Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

VOLVO TRUCKS LANSEAZĂ O NOUĂ GENERAŢIE DE CAMIOANE GRELE, ÎN BENEFICIUL ȘOFERULUI

VOLVO TRUCKS LANSEAZĂ O NOUĂ GENERAŢIE DE CAMIOANE GRELE, ÎN BENEFICIUL ȘOFERULUI

Volvo Trucks relansează 70% din portofoliul actual de produse, introducând în producția de serie patru noi linii unice de camioane grele destinate pieței mondiale, la care s-a pus un accent puternic pe mediul de lucru al șoferului, siguranța rutieră și productivitate. Noua generație de camioane grele - Volvo FH, FH16, FM și FMX, ce reprezintă aproximativ două treimi din livrările Volvo Trucks, vor fi fabricate de acum încolo în uzinele Volvo din Suedia, Belgia și Rusia.

O cerere crescută preconizată de transport comercial a pus presiune în această perioadă pe disponibilitatea șoferilor calificați la nivel mondial. În Europa, de exemplu, estimările arătând că aproximativ 20% din toate locurile de muncă pentru șoferi sunt vacante. Pentru a ajuta clienții să recruteze și să păstreze cei mai buni șoferi, Volvo Trucks s-a concentrat puternic pe dezvoltarea noilor camioane pentru a le face niște instrumente de lucru mai sigure, mai eficiente, mai confortabile și mai atractive pentru șoferii calificați.

”Suntem cu adevărat mândri de această mare investiție orientată spre viitor. Scopul nostru este de a fi cel mai bun p artener de afaceri al clienților noștri, făcându-i și mai competitivi și ajut ându-i să atragă cei mai buni ș oferi pe o piață din ce în ce mai dură.” - ROGER ALM, PREȘEDINTELE VOLVO TRUCKS

Șoferii care își conduc camionul în condiții de siguranță și eficiență sunt un atu de neprețuit pentru orice companie de transport. Un comportament responsabil de conducere poate contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor combustibilului, precum și la reducerea riscului de accidente și a perioadelor de staționare neplanificate. Am redus zgomotul și îmbunătățit confortul, ergonomia, vizibilitatea și siguranța. Noile noastre camioane vor ajuta șoferii să lucreze mai sigur și mai productiv și oferă clienților noștri argumente mai puternice atunci când concurează pentru a atrage cei mai buni șoferi", a continuat Roger Alm.

Noua generație de camioane grele produse de Volvo Trucks intră în producția de serie la fabrica Tuve din Göteborg, Suedia, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Acum, la un an de la debutul pandemiei și de la repornirea producției fabricilor Volvo Trucks din Suedia și Belgia, după instaurarea primului lockdown, în fabricile Volvo Trucks din Suedia, Belgia și Rusia începe producția de seria a celor patru linii unice de camioane grele, lansate anul trecut - Volvo FH, FH16, FM și FMX.

„Suntem foarte entuziasmați că noua noastră generație de camioane va ajunge, în curând, la valoroșii noștri clienți. Toate cele patru modele de camioane au fost dezvoltate cu o concentrare puternică asupra îmbunătățirii mediului șoferului, a siguranței și a productivității vehiculelor, pentru a le face și mai eficiente față de modelele anterioare,” spunea Roger Alm, la inaugurarea producției.

Cele patru tipuri de camioane din noua generație Volvo sunt disponibile cu mai multe modele de cabină diferite și pot fi optimizate pentru o gamă largă de aplicații. În camioanele FH pe distanțe lungi, cabina este adesea a doua casă a șoferului, acesta beneficiind de experiența supremă de condus.. Emblematicul camion FH16, combinația perfectă de putere și confort, devine acum un instrument de încredere, mai mult ca niciodată.

În camioanele FM de transport regional, cabina servește adesea ca birou de lucru mobil, în timp ce în construcții camioanele FMX sunt instrumente de lucru robuste și practice, care asigură livrarea încărcăturii indiferent de condițiile de drum. Prin urmare, vizibilitatea, confortul, ergonomia, nivelul de zgomot, manevrabilitatea și siguranța au fost punctele cheie luate în calcul pentru dezvoltarea tuturor noilor modele de camioane. Exteriorul camionului a fost, de asemenea, modernizat pentru a reflecta proprietățile noilor camioane și pentru a crea un design general atractiv.

Noile camioane Volvo FM și FMX au o cabină cu totul nouă, cu stâlpi A înălțați, precum și multe funcții de afișare a instrumentelor ca și omologii lor Volvo mai mari. Volumul lor interior a fost mărit cu până la un metru cub, oferind un confort mai bun și mai mult spațiu de lucru. Vizibilitatea este acum și mai bună datorită ferestrelor mai mari, a liniei de ușă coborâte și a oglinzilor noi, iar în interiorul cabinei luminozitatea este crescută. Vizibilitatea șoferului poate fi îmbunătățită și mai mult, pe toate noile modele, prin adăugarea unei camere video situată pe partea pasagerului, ceea ce oferă o perspectivă completă, acoperind partea laterală a camionului și afișând imaginile pe ecranul din bord.

Alte actualizări importante pe modelele Volvo FH și FH16 includ noua interfață pentru șofer, cu un ecran complet digital de 12'', de înaltă rezoluție, precum și, ca dotări opționale, un afișaj de 9'' ca suport pentru funcții de infotainment, navigație, date despre încărcătura transportată și imagini de la camerele video și faruri LED în formă de V, cu tehnologie adaptivă pentru faza lungă, ce vor crește siguranța tuturor participanților la trafic. Noile Volvo FH și FM pot fi, de asemenea, personalizate pentru a permite reduceri semnificative ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2, precum cele atinse de către Volvo FH cu tehnologie I-Save.

Suntem mândri de această investiție majoră în aceste patru noi modele, care vor contribui substanțial atât la creșterea siguranței pe șosele, cât și la reducerea impactului asupra mediului. Lansarea unei noi game de camioane necesită o intensă muncă de inginerie, precum și lucrul în echipă de-a lungul întregii organizații Volvo, inclusiv cu furnizorii noștri, ceea ce face startul producției un eveniment extra special pentru toți cei implicați, în special luând în considerare provocările cărora tocmai a trebuit să le facem față,” comenta Roger Alm.

Ca o confirmare a angajamentului Volvo Trucks pentru soluții de transport durabile, noile camioane Volvo FH, FM și FMX au fost dezvoltate, de asemenea, pentru propulsia complet electrică, iar producția lor va începe în 2022. „Aceasta înseamnă că, în viitor, tranziția clienților noștri către transportul ecologic va fi fără întreruperi, ei putând continua să își conducă modele Volvo preferate” spunea Roger Alm.

Atât mediul, cât și economia sunt factori importanți pentru companiile de transport. Deoarece nu va exista o singură sursă de energie singulară care să abordeze toate problemele legate de schimbările climatice și, deoarece diferite segmente de transport și atribuții vor necesita o varietate de soluții, mai multe tipuri de linii de transmisie vor continua să coexiste în paralel pentru viitorul previzibil (GNL, biogaz, CNG și electric).

Lansată inițial în Europa anul trecut, noua linie de camioane grele a generat mult interes pentru clienți, cu peste 12.000 de camioane comandate în 2020. Lansarea și vânzările vor continua în 2021 pe pie țe din afara Europei. Camioanele vor fi inițial asamblate în unitățile de producție Volvo Trucks din Göteborg, Suedia, Gent în Belgia și Kaluga în Rusia. Fabrica de asamblare de la Tuve, Göteborg, este prima care a dat drumul la producția de serie a noii generații,

”Ne-am pregătit pentru acest început timp îndelungat, lucrând împreună, pentru a r ealiza produse uimitoare. Echipa fabricii de la Tuve este entuziasmată să pornească la drum și e ste gata să livreze clienților aceste noi camioane premium de cea mai înaltă calitate.” - MARTIN FOLIN, VICE PREȘEDINTE PENTRU OPERAȚIUNI LA FABRICA DE LA TUVE

Truck Power

Recent Posts:

Mineralport, cel mai mare furnizor de agregate, asfalt și beton din regiunea Oltenia, își pune din nou încrederea în camioanele Mercedes-Benz. Compania a primit recent încă 20 de unități Arocs, care îi vor susține extinderea operațiunilor.Primele vehicule Mercede...


Citeste mai mult

Editura germană ETM, care publică, printre altele, revistele comerciale de specialitate „Fernfahrer”, „Lastauto omnibus” și „Trans aktuel”, face anual un sondaj în rândul cititorilor săi cu privire la cele mai bune vehicule comerciale și mărci. L...


Citeste mai mult

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la ...


Citeste mai mult

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.Renault Truck...


Citeste mai mult