Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

VOLVO TRUCKS FACE ÎNCĂ UN PAS ÎN VIITOR CU NOUL FMX CEL MAI ROBUST AUTOCAMION VOLVO DE CONSTRUCȚII

VOLVO TRUCKS FACE ÎNCĂ UN PAS ÎN VIITOR CU NOUL FMX CEL MAI ROBUST AUTOCAMION VOLVO DE CONSTRUCȚII

Volvo Trucks a lansat noul Volvo FMX cu o cabină complet nouă, cu sarcină utilă sporită și cu caracteristici inovatoare de siguranță. Cu sarcini utile crescute pe puntea față de până la 20 de tone și cu o punte tandem de 38 de tone, noul Volvo FMX este conceput pentru cele mai dificile condiții și pentru cele mai solicitante activități.

“Clienții noștri din industria construcțiilor se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare privind îmbunătățirea durabilității, eficienței costurilor, siguranței și productivității”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks. „Odată cu lansarea noului Volvo FMX, ne dovedim angajamentul de a ne sprijini clienții prin crearea de autocamioane robuste și prin furnizarea de servicii inovatoare care să susțină operațiunile de transport într-un mai facil, mai sigur și mai profitabil.”

CABINĂ COMPLET NOUĂ, CU EXTERIOR ROBUST
Noul Volvo FMX este construit pe o platformă complet nouă de cabină, bazată pe experiența Volvo îndelungată și de succes în furnizarea de autocamioane robuste și funcționale pentru segmentul de construcții.

ATENȚIE SUPLIMENTARĂ ACORDATĂ ȘOFERULUI
Noul Volvo FMX oferă mai mult spațiu în cabina de zi și posibilitate de depozitare de până la 800 de litri. Șoferii beneficiază și de vizibilitate îmbunătățită datorită liniei coborâte a ușii și noilor oglinzi retrovizoare. Vizibilitatea poate fi îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unei camere video, pe partea pasagerului, aceasta fiind montată pe oglinda din dreapta, care oferă o vizibilitate mai amplă pe partea laterală a autocamionului. Interiorul este caracterizat de un nou panou de bord cu mai mult spațiu de stocare, culori noi și un ecran modern. Acesta include un panou dinamic de instrumente complet digital, de 12 inch și cu o rezoluție superioară, cu o interfață prietenoasă care îi permite șoferului să vadă imediat informațiile relevante și să selecteze între patru tipuri de vizualizări pe ecran, în funcție de situația de deplasare. Panoul de instrumente este pregătit pentru actualizări viitoare și servicii de conectivitate.

Un ecran lateral opțional de 9 inch furnizează funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul ușor de accesat îi permite șoferului să interacționeze în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modului de vizualizarea a informației.

Noul FMX este dotat, de asemenea, cu un nou panou de control al tracțiunii care ajută șoferul să gestioneze cu ușurință și rapid situații potențial periculoase, atât pe șosele, cât și pe terenuri accidentate. Șoferul poate beneficia de mai multă tracțiune prin acționarea cu ușurință a diferitelor sisteme de acționare a diferențialului prin simpla rotire a unui buton, vizualizând, totodată, starea tracțiunii pe panoul de bord. Un nou volan cu opțiunea de înclinare a coloanei acestuia îi oferă șoferului o poziție mai ergonomică de deplasare.

ATÂT PANOUL DE BORD, CÂT ȘI ECRANUL LATERAL FUNCȚIONEAZĂ ÎN MAI MULTE LIMBI.

"Noul Volvo FMX este conceput pentru a oferi o combinație superioară de agilitate și durabilitate. Cabina complet nouă include o secțiune frontală cu componente rezistente ușor de înlocuit, cu protecție pentru faruri și cu faruri LED noi în formă de V. Pentru a facilita intrarea sau ieșirea șoferilor în cabină, am conceput noile trepte de acces antiderapante." - ISMAIL OVACIK DESIGNER-ȘEF PENTRU EXTERIOR LA VOLVO TRUCKS

CARACTERISTICI DE SIGURANȚĂ CARE CONTRIBUIE LA EVITAREA ACCIDENTELOR
Noul Volvo FMX este echipat cu Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC) care funcționează acum la toate vitezele, până la zero km/h. Funcțiile suplimentare de îmbunătățire a siguranței de pe Volvo FMX includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă. Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Controlul electronic al stabilității, devine acum echipare standard pentru noul autocamion.

Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibil e ca opțiune. Un nou sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere crește siguranța pe Volvo FMX prin afișarea pe panoul de bord a unor indicatoare rutiere, cum ar fi limitele de viteză, restricțiile de depășire și tipul de drum. Pentru activități deosebit de dificile, cum ar fi cele de minerit, Volvo FMX este echipat cu o trapă opțională de plafon din oțel, cu mâner de ieșire în caz de urgență, care permite înlăturarea întregii trape.

Truck Power

Recent Posts:

În cadrul expoziției internaționale bienale pentru profesioniștii din transportul rutier și urban, SOLUTRANS 2023, ce se va desfășura în perioada 21 – 25 noiembrie în c omplexului expozițional Eurexpo Lyon, Franța, Goldhofer va fi prezent cu «STEPSTAR», ce...


Citeste mai mult

Anvelopele sunt componente esenţiale ale fiecărui vehicul. Modul în care sunt gestionate are un impact foarte mare pentru afacerea dvs., iar verificarea manuală a anvelopelor este o sarcină care consumă timp. Dar cum obţineţi cea mai bună valoare din investiţia dvs. în anvelope?...


Citeste mai mult

Pentru noul proiect de cale ferată „Tren Maya”, compania de transport greu PESADO a fost însărcinată să transporte o locomotivă electrică cu o greutate de aproximativ 180 t pe o distanță de 2 250 km, de la San Luis Potosi la Valladolid, Yucatan.In Mexic, ori de câte o...


Citeste mai mult

Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero pe și în jurul ș ...


Citeste mai mult