Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

SCANIA ROMÂNIA - DUBLARE A VÂNZĂRILOR PE SEGMENTUL CONSTRUCŢIILOR

SCANIA ROMÂNIA - DUBLARE A VÂNZĂRILOR PE SEGMENTUL CONSTRUCŢIILOR

Am stat de vorbă cu reprezentanţii Scania România, în ceea ce priveşte adaptarea la noul normal, cât şi efectele pandemiei globale asupra întregii activităţi locale. Iată ce am aflat.

Maşini şi Utilaje: Cum v-aţi adaptat noilor condiţii din piaţă, datorate pandemiei mondiale?
Scania România: În ceea ce priveşte segmentul de construcţii, pentru primele 5 luni ale anului volumul este la aproximativ 85% din volumul deja estimat. Din păcate stoparea producţiei şi reluarea într-un ritm relativ limitat al acesteia şi nu numai, ne-a făcut să modificăm estimările noastre în ceea ce priveşte volumul total al vânzărilor, nu numai cel în segmentul de construcţii.

Maşini şi Utilaje: Care este situaţia vânzărilor vehiculelor comerciale destinate pieţei construcţiilor din România, de la începutul anului şi până în prezent, comparativ cu anul precedent?
Scania România: Pentru noi vânzările în acest segment s-au dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în mare parte datorită disponibilităţii utilajelor şi finanţării în condiţii stabile oferite partenerilor noştri într-o piaţă fluctuantă. Livrările de vehicule în construcţii în perioada ianuarie – mai au fost în general mai scăzute, după cum se poate sesiza şi din raportul înmatriculărilor.

Maşini şi Utilaje: Cum preconizaţi că va evolua situaţia din piaţa construcţiilor din România în perioada viitoare? Dar la anul?
Scania România: Volumul vânzărilor a scăzut considerabil începând cu a doua jumătate a lunii martie, în mar e măsură datorită incertitudinii globale asupra situaţiei cauzate de pandemia de Covid-19 şi a efectelor acestei situaţii. Multe companii au amânat chiar ridicarea vehiculelor şi din c auza solicitărilor de rescadenţare a contractelor de finanţare active. Astfel planurile au fost ajustate şi estimăm o scădere cu aproximativ 45 % faţă de planurile iniţiale pentru 2020.

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult