de fiabilitate, Michelin adoptă o strategie pe termen lung, ce se aplică tuturor produselor sale, de la anvelopele pentru autoturisme și până la cele pentru camioane. Alegerile grupului Michelin în ceea ce privește designul caută să utilizeze mai eficient materiile prime și resursele, în același timp asigurând o performanță excelentă pe întreaga durată de folosire a tuturor anvelopelor produse. În consecință, impactul acestora asupra mediului înconjurător este mai mic și anvelopele au durată de folosire mai mare.

Acestea sunt două lucruri cheie de luat în considerare de către profesioniștii în domeniul transportului național și urban care doresc optimizarea costurilor fără a compromite criteriul siguranței, în timp ce reduc și amprenta asupra mediului. Pentru a răspunde la această cerință, Michelin colaborează cu întregul sector prin propunerea unor anvelope ce combină siguranța și performanța de-a lungul duratei lor de folosire*:

Rezistența anvelopelor la rulare reprezintă minimum 20 la sută din consumul** de energie al vehiculului. În medie, anvelopele din noua gama MICHELIN Agilis 3 cântăresc cu 1 kilogram mai puțin decât predecesorul acestora, iar diferența ajunge până la 1,7 kilograme în cazul anumitor dimensiuni. În consecință, mai puține materii prime și resurse sunt necesare pentru producție, iar cantitatea de deșeuri care trebuie reciclată este redusă. Conform rezultatelor testelor efectuate intern în cadrul Grupului, aceste anvelope pentru vehicule comerciale ușoare scad emisiile de CO2 cu o medie de 100kg la fiecare 20.000km parcurși.

Acest lucru reprezintă echivalentul de CO2 stocat în aproximativ trei copaci***, o reducere a combustibilului de 0,12 litri/100km și o economie de 100 de euro. Anumite caracteristici legate de performanță chiar se îmbunătățesc pe măsură ce anvelopele se uzează, cum ar fi performanța la frânare pe carosabil uscat, precum și consumul de combustibil. Performanța la frânare
pe carosabilul umed scade proporțional cu uzarea, însă, MICHELIN Agilis 3 es te conceput pentru a oferi o performanță înaltă la frânare pe carosabilul umed până la indicatorul de uzură a
profilului TWI (indicator de uzură a profilului/1,6mm).

Într-adevăr, pe lângă faptul că sunt clasate în topul performanței la frânare pe carosabil umed atunci când sunt noi (clasa A conform legislației europene cu privire la etichetare), continuă să aibă performanțe în acest domeniu și atunci când sunt uzate****, cu rezultate superioare***** conform legislației, în ceea ce privește pragul de rezistență pentru anvelope noi.

ACEASTĂ PERFORMANȚĂ A FOST POSIBILĂ DATORITĂ UTILIZĂRII TEHNOLOGIILOR EVERGRIP, ÎN SPECIAL:
• Un compus inovativ de cauciuc cu o doză optimizată de negru de fum și silica ce contribuie la siguranță și la performanța excelentă la frânarea pe carosabil umed, pe întreaga durată de folosire.
• Un nou model al benzii de rulare, cu:
- Caneluri adânci: blocuri de profil flexibile pentru manevrarea superioară pe carosabil umed;
- Caneluri în formă de U: blocuri de profil verticale pentru o mai bună fluiditate la o adâncime de 2mm a benzii de rulare pentru favorizarea eliminării eficiente a apei până la TWI (indicatorul de uzură a profilului). Anvelopele MICHELIN Agilis 3 oferă durabilitate și robustețe datorită celor două tehnologii dezvoltate pentru anvelopele de camion pe care Michelin le-a adaptat, pentru prima dată, anvelopelor comerciale ușoare.
• Un compus de cauciuc cu rezistență superioară la abraziune.
• Tehnologie patentată ce împiedică blocarea pietricelelor în banda de rulare.
Nu în ultimul rând, pentru o și mai mare siguranță, Michelin a adoptat aceeași soluție de protecție a flancului apărută prima dată la anvelopele Agilis CrossClimate, și anume un strat adițional ce protejează anvelopa la frecarea laterală.

Noile anvelope MICHELIN Agilis 3 reprezintă o dovadă în plus a faptului că Grupul Michelin are o strategie de performanță sustenabilă în favoarea unei mobilități mai sigure, mai curate, mai accesibile și mai eficiente. Comercializarea anvelopelor MICHELIN Agilis 3 a început în aprilie 2020, cu o gamă de 12 dimensiuni. Încă 12 dimensiuni vor fi disponibile în Europa până în iulie 2020, pentru a acoperi împreună un procentaj de 75 la sută din piață.

(1)B eticheta pentru rezistența la rulare
(*) Sfârșitul duratei de folosire a anvelopei se referă la adâncimea minimă legală a benzii de rulare (1,6 mm). Adâncimea minimă legală a benzii de rulare poate să difere de la țară la țară.
(**) Calcule efectuate intern în Centrul Michelin pentru tehnologie din Ladoux, de lângă Clermont-Ferrand, Franța. Buletinul tehnic, datat 27 septembrie 2016, intitulat “Les matieres premieres, la consommation de carburant et les émissions de CO2 liés au remplacement précoce des pneus Tourisme” (Materii prime, consum de combustibil și emisiile CO2 rezultate din schimbarea preventivă a anvelopelor pentru autoturisme).
(***) Bazat pe Analizele ciclului de viață efectuate intern în septembrie 2019 de către Centrul pentru tehnologie Michelin, în care au fost comparate anvelopele MICHELIN Agilis 3 cu MICHELIN Agilis+ (235/65R16 115/113R). Anvelopele Agilis 3 reduc emisiile de CO2/per anvelopă cu 1,3 kg pe o distanță de 1.000km în comparație cu Agilis+. În c azul unui autovehicul căruia i s-au montat patru anvelope Agilis 3 și o distan ță anuală parcursă de 20.000km, reducerea emisiilor de CO2 este echivalentă cu 104 kg de CO2 (luând în considerare faptul că un copac poate stoca în medie până la 35 kg de CO2/an, în funcție de specia arborelui și vârsta/sursa: Michelin CSR și Platforma pentru dezvoltare sustenabilă Calcul realizat în baza estimării Michelin a distan ței parcurse de către anvelopă în prima par te din durata de folosire, de exemplu 60.000km (60.000km x 0,12 litri/100 km x €1.4/litru= €100).
(****) Uzat se referă la un profilrulat pe o mașină până când ajungem la maximul TWI (indicatorul de uzură a profilului) în conformitate cu legislația Europeană cu privire la indicatorii de uzură a profilului (ECE R30r03f).
(*****) Rezultat al unui test de evaluare a performanței de frânare pe carosabil umed de la 80 la 20 kph e fectuat de către TÜV SÜD Product Service, la cererea grupului Michelin, în august 2019, utilizând o anvelopă uzată Agilis 3 (235/65 R16 115/113 R) montată pe un MB Sprinter 316CDI.

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult