Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

SILUETĂ SUPLĂ, SARCINĂ UTILĂ MARE

SILUETĂ SUPLĂ, SARCINĂ UTILĂ MARE

Semiremorca basculantă Kögel convinge companiile de construcții cu o prelucrare de înaltă calitate, o poziție sigură chiar și pe t erenuri dificile și având ca bază un cadru stabil și durabil. Pentru o mai mar e ușurință de utilizare, Kögel a realizat acum o multitudine de inovații.

Toate produsele Kögel sunt supuse permanent unor procese de optimizare. Această strategie este o caracteristică esențială a motto-ului producătorului de vehicule din sudul Germaniei: „Economy meets Ecology – Because we care”. Acest motto cuprinde promisiunea de a armoniza eficiența economică cu sustenabilitatea - iar acest lucru este valabil în mod natural și pentru semiremorca basculantă Kögel. Recent, producătorul de vehicule cu sediul în Burtenbach a prezentat mai multe inovații privind semiremorcile basculante.

Dintre acestea fac parte: treptele opționale suplimentare pentru platforma de operare pentru a reduce distanța față de benă și pentru a asigura un acces mai bun la urcare, o cutie de scule amplasată mai jos pentru o mai bună accesibilitate, semnalizatoare opționale practice pe noul suport de lămpi și o bară antiîmpănare optimizată, pe care nu se pot prinde murdăria și molozul și care este disponibilă, de asemenea, opțional, ca versiune cu acționare pneumatică.

Sistemul de reținere cu ridicare și coborâre cu ajutorul aerului permite o ușurare considerabilă a funcționării și este foarte ușor de manevrat cu ajutorul unui comutator cu pârghie. O mare ușurare pentru toți șoferii.

Deși noua bară antiîmpănare, care din luna septembrie, conform cerințelor legale, este capabilă de forțe de reținere aproape duble, are totuși o masă proprie relativ redusă. Noul design asigură astfel
semiremorcii basculante Kögel o sarcină utilă suplimentară. În plus, inginerii de la Kögel au optimizat geometria țevii. Forma pentagonală împiedică în mod e ficient depunerea murdăriei, care riscă apoi să alunece pe drumurile publice și să polueze carosabilul.

În general, semiremorca basculantă Kögel se remarcă atunci când vine vorba de greutate, mai ales în comparație cu modelele de semiremorci basculante din oțel/oțel. Amestecul inteligent de materiale al benei rotunde din oțel și aluminiu, care este posibil datorită tehnologiei inteligente de îmbinare cu bolțuri, economisește aproximativ 400 de kilograme de masă proprie. În plus, s-a obținut o reducere a greutății cu încă 100 de kilograme prin ajustări ale cadrului și ale altor componente.

Acest lucru face ca semiremorca basculantă „Made in Germany” să fie un adevărat gigant în materie de sarcină utilă, care oferă o eficiență ridicată a transportului și, prin urmare, se remarcă prin emisii reduse de CO2 în raport cu greutatea încărcăturii. Un alt plus al construcției ușoare consecvente: Masa proprie scăzută economisește carburant când circulă în gol și astfel asigură din nou un niv el scăzut de emisii de CO2. Acest lucru este în deplină concordanță cu motto-ul Kögel „Economy meets Ecology – Because we care” și reprezintă un beneficiu real pentru companiile de transport.

Semirmorca basculantă Kögel se remarcă, de asemenea, prin ușurința maximă de utilizare și operare. Este ceea ce promite Kögel prin motto-ul său „Because we care“. Pentru a ușura munca de zi cu zi a șoferilor, proiectanții au făcut și alte optimizări, pe lângă noua bară antiîmpănare cu acționare pneumatică.

De pe platforma de operare îmbunătățită din partea din față a semiremorcii basculante, aveți întotdeauna o imagine de ansamblu în timpul operațiunilor de încărcare. Cârligele de blocare integrate de pe hayon sunt bine pr otejate în timpul basculării. Șoferul controlează frâna de mână și suspensia pneuma tică de la unitățile de comandă ușor accesibile. Pentru a economisi spațiu, pe platformă sau pe cadru pot fi a tașate piese atașate opționale la benă, cum ar fi c anistre de apă, cutii de depozitare sau extinctoare, precum și aparate de lucru și scări extensibile.

O variantă specială este versiunea de semiremorcă basculantă cu trei axe, cu o benă rotundă de 24 de metri cubi, cu o podea groasă de patru milimetri, fabricată din oțel 450HB cu rezistență la uzură și revenit. Pereții laterali cu o grosime de cinci milimetri și peretele posterior cu o grosime de șapte milimetri sunt fabricați din aluminiu cu rezistență ridicată la uzură. Această combinație este ideală pentru materiale de construcții, cum ar fi piatra spartă sau pietrișul. În plus, în acest scop, este disponibilă o benă termică izolată complet. Acest lucru permite ca semiremorca să fie utilizată ca semiremorcă basculantă pentru asfalt.

Avantajul benei din oțel cu pereți laterali ușori și perete posterior ușor, în comparație cu o benă din aluminiu pur, este că nu mai este necesară repararea costisitoare a podelei de uzură, care trebuie efectuată la fiecare doi-trei ani. În locurile cu grad ridicat de uzură se utilizează oțel de înaltă calitate, iar pe pereții laterali și pe peretele posterior, cu o abraziune redusă, se utilizează aluminiu ușor. În comparație cu o semiremorcă basculantă convențională din oțel/oțel, se pot economisi până la 400 de kilograme de masă proprie prin utilizarea pereților laterali și peretelui posterior din aluminiu.

Main foto: Ușoară pe osie: Amestecul inteligent de materiale din oțel și aluminiu utilizat pentru benă permite un avantaj de masă de până la 400 de kilograme în comparație cu versiunile fabricate numai din oțel


Bara antiîmpănare cu acționare pneumatică este disponibilă opțional și ușurează șoferului rabatarea în mod considerabil

Industry

Recent Posts:

Vizita la cursele din seria Superbike de pe circuitul de la Imola a reprezentat și o oportunitate de a discuta cu reprezentanții Prometeon despre evenimentul în sine, precum și despre experiența lor de până acum pe piața anvelopelor pentru vehicule comerciale și despre planurile p...


Citeste mai mult

Actuala criză a energiei a făcut ca valoarea costului de producție în parcurile eoliene, de 245 - 320 lei/MWh, să fie profitabil și fără subvenții pentru energii regenerabile de la Guvern. La ora actuală, prețul orar al energiei vândute pe piața spot este în creștere ac...


Citeste mai mult

La Skanska, una dintre cele mai mari companii de construcții din țările nordice, au început să sosească primele dintre cele patru noi instalații de foraj frontal pe roți de la Epiroc - un model Boomer E20 S și trei modele Boomer XE3. Dispunând de caracteristici funcționale avans...


Citeste mai mult

Epiroc joacă un rol esențial în îmbunătățirea serviciilor de foraj din Cehia. Compania Explosia duce performanța și sustenabilitatea forajului la un alt nivel în carierele din Republica Cehă.Cu câțiva ani în urmă, divizia Fospol a companiei cehe Explosia A.S. ...


Citeste mai mult